Bratislav Gašić
Foto: Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE (HO)

Njegovu izjavu prenosimo u celosti:

- Kada god Svečlja upućuje optužbe na račun predsednika Srbije, zapravo je najava novog nasilja i pritiska na Srbe kojima želi da ih protera sa njihovih vekovnih ognjišta. Zna on da je laž sve što piše i govori, ali time pokušava da opravda svoju nesamostalnost i nedostatak samopouzdanja, jer za razliku od njega i Kurtija, predsednik Vučić hrabro donosi odluke slušajući svoj narod i za njega je jedini interes zaštita srpskog stanovništva i njihovih interesa na Kosovu i Metohiji.

Sukobi i tenzije su jedini rečnik kojim Svečlja, kao i negov vlasnik Kurti, umeju da komuniciraju, a ne dijalogom, poštovanjem dogovora i međunarodnih sporazuma. 

Nezakonitim preuzimanjem nadležnosti KFOR-a, stvaranjem nelegalnih baza ROSU na severu KiM pokazuju da ne poštuju Briselski sporazum, da nepoštuju ni Evropu ni njene instistucije i da im mir i vladavina prava nisu ni poznate ni željene kategorije. 

Ali nasilje, mržnja, progon i ubijanje Srba jesu ono čime su zadojeni i ne libe se da to otvoreno pokažu.

Da li se do normalnog i demokratskog društva dolazi oslobađanjem zločinca Azema Kurtaja pripadnika tzv. KBS, koji je na Badnji dan pucao na srpsku decu?

Predsednik Republike Srbije ponaša se u skladu sa svojim ustavnim nadležnostima. A podsetiću Svečlju da je u skladu sa Ustavom Srbije, Poveljom UN i Rezolucijom 1244 Kosovo i Metohija deo naše zemlje.

Srbija је nezavisna, suverena država, kontinuirane politike mira, stabilnosti i prosperiteta kojom je vodi predsednik Aleksandar Vučić i normalnost, demokratija, red i zakon nisu njena težnja, već realnost koju Srbija živi.  I kao takva zna kako da sačuva svoj narod u južnoj srpskoj pokrajini. Nećemo dozvoliti da budu izloženi agresiji Svečlje ni njegovih paravojnih formacija koje su samo presvučeni OVK, kao ni nove pogrome, proterivanja i ubijanja Srba.

Srbija ne napada ni svoj narod ni svoje teritorije, već brani interese i bezbednost svojih građana, suverenitet i teritorijalni integritet. Jer dostojanstvo, nacionalni ponos i očuvanje srpske istorije, tradicije i kulture nema cenu. - stoji u izjavi.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ljubica

01.04.2024 22:33

Srbija ima regularnu vojsku i može i mora da čuva svoje granice. Vi regulište i saobraćaj sa dugim cevima i uoadate u prodavnice i bolnice sa specijalcima.