Brnabić: Nova vlada će održati kontinuitet Vučićeve

Beta | vesti 2017-06-25 22:42:47 2017-06-25 22:42:47

Mandatarka Ana Brnabić izjavila je da će Vlada Srbiji koju će predvoditi nastaviti kontinuitet svega onog što je radila prethodna vlada Aleksandra Vučića.

Tanjug/Rade Prelić

Ana Brnabić je u intervjuu za televiziju Pink istakla i da je "100 odsto fokusirana" na izradi ekspozea, da se nada da će biti izabrana u parlamentu i da je pratila raspravu koja se vodila u Skupštini Srbije.

Brnabićeva je rekla da će u ekonomskoj sferi fokus biti na tri stvari - većem rastu bruto društvenog proizvoda, uspešnom završetku sedmog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom i poboljšanju pozicije Srbije na dauning listi Svetske banke.

Najavila je i da će u spoljnoj politici "aposloutno nastaviti kontinuitet s Vučićevom vladom", istakavši da je strateški cilj Srbije Evropska unija, uz održavanje tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa sa Rusijom.

Prema njenim rečima, tu je i sve bolja saradnja s Kinom kao i brojnim kineskim investitorima, ali i drugim državama poput SAD, UAE...

Istakla je i da će u politici prema Kosovu i Metohiji nastaviti politiku koju je vodila prethodna vlada.

Najavila je i da će insisitirati na još dva bitna cilja vlade - digitalizaciju i omogućavanje da Srbija postane idealno mesta za filmsku industriju, a zašta ima niz preduslova.

Brnabić je rekla da "male pobede" znače velike pobede za državu, da su je u proteklih 10 meseci, ako i ovih 10 dana kritike koje se mogu čuti, upravo te "male pobede" držale i davale joj entuzijazam za dalji rad.

Brnabić je zamolila građane da prate njen eskpoze, da čuju šta ima da im kaže i poruči, naznačila da će njeno izlaganje trajati oko jedan sat...

"Želim da im kažem verujem u njih, Srbiju u tim, u ljude sa kojima sarađujem", rekla je Brnabić koja je ponovila da jeste timski igrač i da veruje u uspeh.

Ona je ponovila da će nova vlada nastaviti da teži dodatnom rastu i menja imidž Srbije nabolje i kao lidera regiona.

"Ako ispunimo 60 odsto onoga sto smatram da su nam šanse velike", rekla je Brnabić i dodala da se raduje izazovima.

Kako je dodala da će dati sve od sebe da održi stabilnost i ostane na došadašnjem kursu i da ide još brže.

Expand player
Pogledajte više