Evropski parlament
Foto: Printscreen/Printscreen

Za njeno usvajanje lobirala je srpska opozicija, čiji su predstavnici Marinika Tepić, Pavle Grbović, Radomir Lazović i Nebojša Zelenović brže-bolje krenuli put Brisela.

Iako nije obavezujuća, rezolucija Evropskog parlamenta puna je bizarnosti i paradoksa, tako da svako ko je bio svedok predizbornog i izbornog procesa u Srbiji, može da svedoči nizu nelogičnih i sumanutih tvrdnji.

U moru besmisleno nabacanih, osuđujućih reči upućenih srpskom državnom vrhu i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, jedna tačka posebno se izdvaja po svojoj bizarnosti.

Naime, u rezoluciji EP tvrdi se da je Vučić zloupotrebio zahtev opozicije za prevremenim izborima, raspustio parlament i zakazao prevremene izbore?!

Postavlja se pitanje kako je zahtev opozicije za prevremenim izborima zloupotrebljen, ako je opozicija dobila ono što je tražila - vanredne beogradske i parlamentarne izbore.

Naime, predstavnici opozicije okupljeni pod parolom "Srbija protiv nasilja" septembra prošle godine podneli su zahtev za raspisivanje vanrednih izbora.

- Mi, predstavnici parlamentarnih stranaka, organizatori protesta "Srbija protiv nasilja", zahtevamo rapsisivanje vanrednih beogradskih i parlamentarnih izbora do kraja 2023. godine. Više puta ste u javnosti ponovili da ste spremni za raspisivanje izbora onog trenutka kada dobijete zahtev. Takav zahtev ste već više puta javno dobili od svih iz opozicije u parlamentu. Ovim putem, mi Vam formalno upućujemo taj zahtev i očekujemo da dobijemo odgovor što pre i da nas, posle konsultacija sa nadležnima, obavestite o tome kada bi ovi izbori trebalo da budu održani - stoji u zahtevu upućenom 11. septembra 2023. godine predsedniku Aleksandru Vučiću, koji su potpisali predstavnici Demokratske stranke, Ekološkog ustanka, Zajedno-moramo, Zeleno-levi front/Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije - Novo lice Srbije i Pravac Evropa (SSP,PSG, PZP, Sloga).

Ova potpuno besmislena tačka u rezoluciji EP dobija još više na bizarnosti kada se uzme u obzir da je Zoran Lutovac, predsednik DS-a, pretio da će se, ukoliko Vučić brzo ne odgovori na zahtev i ako parlament ne bude raspušten, boriti i u parlamentu i na ulici da se to dogodi.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal ORLIĆ U RINGU Đilas je preprodavac magle, hvali se da je švercovao šunku #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ #fypシ゚viral #foryoupage #fyp ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (10)

Loading
Miki

08.02.2024 13:11

Poslanici Evropskog parlamenta ,kao i ljudi iz opozicije treba da se stide svog postojanja. Na sta su sve spremni pa ovo jos svet nije video.

Nenad

08.02.2024 13:12

Kako god okreneš, predsednik Vučić im je kriv, pa čak i kad ispuni želje i zahteve opozicije.

Ana

08.02.2024 13:14

Da li je moguce da je ovo istina? Pa njima kao da su vrane mozak popile. Ovo je samo smisljeni korak da se naudi direkto Vucicu kao i nasoj Srbiji!

Jana

08.02.2024 13:18

Opoziciji se ne može ugoditi, prvo su želeli vanredne izbore, a sada kad im je to ispunjeno, opet im ne odgovara.

Jovan

08.02.2024 13:20

Bespotrebno je sprovoditi bilo kakvu istragu kada je sve bilo fer i regularno, a sada što nekima izborni rezultat ne odgovara, to je nešto drugo.

Sanja

08.02.2024 17:09

Jedina misija opozicije je da prodaju svoj narod, da prodaju Srbiju ali neće im to uspeti!

Sanja

08.02.2024 17:28

Bestidnici iz opozicije prodaju svoju drzavu i svoj narod ne bi li silom preuzeli vlast! Narod ne želi izdajnike i lažove!

Zora

08.02.2024 18:23

Šta god da Vučić uradi, bio bi im kriv. Opozicionari su tražili izbore - izbori su održani. Sad im je Vučić kriv jer im se rezultati izbora ne sviđaju?!

Ena

08.02.2024 19:20

Dok se Vučić bori za Srbe na KiM, lopovska banda iz opozicije se klanja evroparlamentarcima i radi protiv svoje države i naroda.

Александра

08.02.2024 20:39

Опозицији су увек други криви. Понашање им је дно дна и после се питају што их народ неће.