Bojan Jovanovski
Instagram
Bojan Jovanovski

Instagram

Bojan Jovanovski, Foto: Instagram

* 400.000 evra iz afere „reket” uplaćeno je u Srbiji

* Transakcija je išla preko Zorana Bašanovića

* Postoji velika mogućnost da su novcem iz te afere finansirani i srpska opozicija i protesti u Srbiji

Novcem iz afere „reket“ finansirani protesti i opozicija u Srbiji? Prema saznanjima makedonskih medija, 400.000 evra iz afere „reket” uplaćeno je u Srbiji, a transakcija je išla preko Zorana Bašanovića, savetnika makedonskog premijera Zorana Zaeva. 

Kako „Alo!“ saznaje, odmotavanjem ovog klupka i praćenjem tokova novca dolazi se do zaključka da postoji velika mogućnost da su novcem iz te afere finansirani i srpska opozicija i protesti u našoj zemlji. Ono što posebno budi sumnju jeste to što se Zoran Bašanović, čovek preko kojeg su išle uplate, početkom ove godine sastao Draganom Đilasom, liderom Saveza za Srbiju.

400.000 evra, kuća na Halkidikiju, hotel u Zagrebu, Makedonci traže: BEOGRAD SVE ZNA, pitajte njih!

AUTOR: Alo!; D.K. DATUM I VREME: 14.08.2019. 13:13 Afera "Reket" poprimila je svetsku razmeru. SAD i EU zahtevaju da se potpuno raščisti jer su i sami umešani, s obzirom da stoje iza osnivanja Specijalnog tužilaštva čija je šefica jedna od direktnih učesnika.

 

- Naravno da je jedan deo novca korišćen za rušenje aktuelne vlasti u Srbiji. Zoran Zaev i njegovi savetnici su i te kako finansirali srpsku opoziciju, i to obilato - navode naši dobro obavešteni izvori.

Podsetimo, afera „reket” postaje međunarodna tema ne samo zato što su SAD i EU uključene u zahteve za njeno temeljno čišćenje već i zato što se pokazalo da novac odlazi iz Makedonije, čime sve postaje i međunarodni zločin. To je nemoguće sakriti, iako javnost ima utisak da makedonski istražni organi ne rade svoj posao.

Portal „večer“, pozivajući se na navodne ekskluzivne informacije srpskih vlasti koje se bave organizovanim kriminalom, naročito finansijskim, da je novac od reketiranja za koje je osumnjičen Boki 13 plaćen i u Srbiji i da je u ceo proces bio uključen i Zoran Bašanović iz Beograda, savetnik premijera Zaeva.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Novac je nekome u Srbiji isplaćen u dve uplate, 100.000 plus 300.000 evra. U tom procesu je učestvovao i srpski menadžer Zoran Bašanović, savetnik premijera Zaeva.

Bratislav Jugović, član Glavnog odbora SNS-a, poručio je za „Alo!“ da bi se Srbija pretvorila u Makedoniju ako bi Savez za Srbiju došao na vlast.

- Dragan Đilas bi bio srpski Zaev, a Jeremić bi bio srpski Boki 13. Srbija bi u tom slučaju bila samo teritorija, ali ne bi bila i država, ne bi postojale institucije, a jedina institucija koja bi funkcionisala zvala bi se reket. To ne znači da bi svi bili uspešni u tenisu kao Novak Đoković, ali bi ljudi na vlasti bili uspešni samo u korupciji, ali ne i u borbi za interese građana Srbije - poručio je on.

DW: „Reket“ drma Zaeva

Afera „Reket“ duboko potresa vladu i stranku Zorana Zaeva, sve i da nije direktno upleten u skandal, piše „Dojče vele“. U tom kontekstu, DW navodi da nekoliko ministara i poslanika tesno sarađuje ili je učlanjeno u nevladinu organizaciju „Međunarodni savez“, koja pripada jednom od aktera skandala, Bojanu Jovanovskom, poznatijem kao Boki 13.

 BONUS VIDEO: Snimak autoputa Miloš Veliki dronom