ANTIĆ ZAČEPIO USTA ĐILASU Četiri puta su pokušavali da prodaju RTB Bor, sada su ogorčeni na naš uspeh

Aleksandar Antić, potpredsednik SPS i ministr energetike i rudarstva, istakao je da je RTB Bor dobio partnera i to globalnog giganta u proizvodnji bakra.

Aleksandar Antić
Aleksandar Antić, Foto: Tanjug / Dimitrije Goll 18.02.20

- Usled neznanja i nemoći opozicioni političari prelaze svaku granicu drskosti kada govore o navodnoj prodaji u bescenje velikih državnih kompanija. Ogorčeni su zbog toga što se sada pokazuje koliko su bili neuspešni i neodgovorni prema državi i građanima i za godine koje su proveli na vlasti nisu ponudili nijedno rešenje za probleme velikih državnih preduzeća, a kamoli da pronađu kupce ili strateške investitore - istakao je Aleksandar Antić. 

 - Četiri puta su Dragan Đilas i njegovi partneri, dok su bili na važnim pozicijama u državi, pokušavali prodaju ili strateško partnerstvo za RTB Bor! Nisu uspeli da pronađu partnera ni pod daleko nepovoljnijim uslovima za Bor i Srbiju, nudili su čak 67 odsto vlasništva strateškom partneru za dokapitalizaciju od samo 194 miliona dolara i to bez obaveze da se garantuje očuvanje radnih mesta i investicije - ističe Antić. 

On je dodao i da je RTB Bor sada dobio partnera, globalnog giganta u proizvodnji bakra, sa vlasništvom od 63 odsto, dokapitalizaciju od 350 miliona dolara, obavezne investicije od 1,26 milijardi dolara i obavezu da zadrže svih pet hiljada zaposlenih!

- Neuporedivo povoljnije od bilo čega što su Đilas i njegovi partneri ikada nudili na tenderima, na koje se, pritom, niko nije pojavio. Koja je to "realna" cena za RTB Bor o kojoj Dragan Đilas govori kada kritikuje sporazum o strateškom partnerstvu sa kineskim gigantom Ziđinom? Zašto on i njegovi partneri nikada nisu uspeli da bar smanje gubitke Bora, a kamoli da privuku partnera koji bi po „realnoj“ ceni, koju samo on zna, ušao u RTB Bor? - tvrdi Aleksandar Antić. 

RTB Bor
RTB Bor, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Ističe da je RTB Bor zahvaljujući predsedniku Vučiću i Vladi Srbije dobio pouzdanog i snažnog partnera u kineskom Ziđinu, i da je potpisan odličan ugovor, koji će ovu kompaniju ubrzano razvijati i što će se sve pozitivno odraziti i na Bor i istočnu Srbiju, kao i na ekonomiju cele zemlje.

- RTB Bor je bio kamen o vratu srpske ekonomije i apsolutno nema nijednog racionalnog argumenta da se govori protiv sporazuma sa kineskim partnerima - zaključio je Aleksandar Antić.

PROČITAJTE JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

 

Povezane vesti

 • Korisnik: maja
  25/09/2018 - 15:12
  Ponašanje Đilasa je krajnje neozbiljno i sramno
 • Korisnik: Sandra
  25/09/2018 - 14:19
  Ogorceni su oni na uspeh Srbije i to sve govori o njima i njihovoj politici.
 • Korisnik: Danka
  25/09/2018 - 14:18
  Pa krivo im je sto i od RTV Bora nisu sebi napunili dzepove.
 • Korisnik: Маra
  25/09/2018 - 13:04
  Predsednik Aleksandar Vucic je doneo najbolju odluku u interesu svog naroda i drzave. Opoziciji svakako nista nije bitno, sem licnog interesa i sopstvenog dzepa.
 • Korisnik: Marcelo
  25/09/2018 - 11:44
  Opoziciju boli uspeh SNS-a na svim poljima, krivo ima je sto oni od svega toga nisu znali nista da realizuju.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi