Balša Božović podneo ostavku!

Alo.rs | vesti 2018-03-07 10:58:51 2018-03-07 10:58:51

Predsednik Gradskog odbora DS u Beogradu Balša Božović podneo je juče ostavku na tu funkciju.

Alo!/Rajko Ristić

On je članovima Gradskog odbora poslao dopis u kom je naveo da "poraz na izborima za Skupštinu Beograda obavezuje da, u ime budućnosti DS, svako ponese deo sopstvene odgovornosti", saznaje "Blic" u centrali DS.

"Kako je DS važnija od svakog pojedinca, a njena budućnost važna za politički život i demokratsku budućnost Srbije, smatram da je ovaj rezultat pred sve nas stavio obavezu da učinimo sve kako bi se DS ponovo uzdigla i ostvarila svoju političku ulogu", naveo je Božović i dodao da je ponosan na dosadašnju zajedničku borbu i rezultate koji su u njoj postignuti.

"Zahvaljujem se svima koji od te borbe nisu odustali i sa kojima ću nastaviti da se borim. Mi nikada nismo odustajali i nećemo odustati ni zbog ove izgubljene bitke. Iz ovog poraza moramo izvući pouke i učiniti sve da ponovo osnažimo DS", istakao je on.

Podsetimo, juče se digla velika bura povodom loših rezultata na beogradskim izborima.

Branimir Kuzmanović, nekadašnji predsednik opštine Vračar i funkcioner DS-a, prvi je, samo nekoliko sati nakon zatvaranja biračkih mesta, javno pozvao Božovića da podnese ostavku.

- Izgleda da niko ne sme da kaže, pa ću evo kao poznato kukurikalo da kažem: Balša Božoviću, borac si, priznajem. Nego, od kako si predsednik Gradskog, nešto smo se spustili sa 20% na 2,9%. Nemoj, molim te, da smenjuješ još jednog predsednika, podnesi ostavku - napisao je on na Tviteru.

S druge strane, o ostavci razmišlja i lider DS-a Dragan Šutanovac. Doduše, to se moglo zaključiti i po njegovoj izjavi nakon izbora.

- Ja ne bežim od odgovornosti, nemam dilemu da je Demokratska stranka na meti vlasti sve vreme. Ja sam odgovoran i prema članovima i prema organima, i vrlo brzo ćemo o svemu razgovarati. Demokratska stranka postoji 28 godina, moramo da nastavimo da se borimo - kazao je Šutanovac.

Inače, poraz DS-a juče je bio glavna tema u hodnicima Skupštine Srbije. I poslanici vlasti i poslanici opozicije nisu krili svoj šok što je Demokratska stranka ostala ispod cenzusa.

Demokratska stranka je na izborima u Beogradu osvojila svega 2,1 odsto glasova, što je najgori rezultat u prestonici u istoriji DS-a.

Expand player
Pogledajte više