Skupština menja Zakon o porezima na imovinu, građani od 1. januara 2021. više neće plaćati za sledeće stavke...

Alo.rs/ M. G./ D. R. | vesti 2020-11-24 11:11:30 2020-11-24 11:11:30

Danas nova sednica sa više tačaka dnevnog reda

Alo.rs

Poslanici će se danas naći u Skupštini Srbije gde danas počinje nova sednica sa više tačaka dnevnog reda, među kojima su i izmene Zakona o porezima na imovinu, koje predviđaju da se od 1. januara 2021. neće plaćati porez na objekte za primarnu poljoprivrednu proizvodnju, kao i raspravu o izboru Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Skupština Srbije raspravlja danas o setu finansijskih zakona koje obrazlaže ministar finansija Siniša Mali.

Poslanici su današnju sednicu započeli minutom ćutanja kojim su odali počast preminulom patrijarhu Irineju, a nakon toga su postavljali pitanja izvršnoj vlasti i republičkim organima.

Predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da parlament mora da funkcioniše i tokom epidemije korone.

- Institucije moraju da funkcionišu - rekao je Dačić.

 

Među prvima je u parlament stigla narodna poslanica Jadranka Jovanović, a ubrzo za njom i Dragan Šormaz, Zoran Dragišić, Snežana Paunović, Samir Tandir. Stigli su i predstavnici Srpske napredne stranke predvođeni potpredsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem.

Narodni poslanik Joška Broz je juče za "Alo!" otkrio da je koronu preležao u junu.

- Dvadeset dana sam bio pod temperaturom, u krevetu. Ja sam šećeraš, ali su mi pluća dobra, jer se bavim podvodnim ribolovom. Ako sutra u sali bude poslanika bez maske, ja ću reklamirati poslovnik i napustiti sednicu - poručio je on.

Pročitajte još:

Expand player
Pogledajte više