Irena Vujović
Foto: Printscreen/Vlada Srbije

Njenu poruku prenosimo u celosti:

Pružam punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i državnom timu u odbrani nacionalnih interesa i srpskog naroda. 

U Generalnoj skupštini UN pokazaće se da li je sila jača od istine.

Unapred želim da zahvalim svim članicama koje će stati na stranu istine i koje neće podleći pritiscima moćnih. 

Predsednik Srbije branio je i braniće zemlju do poslednjeg minuta u Njujorku, boreći se protiv izglasavanja rezolucije koja ne doprinosi pomirenju već otvara nove tenzije. 

Kakav god ishod glasanja bio, koliko god pokušavali silni i moćni da nas označe genocidnim, Srbija i srpski narod će i posle 23. maja stajati uzdignute glave. 

Predsednik Srbije pokazao je odlučnost i hrabrost da se suprotstavi kolektivnom Zapadu zbog budućnosti nas i naših potomaka.  Činjenica je da su ovo pitanje morali da izmeste iz Saveta bezbednosti UN da bi onemogućili veto i da bi rezoluciju usvojili pukim preglasavanjem. To jasno govori da rezolucija ima političke ciljeve koje bi moćni želeli da sprovedu po svaku cenu. Svima je jasno da svrha nije izražavanje pijeteta ili bilo šta drugo što u nacrtu stoji.

Svrha rezolucije je ono što sve češće čujemo iz BiH - a najopasniji cilj je pokušaj  ukidanja Republike Srpske.

Narodu koji je pretrpeo ogromne gubitke u prethodnom veku od nacista i ustaša, Nemačka predlaže, a Hrvatska podržava rezoluciju. Crna Gora, zemlja u kojoj se veliki deo stanovništva izjašnjava kao srpski, svojim amandmanima olakšala je državama da glasaju za usvajanje.  Strahujem da će se ova rezolucija mnogima obiti o glavu kada druge države budu tražile rezolucije, podvodeći ratne zločine pod pojam genocida.

Iskreno žalim što su se inicijativi za donošenje rezolucije priključile mnoge zemlje iz regiona, svesne ili ne, kakve posledice ova rezolucija nosi. 
Sramno je što su sponzori i kosponzori rezolucije imali podršku i dela opozicije iz naše zemlje. Još jednom su pokazali da su puki protočnici tuđih interesa i da im do budućnosti Srbije nije stalo.

Srbija i srpski narod ponosno će nastaviti da koračaju napred, boreći se do kraja za pravdu i istinu - kazala je Vujović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (9)

Loading
Voja

22.05.2024 18:34

Vučić je pravi lider koji se ne boji suprotstaviti moćnim silama.

Ksenija

22.05.2024 18:35

Ministri i narod su uz Vučića! Verujem da će istina izaći na videlo.

Boba

22.05.2024 18:48

Svi veruju u predsednika, i pruzaju mu veliku podrsku.

Duška

22.05.2024 18:49

Cela Srbija je uz najboljeg predsednika Vučića!

Goca

22.05.2024 18:49

Predsednik se bori za odluku do poslednjeg trenutka.

Snežana

22.05.2024 18:49

Srbija je ponosna na Vučića, na njegov rad i na njegovu borbu.

Makica

22.05.2024 18:54

Srbija ponosno ide napred, spremna da se bori još jače i snažnije.

Ruška

22.05.2024 18:56

Svoja zemlja se čuva i brani kao što Vučić to radi! Svaka mu čast na svemu!