Branimir Nestorović
Foto: Printscreen/Youtube/TV Pink

Nakon toga su se oglasili Nestorović i Pavić koji su ovu informaciju demantovali navodeći da su napustili sastanak a ne pokret

Tim povodom jedan od osnivača pokreta Siniša Ljepojević govorio je na Jutjub kanalu "Lucic Inserti".

Ljepojević je na početku razgovora trenutna dešavanja prokomentarisao kao 'srpska posla'. Desio se jedan niz nesporazuma u procesu transformacije u stranku, u klasičnu političku stranku. Mi smo dosad bili grupa građana. U tom procesu transformacije došlo je do nesporazuma oko strukture stranke.

"Jedan od naših najuglednijih članova i osnivača doktor Branimir Nestorović je imao ideju da imamo predsednika stranke zbog efikasnosti rada, pošto smo do sada imali kolektivno rukovodstvo. Desilo se da o tome diskusija uopšte nije bila nego je doktor Nestorović ultimativno tražio da on bude predsednik što može da se diskutuje, nije uopšte sporno, međutim on nije dozvolio diskusiju nego je rekao: 'Ako ja ne budem predsednik, ja ću napustiti pokret'.

Siniša Ljepojević

Youtube/Lucic inserti

 

Onda je bilo glasanje i većina je bila protiv toga da on bude predsednik na takav način verovatno. On je to razumeo da većina odbija njega i on je napustio pokret i njega je pratio Aleksandar Pavić.  Ja mislim da su oni u nekoj vrsti saglasja. Ja sad nemam dokaza za to ali je to nekako moj utisak", kazao je Ljepojević. 

Napomenuo je da je on glasao da Nestorović bude predsednik jer je, prema njegovom mišljenju, najugledniji među njima. Međutim, kako je ispričao, kad je Nestorović poražen, otišao je zajedno sa Pavićem. "Ja nisam napustio pokret zato što sam ja u taj pokret ušao zbog ideje i zbog podrške toj ideji. Ne mislim da bilo koja ličnost ima monopol na ideju. Ostalo je nas petoro", objasnio je sagovornik.

Istakao je da zaista mora da kaže da je situacija tužna i da mu je žao jer taj rascep nikome neće doneti dobro, ni Nestoroviću, ni Paviću, ni pokretu.

"Mogu da kažem da će mnogi koji su glasali za nas osetiti neko razočarenje. Čujem da će Pavić i Nestorović da osnuju svoju stranku novu. Čuo sam takođe da će se zvati "Pravi MI". Da se vratim na početak, to su srpska posla", kazao je Siniša Ljepojević.

(Mondo)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading