Četiri puta su pokušavali da prodaju RTB Bor, sada su ogorčeni na naš uspeh

Alo.rs/K.B. | vesti 2018-09-24 16:23:13 2018-09-24 16:23:13

Aleksandar Antić, potpredsednik SPS i ministr energetike i rudarstva, istakao je da je RTB Bor dobio partnera i to globalnog giganta u proizvodnji bakra.

Tanjug / Dimitrije Goll 18.02.20

- Usled neznanja i nemoći opozicioni političari prelaze svaku granicu drskosti kada govore o navodnoj prodaji u bescenje velikih državnih kompanija. Ogorčeni su zbog toga što se sada pokazuje koliko su bili neuspešni i neodgovorni prema državi i građanima i za godine koje su proveli na vlasti nisu ponudili nijedno rešenje za probleme velikih državnih preduzeća, a kamoli da pronađu kupce ili strateške investitore - istakao je Aleksandar Antić. 

PROČITAJTE JOŠ:

 - Četiri puta su Dragan Đilas i njegovi partneri, dok su bili na važnim pozicijama u državi, pokušavali prodaju ili strateško partnerstvo za RTB Bor! Nisu uspeli da pronađu partnera ni pod daleko nepovoljnijim uslovima za Bor i Srbiju, nudili su čak 67 odsto vlasništva strateškom partneru za dokapitalizaciju od samo 194 miliona dolara i to bez obaveze da se garantuje očuvanje radnih mesta i investicije - ističe Antić. 

On je dodao i da je RTB Bor sada dobio partnera, globalnog giganta u proizvodnji bakra, sa vlasništvom od 63 odsto, dokapitalizaciju od 350 miliona dolara, obavezne investicije od 1,26 milijardi dolara i obavezu da zadrže svih pet hiljada zaposlenih!

- Neuporedivo povoljnije od bilo čega što su Đilas i njegovi partneri ikada nudili na tenderima, na koje se, pritom, niko nije pojavio. Koja je to "realna" cena za RTB Bor o kojoj Dragan Đilas govori kada kritikuje sporazum o strateškom partnerstvu sa kineskim gigantom Ziđinom? Zašto on i njegovi partneri nikada nisu uspeli da bar smanje gubitke Bora, a kamoli da privuku partnera koji bi po „realnoj“ ceni, koju samo on zna, ušao u RTB Bor? - tvrdi Aleksandar Antić. 

Ističe da je RTB Bor zahvaljujući predsedniku Vučiću i Vladi Srbije dobio pouzdanog i snažnog partnera u kineskom Ziđinu, i da je potpisan odličan ugovor, koji će ovu kompaniju ubrzano razvijati i što će se sve pozitivno odraziti i na Bor i istočnu Srbiju, kao i na ekonomiju cele zemlje.

- RTB Bor je bio kamen o vratu srpske ekonomije i apsolutno nema nijednog racionalnog argumenta da se govori protiv sporazuma sa kineskim partnerima - zaključio je Aleksandar Antić.

 

Expand player
Pogledajte više