Branimir nestorović
Foto: Printscreen/RTS

O razlozima raskola, ali i šta će biti sa ovim pokretom, govorio je gost "Usijanja" prof. Jovan Janjić, član Pokreta "Mi - glas iz naroda".

Ranije je objavljeno da je Nestorović zajedno sa politikologom Aleksandrom Pavićem napustio pokret, a Janjić je opisao kako je nastao celokupan konflikt.

- Smatram da pokret i dalje ostaje perspektivan. Dvojica naših članova, osnivača, napustili su pokret i to je ustvari prava informacija. Reč je o dosadašnjem nosiocu liste na republičkim i gradskim izborima, ali i jednom od osnivača politikologu Aleksandru Paviću. Zaista, svi smo zatečeni i tužni, neprijatno mi je da o tome govorim. Na jednoj strani se nalaze dvojica naših prijatelja, osnivača, a s druge strane nas petorica - započeo je Janjić, pa spomenuo sastanak na kojem su dobili ultimatum:

- Tužan sam što je do toga došlo, smatram da nije trebalo da dođe. To se desilo sinoć, imali smo sastanak posle dužeg vremena, a nameravali smo da isti traje nekoliko sati zbog nagomilanih obaveza koji stoje pred pokretom. Međutim, sa zakašnjenjem su došli Nestorović i Pavić, a prvo se nadmetnuo ultimativni zahtev Nestorovića, da on ima za nas samo dva predloga. Prvi je da njega odaberemo za predsednika stranke jer ga najviše napadaju u javnosti. Prva mogućnost je da ukoliko to ne prihvatimo, on napušta pokret i osniva novu stranku. Usledilo je glasanje, i videlo se s njegovim predlogom većina ljudi ne slaže.

- Ne bismo imali ništa protiv toga, da se samo obrazložio predlog. Međutim, nama je postavljen ultimatum sa "da" ili "ne". Jednostavno i odgovor je bio takav. Od sedmorice, kada su čuli rezultate, dvoje su napustili stranku. Dok smo došli k sebi, konstantovali smo da su dvojica naših osnivača izrazili volju da napuste pokret. Sada smo u petočlanom sastavu, sa ravnopravnim statusom, to je i jedna od specifičnosti naše stranke, nismo liderska stranka, već se sve odlučivalo u kolektivu - zaključio je Janjić.

(Luka Petković Majer/Kurir)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading