Petar Petković
Foto: Alo/Printscreen

Petković je u saopštenju naglasio da će se tek u vremenu pred nama "pokazati snaga njegovih vizionarskih poruka koje je predočio, a koje mnogi danas ne vide jasno zaslepljeni zastupanjem Prištine".

Naveo je da je Vučić pred očima čitavog sveta "pokazao kako se beskompromisno, istinito, principijelno i argumentovano brane interesi naše jedine i ponosne Srbije i našeg napaćenog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", ali i principi međunarodnog prava i povelje UN. Dodao je da se Vučić istovremeno "mudro suprotstavio predstavi i farsi" koju je pokušala da izvede predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani, koja, kako je naglasio, "ni reč nije rekla o izveštajnom periodu, nastojeći tako da pobegne od teme terora kojem je konstantno izložen srpski narod na KiM".

- Koliko god se pored Prištine i deo zapadnog sveta trudio da skrene pogled sa patnji srpskog naroda na KiM, da sakrije istinu o Kurtijevim zulumu koji stvara nepodnošljive uslove za ostanak i opstanak srpskog naroda na vekovnim ognjištima, sa ciljem njihovog finalnog etničkog čišćenja, predsednik Vučić ih je porazio snagom argumenata i suočio sa nepobitnom istinom o stradanju mirnog srpskog naroda u srcu Evrope, u 21. veku - naveo je Petković.

Naglasio je da se Vučić "zapadnom licemerju i politici dvostrukih aršina, lažnim garancijama i neispunjenim dogovorima iz dijaloga" suprotstavio "čeličnom snagom istine".

Predsednik Vučić u Njujorku na sednici Saveta bezbednosti UN

Videoplus Printscreen

 

 

- A istina je da su Srbi na Kosovu i Metohiji žrtve Kurtijeve šovinističke politike i da svedočimo sistematskom progonu srpskog naroda koji samo želi da bude svoj na svome. Njihov gromoglasni glas danas je bio predsednik Vučić koji nije zaboravio ni Srećka Sofronijevića, ni braću Stojanović, ni mučki stradale žeteoce, ni ubistvo srpske dece u Goraždevcu, ni Pogrom, uništene srpske svetinje, spaljene kuće - naveo je Petković.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na sednici Saveta bezbednosti u Njujorku, na kojoj je predstavljen redovni šestomesečni izveštaj generalnog sekretara UN Antonia Gutereša o radu UNMIK-a, da je Srbija ispunila sve teške obaveze iz Briselskog sporazuma, ali da ni posle 11 godina formiranje Zajednice srpskih opština nije ni na vidiku. Vučić je rekao da mera ukidanja upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji predstavlja kulminaciju etnički motivisane, promišljene kampanje, koju privremene prištinske institucije vode protiv Srba na KiM. On je nabrojao sve poteze privremenih institucija samouprave u Prištini, kojim su Srbi na Kosovu i Metohiji direktno pogođeni, što je nazvao kampanjom napada na Srbe i istakao da režim premijera privremenih institucija Aljbina Kurtia "ne samo da nije kažnjen, već kontinuirano biva nagrađen". Poručio je i da je neophodno da specijalna predstavnica UNMIK-a Karoline Zijade primeni svoja ovlašćenja i nadgleda privremene institucije samouprave Prištine, preduzme hitne akcije, u saradnji sa Kforom, kao i da bude više, a ne manje UNMIK-a na KiM.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal O'Brajan: Realnost je da je srpska ekonomija dobra i sve bolja! #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ #fypシ゚viral #ekonomija ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (15)

Loading
Marina

22.04.2024 21:06

Vucic je danas dokazao i pokazao da se bori za interese svoje zemlje i svog naroda!

Sreten

22.04.2024 21:07

Mnogi bi trebali da uce od Vucica kako se voli i postuje svoja zemlja i narod!

Sreten

22.04.2024 21:07

Mnogi bi trebali da uce od Vucica kako se voli i postuje svoja zemlja i narod!

Ana

22.04.2024 21:08

Vučić će ući u istoriju koliko je se borio za Srbiju. Svaka mu čast na tome.

Moda

22.04.2024 21:08

Vucic im je svima odrzao lekciju,trebaju mnogi da uce od njega!

Cveta

22.04.2024 21:09

Vučićeva beskompromisna odbrana srpskih interesa u UN zaslužuje divljenje i podršku.

Sloba

22.04.2024 21:10

I pod velikim pritiskom,Vucic je danas stao uz svoju drzavu i narod i na tome smo mu zahvalni!

Ivica

22.04.2024 21:11

Vucic im je svima sasuo istinu u lice od koje su mnogi zanemeli!

Djole

22.04.2024 21:13

Vucicu mnogi nisu ni do kolena,mogu samo da mastaju da budu kao on!

Ana

22.04.2024 21:15

Vučić je istorijski lider, veliki čovek- ljudina!

Milan

22.04.2024 21:47

Vučić se pokazao kao veliki politički lider Srba i to će biti upisano u udžbenike!

Nina

22.04.2024 21:50

Bravo Vucicu, svaka cast. Najbolji si predsednik.

Mira

22.04.2024 22:22

Svetski,a nas! Ponosni smo na Vucicevu hrabrost,mudrost i dostojanstvenost; na odlucnu borbu za sve nas i beskompromisnu zastitu interesa nase zemlje!

Mikica

22.04.2024 22:24

Govor je bio za pamcenje i prepricavanje