Dejvid Kostelančik
Tanjug/Tanja Valić
Dejvid Kostelančik

Tanjug/Tanja Valić

Dejvid Kostelančik, Foto: Tanjug/Tanja Valić

Direktor Kancelarije Stejt departmenta za južnu i centralnu Evropu Dejvid Kostelančik smatra da nema dodirnih tačaka između slučaja Kosova i Teksasa, odnosno ideje da ta američka savezna država izađe iz SAD i postane nezavisna.

Pročitajte još:

Američki zvaničnik učestvovao je danas na panelu o održivim rešenjima za Zapadni Balkan u okviru Beogradskog bezbednosnog foruma gde je, između ostalog, rekao da je "obostrano priznanje Srbije i Kosova srž konačnog dogovora dve strane".

Tokom vremena koje je odvojeno za pitanja iz publike, Kostelančika su pitali kako će priznanje Kosova od strane Srbije poboljšati odnose u regionu, uz opasku "hvala vam što ste nam rekli da moramo da priznamo Teksas".

Kostelančik je, odgovarajući na to pitanje, rekao da je Teksas bio nezavisna država, ali da je deo SAD od 1836. godine.

U subotu će sve oči biti uprte u njega! Srbija očekuje važnu stvar!

AUTOR: Alo.rs/Novosti/I.L. DATUM I VREME: 17.10.2019. 10:28 Ova tema će sigurno dominirati prilikom tet-a-tet razgovora sa premijerkom Anom Brnabić i prvim čovekom Srbije Aleksandrom Vučićem! Dmitrij Medvedev, Foto: AP * Dmitrij Medvedev stiže u Srbiju povodom obeležavanja 75.

"Ako želite ponovo da ga priznate, siguran sam da bi mnoge zemlje koje imaju svoje predstavnike u Teksasu cenile vašu pažnju, ali istorijski ne postoji takva vrsta tendencije", rekao je Kostelančik.

S druge strane, kako kaže, priznanje "nove nezavisne države Kosovo" stoji na putu evropskih integracija Srbije.

Bonus video

Protest u Barseloni