Slavica Đukić Dejanović
Foto: Alo/Alo!

Slavica Đukić Dejanović, ministarka prosvete i neuropsihijatar, u našoj emisiji „U ringu“ otkrila je koje muke more najviše državne službenike, a na pitanje da li ministri zaplaču ponekad, dala je konkretan odgovor: 

- Plaču. Ministri imaju dušu, ministri pripadaju porodicama, ministri boluju, raduju se, beskrajno vole svoju decu, svoje najbliže... Često se odriču vremena koje bi rado da provode sa njima. Ministri plaču i kada ih muči neizvesnost. Bio je ministar, napravio je pauzu, gde će dalje, šta će? Dakle, suočavaju se i sa egzistencijalnim problemima, gde će da rade, od čega će da žive. Imaju iste probleme kao i svi drugi ljudi, kao i sve druge profesije.

Dodala je i da je netačno uverenje da ministri dobijaju i ostvaruju sve što požele.

- To je kao slika bez tona. Ako gledate samo sliku političara, ministra, vidite da ga neko vozi, da ima sekretaricu, može da prihvati neki sastanak, neki da odloži... Međutim, odgovoran ministar je u stvari sluga naroda, dakle, u funkciji je drugih ljudi. Najčešće nema svoj život, svoje vreme... Zbog toga je dobro što ministri nisu vremenski dugo ministri. Čak i ako imaju dara za tu poziciju, dobro je da postoji neka pauza između ministarskih mandata - objasnila je naša gošća.

Slavica Đukić Dejanović

Foto: Alo!

 

Da sve privatno odlazi u drugi plan, svedoče i njena lična iskustva. Tokom prošle godine preminula joj je majka, ali je svoju tugu morala da potisne i da obavlja sve poslove koji su joj povereni u Vladi.

Najteži životni udarac za nju je bilo saznanje da joj je sin ozbiljno bolestan.

- Bogu hvala, sad je sve u redu. Ali, saznanje da mi je sin bolestan, da je sam sebi postavio dijagnozu kada je otišao na dežurstvo... Uradio je ultrazvuk pacijentkinje, pa je uradio sebi i shvatio da je bolestan i to mi javio. To je bio trenutak kada je prestao moj dotadašnji život. Sećanje na taj trenutak je uvek jako bolno, to saznanje da mi sin ima ozbiljnu bolest bio je najteži trenutak u mom životu - sa suzama u očima je ispričala ministarka.

O patnjama i borbama koje je imala u životu, o prvom braku koji je trajao 18 godina i suzama koje je prolila posle razvoda Dejanovićeva je otvoreno i bez zadrške pričala u našoj emisiji „U ringu“ koja se emituje svakog petka u 20 sati na Alo! YouTube kanalu.

@alo_portal I MINISTRI PLAČU: Slavica Đukić Dejanović U RINGU Celu emisiju U RINGU pogledajte na našem YouTube kanalu ▶️ #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ #fypシ゚viral #fy #viraltiktok ♬ original sound - Alo_portal

Čiste cipelice i lepa haljinica 

Slavica Đukić Dejanović često je bila meta zbog obuće, ali je, kako kaže, naučila da se nosi s takvim komentarima.

- Pravo da vam kažem, ja sam u ranom detinjstvu naučila da su čiste, lepe cipelice ogledalo svake devojčice. Kosa mora da bude čista, devojčica mora da bude pedantna i da ima lepe cipele. Neka to shvati kako ko hoće, ja se toga uopšte ne stidim. Doduše, imam i sada cipele od maturske večeri, nosim broj 35, nije lako ni doći do tog broja cipela koje ja nosim i volim - sa osmehom priča ministarka.

Odeća za plažu nije za posao

Komentarišući trendove koje mladi ljudi preferiraju, Slavica Đukić kaže da bi trebalo skrenuti pažnju da izborom takve garderobe stvaraju lošu sliku o sebi.

- I ja volim da vidim mladu devojku koja ima mini suknju, koja je lepo građena, koja je doterana. Prosto je prijatno baciti pogled na takvu osobu. Ali da li treba da izgleda estradno na radnom mestu, na fakultetu, dakle tamo gde treba da pokaže koliko je odnos prema obavezama važan, naravno da ne treba. Stil oblačenja, šminkanja treba da bude različit za izlazak, za plažu i za odlazak na posao - smatra ministarka.

Panični napadi i strah od umiranja

Kada je reč o mladim ljudima koji su bili njeni pacijenti, Dejanovićeva otkriva da su njihovi najčešći problemi anksioznost, nesanica i depresivnost:

- Anksioznost često i ne prepoznaju, zato što ona može biti i telesna. Zalupa srce, povraća im se, boli ih glava... Kada je reč o ženama i muškarcima, problemi koji ih muče su slični. Sve češće se, kaže naša sagovornica, žale na panične napade i utisak da će umreti zbog simptoma koje imaju ili da će poludeti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading