Novica Antic
Foto: Printscreen/Printscreen

U prethodnom periodu istraga je ustanovila brojne zloupotrebe trošenja sindikalnog novca za lične potrebe pojedinaca i povlašćenih članova ovog vojnog sindikata.

Konkretno radi se o zloupotrebama novčanih pozajmica, plaćanju roba i usluga za lične potrebe, enormnoj potrošnji kupovine goriva, kao i podizanja gotovine sa bankomata.

Pri tome važno je istaći da je istraga nedvosmisleno utvrdila da su lica prema kojima se vodi postupak to činila bahato, sistematski i uporno tokom izvršenja krivičnog dela pronevere. 

Novim proširenjem istrage obuhvaćen je iznos od preko 30 miliona dinara. 

Važno je istaći  da novo rukovodstvo vojnog sindikata pruža punu podršku pravosudnim organima u istrazi ovih sistemskih pronevera sindikalnog novca od strane bivšeg rukovodstva i kako ističu neprestano pronalaze šokantne podatke u vezi sa nezakonitim trošenjem novca od strane bivšeg rukovodstva ovog vojnog sindikata.

Na naše pitanje da li se novi dokazi tužilaštva mogu dovesti u vezi sa podacima i sumnjama o kojima su u prethodnom periodu pisali pojedini mediji, naš izvor je potvrdio i dodao da razmera štete koju je bivše rukovodstvo učinilo neće moći skoro da se sanira i nadoknadi.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading