Antje Lendertse
Foto: Alo/Printscreen

Svesno ili ne, ali Nemačka proglašavanjem jednog lokalnog ratnog zločina za genocid, kao da želi da umanji veličinu zločina zbog kojeg je genocid i izmišljen kao pojam, rekao je za Kurir istoričar Predrag Marković.

- Svi znaju za nemačke logore, ali ne treba zaboraviti i primer Belorusije gde su Nemci ubili 33 odsto stanovnika, a to - nije proglašeno za genocid! Srbija je bila zemlja u kojoj su za svakog nemačkog vojnika ubijali 100 Srba, a kada im zafale muškarci ubijali su i decu. Nemačka jeste preuzela odgovornost za ovo, ali i ovim primerom kao da hoće da pokažu da nisu jedinstveni po tome nego da su i drugi narodi takvi, da praktično imaju sabrata u zločinama - navodi Marković i dodaje da je u Gazi poginulo više civila nego bošnjačko-muslimanskih u ratu u BiH.

- Ubijani su ljudi u bolnicama, žene i dece... Da li je to onda genocid? - kaže Marković i dodaje da će se ova rezolucija inicijatorima vratiti kao bumerang.

Podsetimo, na sednici Generalne skupštine UN reč će imati stalna predstavnica Nemačke u UN Antje Lendertse, koja je bila najglasnija u antisrpskoj kampanji i prikupljanju glasova za rezoluciju. Ona je lično išla u Keniju i latinoameričke zemlje kako bi ih ubedila da glasaju za rezoluciju, to jest direktno protiv srpskog naroda.

Lendertseova će predstaviti predlog rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, posle čega se očekuje odgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kurir

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading