SASLUŠANI OSUMNJIČENI ZA PRIPREMANJE UBISTVA NA VRAČARU Četvorica ćutala, peti rekao samo dve reči
Foto: Printscreen

Svi osumnjičeni su se na saslušanju branili ćutanjem odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu, osim Bogdana P. koji je negirao izvršenje krivičnog dela, saopštilo je VJT.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da svim osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Naredbom o sprovođenju istrage Nikola P. (25) se sumnjiči za krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina, a Milan I. (31) za krivično delo Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Protiv pomenute dvojice osumnjičenih, kao i protiv Bogdana P. (31), Filipa K. (30) i Saše K. (32) biće preduzete dokazne radnje zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično dela Teško ubistvo iz člana 114 stav 2 (pripremne radnje) Krivičnog zakonika. Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od jedne do pet godina zatvora.

Sumnja se da su ovi osumnjičeni od početka februara do 10. maja 2024. godine zajedno, sa umišljajem, nabavljali sredstva za izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo na štetu jednog lica, dogovarali se, planirali i organizovali njegovo izvršenje. 

Filip K. je, kako se sumnja, okupio ostale osumnjičene i dodelio im tačno određene zadatke u cilju izvršenja krivičnog dela, sa kojima su se svi osumnjičeni složili. 

U tom cilju iznajmili su tri "štek stana" na Vračaru, zatim vozilo u rentakar agenciji, opservirali su lokaciju na kojoj je planirano izvršenje krivičnog dela, a Milan I. je bio zadužen da prodajom opojne droge (kokain) pribavi novčana sredstva potrebna za pripremu i organizovanje krivičnog dela.

Nabavili su pištolj marke "Walther Creed" sa izbrušenim serijskim brojem, pa su u Velikom selu, u njivama iza Dunava 3. maja 2024. godine vršili isprobavanje pomenutog pištolja namenjenog za izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo.

Policisjki službenivi su osumnjičene sprečli u izvršenju pripremanog krivičnog dela 10. maja 2024. godiine.

Kod Nikole P. je prilikom hapšenja pronađen pištolj marke "Walther Creed" sa izbrušenim serijskim brojem, namenjen izvršenju krivičnog dela. U ležištu pištolja se nalazio jedan metak, dok se u okviru nalazilo još 13 metaka.

U garaži porodične kuće Milana I. pronađeno je 73,26 grama opojne droge kokain, koju je držao neovlašteno radi prodaje, kao i vagica za precizno merenje, saopštilo je VJT.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading