Ruska duma
Foto: Shutterstock/FOTO Shutterstock

Kako se navodi u pisanoj izjavi, zatvaranje i konfiskacija tih filijala bez prethodne najave ili koordinacije i samo nekoliko dana nakon poslednjeg sastanka u okviru dijaloga, koji je takođe pokrio pitanje prostorija Poštanske štedionice, eskalirajuće je i protivno duhu normalizacije, prenosi Kosovo Online.

Napominje se da je nekoordinisano delovanje jedne od strana ugrozilo sprovođenje Sporazuma na putu normalizacije.

- Operacija tzv. Kosovske policije takođe ugrožava tekuće pregovore o privremenom rešenju za ljude na koje negativno utiče uredba Centralne banke Kosova o gotovinskom poslovanju. U stalnom odsustvu održivih alternativa, ovo će imati negativne efekte na svakodnevni život i uslove života kosovskih Srba i drugih zajednica koje ispunjavaju uslove za finansijske transfere iz Srbije - navodi se.

Kako se dodaje, predviđeno je da se status svih struktura i službi koje podržava Srbija reši u okviru dijaloga koji vodi EU, u vezi sa uspostavljanjem Zajednice srpskih opština.

EU apeluje na Beograd i Prištinu da se vrate za pregovarački sto i da se slože sa najnovijim kompromisnim predlogom koji je izneo fasilitator EU i koji omogućava kvalifikovanim korisnicima da primaju finansijske transfere iz Srbije.

Kosovo online 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading