Aleksandar Vučić i Usame Zukorlić
Foto: Tanjug/Tanjug

- Nije bilo reči o konkretnim rešenjima, zato što ovo nije mesto gde treba da se govori o tim stvarima. Ovo su konsultacije pre imenovanja mandatara, ali mi se nadamo da ćemo imati prilike da kroz resorna ministarstva učestvujemo u novom mandatu i ono što nas je predsednik Vučić i uverio jeste da će se on založiti kod vladajuće stranke da mi dobijemo taj status - rekao je Zukorlić novinarima, a preneo Tanjug.

Lider DSHV Tomislav Žigmanov na pitanje da li očekuje da će ponovo biti ministar u novoj vladi, odgovorio je da je predsednik bio jasan i da će se založiti kod onih koji su pobedili na izborima da nastave politiku inkluzivnog odnosa prema pripadnicima nacionalnih manjina i da se multikulturalnost u Srbiji odrazi i kad je u pitanju struktura nove vlade.

- Mislim da je svima jasno da su beneficije od takvog stanja za sve građane Republike Srbije više nego dobre, da su to pohvalili i brojni subjekti u međunarodnoj zajednici i sigurno da pridonosimo relaksiranijim odnosima u ovom delu Evrope u tom smislu - rekao je Žigmanov i ocenio da su njihovi dosadašnji doprinosi pokazali visoku odgovornost u obavljanju državnih poslova i da rezultati otvaraju mogućnost da budu i dalje deo svih institucija u kojima se donose odluke.

Vučić je za danas završio konsultacije o mandataru za sastav vlade, a pre ove liste na razgovoru su bili predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal VLADIMIR ORLIĆ U RINGU: Neostvarena želja mi je… Celu emisiju “U ringu” pogledajte na našem YouTube kanalu ▶️ #alo #alodnevnenovine #aloonline #vladimirorlic #fypシ゚viral #fypシ #fy #viralvideo ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading