Boris Tadić i Čedomir Jovanović
Petar Marković
Boris Tadić i Čedomir Jovanović

Petar Marković

Boris Tadić i Čedomir Jovanović, Foto: Petar Marković

U restoran u koji su urednici i novinari pozvani na radni sastanak, među prvima je stigao Čeda, a nedugo za njim i Tadić. Umesto Čanka, ispred LSV-a, bio je njegov stranački saradnik Aleksandar Jovanović.

Sa prisutnima su ćaskali i Žarko Korać, Nenad Milić (LDP), Marko Đurišić (SDS) i Konstantin Samofalov (SDS).

Tadić se danas prisetio i svog novinarskog iskustva.

- Godinu dana sam radio kao novinar i znam koliko je to težak posao - rekao je lider SDS-a koji je potom naveo i da je u Srbiji na delu zloupotreba medija.

- Prisustvujemo inžinjeringu u kome građane ove zemlje treba uveriti da su loše ekonomske brojke dobre brojke, da nas čeka sjajna perspektiva iako su sve okolnosti takve da mi ekonomski slabimo, zaostajemo za čitavim regionom, i to je realnost sa kojom se suočavamo - rekao je Tadić.

Bivši predsednik Srbije rekao je i da je dosta vremena dao vladi da pokaže šta zna, kao i da je bio uzdržan u kritici, ali da ne može više da dozvoli da se građani na brutalan način obmanjuju kakva je realna situacija sa kojom se Srbija suočava.

- Sve ekonomske brojke jasno svedoče o tome da Srbiju ne čeka bolja budućnost kao što kaže premijer, članovi vlade ili vladajuće koalicije. Srbiju čeka veoma teška budućnost. Zato je moja molba medijima da prikažu realnost građanima kako stvari stvarno stoje, a ne da učestvuju u obmani koju vlada radi - rekao je Tadić.

Jovanović je naveo da je ključna poruka koju ta stranka želi da pošalje ta da novinarstvo u Srbiji treba učiniti slobodnim i nezavisnim od bilo kakve politike.

- Vlasti se menjaju, ali naša potreba za slobodom mora biti neprolazna i mora biti ostvariva - naveo je, između ostalog, Jovanović.

On je izjavio i da, bez obzira na to što se vlast trudi da nas uveri kako cenzure u Srbiji nema, jasno je da se čovek sam ugrize za jezik kada pomisli nešto glasno da kaže, strahujući za posledice tog svog mišljenja.

Jovanović je komentarisao i pisanje našeg lista o tome da je policija završila istragu u predmetima i protiv njega. Upitan kako tumači najavu svog hapšenja nakon izbora, on kaže da nikada preterano ne posvećuje pažnju tabloidima.

- Oni dolaze, prolaze, tih naslovnih strana je bilo i biće... Nisam ljut... Što se mene tiče, neka o meni govore šta god hoće samo neka ne greše moje ime. Neću biti tako tolerantan, niti mislim da treba da budemo tolerantni kada se radi o bilo čijoj porodici, deci, uticaju na društvo, tom devijantnom ponašanju koje je mučno i koje pre ili kasnije postane problem svima - naveo je Jovanović.

Komentari (3)

Драгомир

29.03.2016 16:56

Комунистички инжињеринг је допринео да баба буде другарица?Чија другарица?Свачија!А,то ми сељаци зовемо дроца!Хвала на питању јер видимо да им је добро!Не доливај уље на ватру када је бензин јефтинији?Високо образовање!Правац на скелу!Српско име РАТОМИР.Хрват Србољуб Исламовић.Оног ће да рехабилитују када плати заосталу чланарину!Једна нога у гробу а друга у животу!Бог је створио човека али да је имао искуства ...За сваку болест има лек ако га попијеш одједном! Ако сте добро како сам ја?

ZIVKA

29.03.2016 18:48

FALI IM SAMO DACIC DA IM MRTAV PIJAN PEVA MILJACKU NA UVCE

branko

29.03.2016 20:42

CEDA JE U OCAJNOM STANJU TREBA MU CENZUS DA CRPI GRADJANE JER NISTA NIJE U STANJU DA RADI