Pobegao iz tužilaštva
Foto: Alo/Foto: RINA

Danima se naše škole suočavaju s dojavama o bombama i ispostavlja se da se to nikako nije slučajno dešavalo već da je sve činjeno planski i organizovano kako iz zemlje, tako i iz inostranstva, kako bi se u Srbiji izazvao haos uoči izbora!

Naime, juče je započeta velika međunarodna policijska akcija tokom koje privedeno više lica koja su javnim institucijama u Srbiji, prvenstveno školama, slali lažne dojave o bombama.

Sumnja se da iza čitave akcije stoje zapadne obaveštajne službe čiji je plan bio da u se u našoj zemlji izazove haos uoči glasanja u nedelju 17. decembra.

Izvori prenose da je otkriveno da su dojave o bombama slali iz Srbije, Ukrajine, Poljske i još nekoliko evropskih zemalja.

Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost i specijalni savetnik  ministra odbrane Miloša Vučevića, rekao je juče da zapadnim obaveštajnim centrima moći ne odgovara aktuelna vlast te da ga ne čudi što su ovako organizovanom akcijom pokušali da je oslabe navodeći građene da pomisle da je treba menjati.

ZAPADNE SLUŽBE SVE ZAKUVALE! Dojavama o bombama spremali haos u Srbiji

Alo

 

 

- Ovim putem, tim lažnim dojavama se širi nesigurnost i određena vrsta panike među građanima, osećaju se nezaštićeno, i cilj Zapada je da naši građani razmišljaju kako vlast nije sposobna da im osigura bezbednost i da bi je iz tih razloga trebalo menjati - rekao je Bjegović.

On je dodao da je očigledno da zapadni centri moći imaju podršku i na prostoru Srbije za sprovođenje takvih svojih političkih ciljeva.

- Kao što smo pre godinu i po dana, kada je Srbija bila zatečena jednom takvom aktivnošću, takođe imali udar na vlast, ali s drugim ciljevima. Trebalo je uvesti sankcije Rusiji, trebalo je možda na neki način izvršiti priznavanje nezavisnosti Kosova. Naravno da u tome nisu uspeli i da neće uspeti - rekao je on.

Bjegović je naveo da nije teško sprečiti dojave o bombama koje su upućene sa teritorije Srbije, jer te adrese mogu da se lociraju i otkriju, već da je problem sprečiti dojave o bombama upućene sa adresa iz inostranstva.

- Problem su upućene dojave o bombama sa adresa iz inostranstva, do kojih mi ne možemo doći, iako imamo dobru saradnju s policijskim institucijama poput Evropola i krivično pravnim institucijama poput Evrodžasta, gde se reaguje onog momenta kad naš sistem bezbednosti zatraži jednu takvu vrstu usluge. Ima slučajeva gde ne dobijemo odgovor, ili neće da se bave tim poslom, što nas navodi na sumnju - objasnio je on.

Bjegović je istakao da u sprečavanju lažnih dojava o bombama najteži i najodgovorniji zadatak ima MUP, Odeljenje za visoko tehnološki kriminal, gde je, napomenuo je on, utvrđeno da mora da se radi na poboljšanju kvaliteta ljudstva i na brojnosti.

 

 Spasić: I određeni opozicionari uključeni u ovu priču

Bivši obaveštajac Službe državne bezbednosti (DB) Božidar Spasić za naš list navodi da ovaj talas dojava o bombama koji je počeo pre dve nedelje predstavlja završnicu psihološkog rata koji zapadni centri moći, uz pomoć određenih političkih struktura u Beogradu, vode protiv Srbije i aktuelne vlasti.

- Cilj je izazvati strah i nervozu, ali napraviti i materijalnu štetu Srbiji takođe, predstaviti je kao nestabilnu zemlju, a usput kompromitovati vlast. Vrlo je verovatno da su u celu ovu priču uključene i strukture iz opozicionog bloka, oni ljudi koji često borave u inostranstvu, jer oni žele isto što i Zapad, da ovaj režim padne - navodi Spasić, koji očekuje da će dojave stizati i na izbori dan.

ZAPADNE SLUŽBE SVE ZAKUVALE! Dojavama o bombama spremali haos u Srbiji

Alo

 

 

- Naše službe rade sve što je u njihovoj moći, ali jako je teško reagovati brzo kada dojave stižu iz inostranstva. Oni su uspeli da ustanove kada se dešavao prethodni talas da ta takozvana upozorenja stižu iz Ukrajine, Poljske i još nekih zemalja kao i da su te osobe koje šalju veoma dobro zaštićene. Verujem da će u nedelju pljuštati dojave, ali narod treba da ostane pribran i veruje državnim organima - zaključuje naš sagovornik.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading