Vjosa Osmani
Foto: Profimedia/Profimedia

Kako se navodi, službenik iz kabineta Osmanijeve na ulazu u predsedništvo nije želeo da sasluša novinarku i snimatelja Medija centra Čaglavica Sanju Đokić i Nebojšu Đokića i ponavljao je na albanskom jeziku "akreditimi" i pokazivao prstom da napuste zgradu, što su i uradili.

Medija centar je uz pomoć prevodioca kasnije došao do zaključka da je službenik najverovatnije tražio akreditacije za praćenje konferencije, koje prethodno novinari nisu mogli da podignu jer službenik koji ih je delio nije bio na radnom mestu. 

Medija centar Čaglavica obratiće se zbog toga ombudsmanu i Kancelariji poverenika za jezike u Prištini. UNS i DNKiM podsećaju da su novinari srpskih redakcija isti problem imali i pre nedelju dana kada im nije bilo dozvoljeno da prate sastanak Osmani i zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara i ističu da se onemogućavanjem i ograničavanjem rada novinara krši pravo na informisanje, koje je zagarantovano lokalnim propisima i međunarodnim konvencijama.

BONUS VIDEO

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading