Đilas se udružio sa Hrvatima i Crnogorcima!

Alo.rs/Jutarnji.hr/Vijesti.me | vesti 2020-07-04 15:53:26 2020-07-04 15:53:26

Puna im usta Vučića i Srbije.

Tanjug

Hrvatski portal "Jutarnji.hr" preneo je danas vest pod nazivom: "Srbija puca po šavovima, Vučiću puna usta Hrvatske: Od čega tamo da umru, kad niko nije testiran". U tekstu se kao po dobrom starom običaju kritikuje "srbijanski" predsednik, jer je navodno opet nešto loše rekao o Hrvatskoj.

Pročitajte još:

Vučić je s pravom odbacio tvrdnje kako Srbija ne testira dovoljno na koronavirus, rekavši da je testirano više nego u svim ostalim državama nekadašnje Jugoslavije zajedno.

- Severna Makedonija testirala je 64.000 ljudi, BiH 97.000, Hrvatska 82.000. Srbija 428.000. Bugarska, koja je iste veličine i uz to članica EU - 147.000, a Mađarska koja je veća od Srbije 281.000 - rekao je Vučić novinarima na vojnom aerodromu u Batajnici tokom predstavljanja bespilotnih letelica Vojske Srbije nabavljenih od Kine.

On je naveo da su samo četiri zemlje u Evropi - Nemačka, Austrija, Švajcarska i Italija - testirale više stanovnika od Srbije, srazmerno broju stanovnika. Vučić je rekao da su Srbiju testovi koštali 50 miliona evra, uključujući i laboratorijski rad.

- Imamo ih još 300.000, pa vidite koliko je to, to je još 30 miliona - naglasio je Vučić, navodeći da testiranje na lični zahtev u Srbiji košta 50 evra, a u Hrvatskoj više od 200 evra.

Vučić je na osnovu broja testiranih upitao "na osnovu čega umiru ljudi, kada nisu testirani". Srbija je, ponovio je, pet puta više testirala od Hrvatske, a nije pet puta veća od te susedne zemlje. Ukazao je da je u Hrvatskoj testiranje na zahtev 215 evra, a u Srbiji 50 evra, dok je besplatno ako postoje simptomi.

Vučić je potom ocenio da se pokazuju znaci stabilizacije stanja u Novom Pazaru, jednom od žarišta koronavirusa, gde je, po njegovim rečima, u petak bilo 205 hospitalizovanih, a petoro pacijenata je umrlo. U subotu ih je u covid bolnici 183, a preminule su još dve osobe.

Posle napada ovog hrvatskog medija, usledio je i napad od strane direktora Instituta za javno zdravlje Crne Gore Bobana Mugoše, a vest o tome su prenele podgoričke "Vijesti" pod naslovom: "Mugoša: Vučić da ostavi Crnu Goru na miru i da ne iznosi neistine"

On je u svojstvu direktora Instituta za javno zdravlje, poručio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću "da ne iznosi neistine i da Crnu Goru ostavi na miru".

Komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Crna Gora nema ni laboratoriju za PCR testove, Mugoša je rekao da njegove tvrdnje "ne zalužuju komentar".

- On sigurno ima većih briga i ne razumem njegovu potrebu da iznosi neistine na račun Crne Gore. Bolje bi bilo da ozbiljno shvati situaciju u svojoj državi i bolje bi bilo da je i ranije shvatio, jer ovaj virus predstavlja ozbiljnu pretnju. Da je to shvatio na vreme, sigurno bi situacija u Srbiji, a i u regionu bila bolja - rekao je Mugoša.

On je kazao da kolege epidemiolozi iz Srbije znaju da se u Crnoj Gori jedino radi PCR dijagnostika.

- A gospodinu Vučiću poručujem da ipak sluša struku i ostavi nas na miru - poručio je Mugoša.

U celu priču se uključio Dragan Đilas, lider propalog Saveza za Srbiju koji se oglasio najnovijim tvitom pod nazivom: "Vučiću, lično si odgovoran za svakog čoveka koji se zarazio i preminuo u poslednjih mesec dana."

Time se lider propale opozicije pridružio Hrvatima i Crnogorcima u novom medijskom udaru na Srbiju i njenog predsednika.

Preporučujemo:

 

 

Expand player
Pogledajte više