Deda Radoljub se okrenuo prema Vučiću, a onda mu je u ime svih Pranjana dao poklon zbog kog predsednik nije mogao da sakrije oduševljenje (FOTO)

Ceremonija počela u 10 časova

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Alo.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje u Pranjanima obeležavanju 76. godišnjice Operacije Halijard, u kojoj je 1944. spaseno i izbavljeno više od 500 pilota i članova posada američkih aviona oborenih iznad Srbije.

Tokom ove značajne ceremonije, prisutnima se obratio i Rodoljub Janković. On je imao 14 godina kad su Amerikanci živeli u njegovom selu i još uvek se seća svih detalja koji su obeleželi dan kad su oni odlazili.

Ništa ne govori o prijateljstvu Srba i Amerikanaca kao Misija Halijard u kojoj su meštani sela Pranjanani spasavali savezničkle pilote i pružili im topao dom i hranu onda kad je to bilo najpotrebnije. Svake godine svečano se obeležava godišnjica.

Radoljub Janković i predsednik Vučić
Radoljub Janković i predsednik Vučić, Foto: Alo.rs

Tokom svog obraćanja, Rodoljub se okrenuo prema predsedniku Vučiću, a onda mu rekao:

"Pranjanci su odlučili da Vučiću poklone jednu parcelu zemlje", rekao je on i poklonio predsedniku Vučiću i bocu sa pićem.

On je drugu bocu namenio američkom predsedniku Donaldu Trampu.

"Drugu bocu pokloniću Donaldu Trampu. Pisali smo mu pismo da srpski i američki narodi moraju biti prijatelji za sva vremena" rekao je Janković.

Povezane vesti

 • Korisnik: zika
  27/09/2020 - 09:10
  Peijatelji se ne bombarduju , neubijaju im decu , klintonovi i bajdenovibombarderi ubili su Milicu na nosi . To se ne zaboravlja i nemoze nadomestiti parama . Ameri su zlo
 • Korisnik: лало
  26/09/2020 - 11:55
  заборављате бомбардовање Београда за Ускрс. и бомбардовање Србије
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi