VUČIĆ SME DA KAŽE JEDNU STVAR KOJU NIKO DRUGI NE SME Vulin otkrio šta Zapadu najviše smeta kod predsednika Srbije
Foto: MUP Srbije

Osnivač Pokreta socijalista izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jedini slobodni lider u Evropi koji sme da kaže da neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji i da će poslušati svoj narod. 
- To je stav srpskog naroda, mi ne želimo da budemo deo antiruske histerije - istakao je Vulin u intervjuu za RIA novosti i dodao da se Vučić zbog vođenja samostalne i nezavisne politike suočava sa mnogobrojnim pritiscima i ucenama Zapada. 

Prema njegovim rečima, pritisci su veliki, uvek počnu medijskim napadima, a onda krenu ekonomski, povlačenjem direktnih stranih investicija, usporavanjem investicija, uslovljavanjem, usporavanjem našeg evropskog puta, pa sve do napada na pojedine funkcionere. 

- Ja sam iz tog razloga stavljen na listu sankcija SAD-a, zbog toga sam i u krajnjoj liniji podneo ostavku na mesto šefa BIA jer nisam želeo da se moje sankcije prenose na Srbiju. Sve to rade predsedniku Vučiću, od medija, ekonomije, pa do direktnih pretnji političkim nestankom, a vi znate da to često može biti i pretnja po sam fizički opstanak - poručio je Vulin. 

Ističe da bi Vučić bio najcenjeniji čovek na Zapadu kada bi uveo sankcije Rusiji, ali da to ne želi da uradi. 
- Kada bi predsednik Vučić uveo sankcije Rusiji bio bi najpoštovaniji čovek na Zapadu, hvalili bi ga, voleli bi ga, smatrali bi da sve što uradi je savršeno i dobro, ali predsednik Vučić to jednostavno neće da uradi - zaključio je Vulin.

BONUS VIDEO

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading