Mihailo Jovanović i Dejan Ristić
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Imao sam čast da na poziv ministra informisanja i telekomunikacija g. Dejana Ristića zajedno posetimo selo Prkosava u opštini Lazarevac, još jedno selo u Srbiji koje je dobilo pristup brzom optičkom internetu.

Zahvaljujući brzom internetu učenici izdvojenog odeljenja osnovne škole „Rudovci“ u selu Prkosava, sada imaju mogućnost održavanja digitalne nastave, časova informatike i računarstva i korišćenje digitalnih udžbenika, dok je 27 domaćinstava ovog sela već priključeno na internet i može da uživa u prednostima elektronske uprave i elektronske trgovine, kao i da pristupa digitalnim multimedijalnim sadržajima.

Ovaj poziv predstavlja veliki profesionalni ali i ljudski gest novog ministra koji govori mnogo.

Sa jedne strane, pokazuje kontinuitet nove Vlade Republike Srbije i Ministarstva informisanja i telekomunikacija kada je u pitanju digitalizacija i izgradnja naprednih telekomunikacionih mreža i potvrđuje da će se ovaj najbitniji infrastrukturni projekat uvođenja brzog interneta u ruralnim predelima Srbije nastaviti istim, pa čak i jačim intenzitetom.

Sa druge strane, oslikava posebnu vrlinu g. Dejana Ristića, otvorenost i spremnost da u kontinuitetu produži kvalitetne projekte sa odličnim timom Ministarstva i u toj nameri će uvek imati moju stručnu podršku i pomoć - poručio je ministar Mihailo Jovanović na svom Instagram profilu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading