Vučić čestitao 23. april, Dan Vojske Srbije

Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april - Dan Vojske Srbije.

Aleksandar Vučić, Vojska Srbije
Aleksandar Vučić, Vojska Srbije, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku pripadnicima Vojske Srbije povodom 23. aprila – Dana Vojske Srbije. 

"Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april - Dan Vojske Srbije.

Nastavljajući viševekovnu tradiciju srpske Vojske, na današnji dan koji je od izuzetnog značaja u očuvanju nacionalnog identiteta i kontinuiteta državnosti srpskog naroda u trajanju dugom više od dva veka, proslavljate najveći vojni praznik u znak sećanja na Takovski ustanak.

Uprkos složenim uslovima u kojima rade pripadnici Vojske Srbije profesionalnim izvršavanjem namenskih zadataka i postizanjem zapaženih rezultata na izgradnji, razvoju, obuci i osposobljavanju svojih jedinica, daju visok doprinos prosperitetu naše države i njenih građana i pružaju punu podršku jačanju mira, bezbednosti i stabilizacije u regionu, a i šire.

Stalnim angažovanjem vaših pripadnika u teškim vremenima koja su zahvatila našu zemlju i čitav svet, nesebično rizikujući sopstvene živote, kao i živote vaših najmilijih po ko zna koji put ste pokazali i dokazali da je Vojska Srbije uvek i svuda tu za svoje građane, kao prvi stub odbrane i garant bezbednosti.

Rezultati ozbiljnih fiskalnih reformi i ekonomski oporavak naše Srbije omogućili su da u proteklom periodu ostvarimo značajne rezultate u opremanju Vojske Srbije savremenim naoružanjem i opremom. Stalno povećanje zarada i rešavanje stambenih pitanja u okviru programa državne stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti doprinose podizanju standarda naših oficira, podoficira i vojnika. Ove, ali i sve druge aktivnosti na planu jačanja standarda nastavićemo i u budućnosti.

Čestitam vam praznik, zahvalan što postojite i uveren da ćete i u narednom periodu profesionalno izvršavati postavljene zadatke, ispunjavati obaveze koje vam predstoje i kao aktivan činilac bezbednosti u zemlji i regionu voditi Republiku Srbiju ka prosperitetu i boljoj budućnosti.

Živela Vojska Srbije! Živela Srbija!"

Povezane vesti

 • Korisnik: Anka
  23/04/2020 - 09:01
  Čestitke za našu vojsku koja je iz dana u dan sve jača, ovih dana su pokazali svu svoju obučenost i hrabrost
 • Korisnik: tezd
  23/04/2020 - 08:45
  Нашој војсци, срећан њен празник.
 • Korisnik: žare
  23/04/2020 - 08:42
  Vojska nam opet sija punim sjajem kao nekad.Sretan dan čuvarima Srbije i da u narednom periodu još više osnaže.
 • Korisnik: Popić
  23/04/2020 - 08:36
  Uvek sam obožavao Vojsku a danas još više. Srećan dan Vojske!
 • Korisnik: Sanja
  23/04/2020 - 08:04
  Svim pripadnicima VS cestitke. Srecan Dan vojske Srbije! Samo napred momci
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi