Ana Brnabić
Alo.rs
Ana Brnabić

Alo.rs

Ana Brnabić, Foto: Alo.rs

Pollstar, vodeći stručni muzički medij namenjen profesionalcima u ovoj industriji, izveštava o drastičnom poboljšanju zdravstvene situacije u našoj zemlji i prenosi kako ova odluka može pomoći da se ubrza uskrsnuće celokupne svetske manifestacione industrije. I brojni regionalni mediji preneli su ovu vest, uz komentare eksperata koji su ovaj potez srpske vlade ocenili kao izuzetan.

Tako hrvatski Jutarnji List citira Pavla Kostadinovića, glavnog čoveka slovenačke agencije Supratravel, jedne od vodećih regionalnih turističkih agencija za mlade koja u Srbiju tokom godine dovodi najveći broj mladih Slovenaca i Hrvata:

„Ovo je odlična vest, ali i očekivana, imajući u vidu da epidemija u većini evropskih zemalja ubrzano prolazi. Srbija je napravila jako pametan potez što je prva objavila ovakvu vest, jer će mladi upravo biti prvi koji će putovati i države koje to prepoznaju će brže oporaviti turizam od drugih. Očekujem da će i druge zemlje vrlo brzo slediti primer Srbije.“

S njim se slaže i Adnan Mehmedović, priznati hrvatski promoter i suosnivač Fresh Island festivala na Zrću.

„Ovo je spektakularna vest ne samo za regiju, već za celu svetsku event i festivalsku industriju čiji će oporavak krenuti sa Exita. Nadam se da će i Hrvatska i druge zemlje regije prepoznati priliku kako bi što pre oporavile festivalski turizam po kojem smo prepoznati širom sveta“.

Svetski i regionalni mediji prenose i reči organizatora Exita da je ovo odlična vest za sve domaće manifestacije i srpski turizam, kao i za sve mlade ljude u našoj zemlji, jer sa domaćim festivalima ideja provođenja leta u Srbiji postaje daleko atraktivnija. Organizatori su takođe izrazili spremnost da preduzmu sve neophodne bezbednosne mere, te da po potrebi drastično smanje kapacitet festivala, a publiku ograniče na domaću i regionalnu.