Aleksandar Vučić
Foto: Alo/Printscreen

Saopštenje Srpske liste prenosimo vam u celosti:

- Predsednik Aleksandar Vučić održao je večeras istorijski govor u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija gde je čitavom svetu predočio apsolutnu istinu - da Aljbin Kurti danas nad Srbima na Kosovu i Metohiji sprovodi zločin protiv čovečnosti namerno kreirajući nepodnošljive uslove života za naš narod. On je pred očima čitavog sveta stao čvrsto u odbranu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i principa međunarodnog prava.

- U ime srpskog naroda sa Kosova i Metohije odajemo priznanje predsedniku Aleksandru Vučiću što je čitavom svetu preneo istinu o stradanju srpskog naroda na ovim prostorima od strane režima Aljbina Kurtija i namere Kurtija da protera srpski narod i ugrozi mir na Zapadnim Balkanu.

- Kao pravi državnik, predsednik Vučić se u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija pred najmoćnijim zemljama sveta hrabro kao lav borio za opstanak i ostanak srpskog naroda na svojim vekovnim ognjištima i ukazao na potrebu da čitav demokratski svet stane u zaštitu našeg naroda.

- Ponosni smo i hrabri nas činjenica da našu državu i naš narod u ovim teškim vremenima vodi predsednik Vučić koji je više puta do sada dokazao koliko mu je stalo do Srbije i Srba, a posebno našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (8)

Loading
Nebojša

09.02.2024 00:11

Časni Srbi sa Kosova i Metohije su zaslužili da njihov predsednik, kaže celom svetu kroz šta oni prolaze, kako se prema njima ophode Albanci i oni koji su tamo po rezoluciji 1244 koji bi trebali da ih zaštite.

Miki

09.02.2024 00:12

Svet je večeras čuo istinu o dešavannjima na KIM.

Miki

09.02.2024 00:14

Istina je izašla na videlo. Svidelo se to nekome ili ne.

Sara

09.02.2024 09:04

Ceo svet treba da zna šta Kurti radi!

Ranko

09.02.2024 09:11

Predsednik vucic je još jednom pokazao svoju liderstvo i odgovornost kroz jasne, precizne i ozbiljne poruke koje su poslate svetu

Marina

09.02.2024 09:22

Ineteresi naseg naroda su ugrozeni. Srbija nece dozvoliti dalje ugnjetavanje i ugrozavanje bezbednosti, svim silama cemo se boriti da se ispostuju prava i obezbedi sigurnost naseg naroda na KiM-u.

Ena

09.02.2024 10:06

Vučić je u Njujorku predstavio celom svetu istinu o Kurtijevim zločinima nad Srbima na KiM.