Skupština Srbije
Foto: Alo/Alo!/Masanori Jošida

Generalni sekretar Narodne skupštine Srđan Smiljanić uputio je nakon jučerašnjeg sastanka u vezi sa radom na ispunjenju preporuka za unapređenje izbornog procesa dopis poslaničkim grupama u kojem ih obaveštava da je predsednica skupštine Ana Brnabić uputila molbu da dostave predloge o načinu daljeg rada na primeni preporuka ODIHR.

U dopisu sekretara Skuptine se napominje da će resorna ministarstva sve komentare relevantnih organizacija civilnog društva koji su dostavljeni svim učesnicima sastanka, u narednih pet dana uvrstiti u pripremljene radne verzije izmena zakona, kako bi, nakon još jednog kruga konsultacija koje će se obaviti tokom naredne sedmice, ti konačni zakonski tekstovi ušli u skupštinsku proceduru i bili predmet javnog slušanja u Narodnoj skupštini.

Poslaničke grupe su obaveštene i o tome da je predsednica Narodne skupštine istakla da ostaje pri predlogu koji je iznela na Prvom sastanku Kolegijuma Narodne skupštine u Četrnaestom sazivu 3. aprila 2024. godine, u skladu s čim su zamoljeni da, ako prihvataju razgovor o pomeranju održavanja izbora za odbornike skupština opština i gradova koji predstoje u julu ili avgustu ove godine, dostave svoj predlog o datumu kada bi ti izbori trebalo da budu održani u skladu sa zakonima Republike Srbije.

Brnabić je nakon sastanka izjavila je da je na sastanku sa šefovima poslaničkih grupa predstavila konkretne teme, ali da ih je opozicija odbacila i da nije želela da razgovara o njima. Predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" napustili su sastanak u parlamentu i nisu izneli planove za dalje učešće u razgovorima.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (4)

Loading
Ruska bokerica

12.04.2024 09:07

Na molbu predsednice narodne skupštine Ane Brnabić, poslaničke grupe trebalo bi da dostave predloge o načinu daljeg rada na primeni preporuka ODIHR a,videćemo ko I kakve predloge će dostaviti.

Ruska bokerica

12.04.2024 09:10

Predlozi poslaničkih grupa treba da imaju jasne prioritete i predlog do dva lica koja će biti imenovana u komisiji koja će biti obrazovana u skupštini iz navedenog se vidi da aktuelna vlast fer i odgovorno radi.

Ruska bokerica

12.04.2024 09:15

Komisiju koju će aktuelna vlast obrazovati u narodnoj skupštini radiće vršenja uvida, revizije i kontrole Jedinstvenog biračkog spiska što su i preporuke ODIHR a.

Ruska bokerica

12.04.2024 09:15

Komisiju koju će aktuelna vlast obrazovati u narodnoj skupštini radiće vršenja uvida, revizije i kontrole Jedinstvenog biračkog spiska što su i preporuke ODIHR a.