Ana Brnabić
Foto Tanjug
Ana Brnabić

Foto Tanjug

Ana Brnabić, Foto: Foto Tanjug

U članku koji je 20. novembra 2019. objavljen na portalu Alo! prvobitno je bila objavljena rečenica da je "Dejtonskim sporazumom stvorena državna zajednica BiH sastavljena od dva entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH."

Na osnovu analize portala Raskrinkavanje.ba, izmenjeni su delovi teksta, u skladu sa zaključkom da po Ustavu, Bosna i Hercegovina nije "stvorena" u Dejtonu, niti je definisana kao državna zajednica.

Brnabić je rekla da se to neće ni dovoditi u pitanje dok god tri konstitutivna naroda u okviru BIH ne odluče da otvore tu temu.

"Do tog trenutka mi ćemo biti garant Dejtonskog sporazuma", rekla je Brnabić u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje povodom 24. godišnjice Dejtonskog sporazuma.

Pročitajte još:

 

Sutra se navršava 24 godine otkako je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je okončan rat u BiH.

Srbijo raduj se! Ove brojke popraviće vam dan - zabeležen neverovatan porast najvažnije stvari!

AUTOR: Alo.rs/RTS/T.Đ DATUM I VREME: 20.11.2019. 12:07 - 20.11.2019. 12:19 Ministarka zadužena za populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović rekla je da u prvih devet meseci Srbija beleži porast od 612 novorođenih beba, dok se u zemljama regiona beleži pad.

 

Dejtonski sporazum, nakon tronedeljnih pregovora, parafirali su tadašnji predsednici, Srbije Slobodan Milošević, takozvane Republike BiH Alija Izetbegović i Hrvatske Franjo Tuđman.

Bonus video: Alo.rs na licu mesta! Drama u naselju Braća Jerković