Kurc, Štrahe, Dačić
Alo!
Kurc, Štrahe, Dačić

Alo!

Kurc, Štrahe, Dačić, Foto: Alo!

Pročitajte još:

 

Na bečki bal šef srpske diplomatije došao je u fraku i sa leptir-mašnom, a u društvu svoje supruge Sanje. Dačić se na tom događaju sreo i s kancelarom Sebastijom Kurcom, a to im je bila prilika da se izmire nakon svađe do koje je došlo posle obećanja vicekancelara da Austrija neće podržati prijem Kosova u Interpol.

Ulaznice od 315 do 23.500 evra

„Opernbal“ je najprestižnija manifestacija balske sezone u Austriji, a kao takva, uvek je rasprodata i pored visokih cena. Tamo lože koštaju do 23.500 evra, a ulaznica košta 315 evra. Obrt ovog velikog bala iznosio je više od četiri miliona evra, a kada se odbiju svi izdaci, organizatorima je doneo prihod u visini od 1,1 miliona evra.

 Austrijski vicekancelar Štrahe, podsećamo, preneo je tada da je stav Vlade Austrije da ne glasa za prijem Kosova u Interpol, ali je potom kancelar Kurc saopštio drugačije mišljenje i zvaničan Beč je podržao zahtev Prištine za prijem u svetsku policijsku organizaciju.

Dačić to nije mogao da prećuti, pa je žestoko opleo po kancelaru. Komentarišući poraz Albanaca, kada je reč u ulasku Interpol, bez obzira na podršku koju im je dao Sebastijan Kurc, on je tada rekao: „Preko koga su hteli da uđu, tako su i prošli“.

Šef srpske diplomatije takođe je na ovom austrijskom događaju razgovarao i s Johanesom Hanom, evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju. Ali, za Dačića je svakako najsimpatičniji deo večeri bio sam početak, kada su na ga ispred ulaza na ovaj tradicionalni događaj dočekali Austrijanci koji su se okupili kako bi ga zamolili za autogram.

Na balu i ćelava Končita

Balu je prisustvovala i čuvena pobednica „Evrovozije“ 2014. Končita Vurst, koja je tom prilikom promovisala svoj novi imidž. Končita više nema crnu dugu kosu, već je sada ćelava, a za ovaj događaj obukla je večernju haljinu s dubokim dekolteom i izazovnim izrezom.