Dragan Šolak
Foto: Alo/Promo

Time je stavljena tačka na upravni spor protiv Konkurencijskog veća BiH i rešenja iz aprila 2021. godine kojim je utvrđena zloupotreba dominantog položaja United Media-e odbijanjem saradnje i zaključenja ugovora za distribuciju Sport Klub kanala putem satelitske televizije u vlasništu m:tel-a.

Prema presudi Suda BiH s kraja 2023. godine, potvrđeni su stavovi Konkurencijog veća da je United Media svojim delovanjem na relevantnom tržištu ograničila proizvodnju, tržište ili tehnički razvoj na štetu potrošača, te primenila različite uslove za istu ili sličnu vrstu poslova. Na ovaj način je, kako je navedeno u Rešenju Veća, m:tel doveden u neravnopravan i nepovoljan konkurentski položaj što je zabranjeno Zakonom o konkurenciji.

Bez obzira što je Konkurencijsko veće izreklo drakonsku kaznu, a Sud BiH nakon više od dve godine isto rešenje potvrdio – korisnici m:SAT satelitske televizije, u vlasništvu m:tel-a, ni danas nemaju Sport Klub kanale na svom televizoru što je dokaz kako United Media ne poštuje ni zakone ni pravo država ni na jednom području na kojem posluje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading