Alo!
Foto: Alo/Alo!

Sastanak će biti održan u podne, u Ulica doktora Janka Gombara 113, u Kisaču, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijerka Ana Brnabić se u utorak, 21. novembra, dogovorila sa poljoprivrednicima, koji su prethodnih dana blokirali puteve na teritoriji Vojvodine, da prekinu blokade i da na sastanku u nedelju, poljoprivrednici predoče odgovore na predloge Vlade Srbije.

Premijerka i poljoprivrednici prošli su kroz sva otvorena pitanja i izneli zajedničke, konstruktivne predloge za njihovo rešavanje. Dogovoreno je će da na današnjem sastanak poljoprivrednici predsednici vlade predočiti odgovore na predložena rešenja.

Okosnice iznetih predloga su: jeftinije gorivo za poljoprivrednike na svakoj pumpi; na pumpama NIS-a, uz poljoprivrednu karticu, cena goriva će biti umanjena za poljoprivrednike na 179 dinara po litru i taj iznos se dodatno umanjuje za 50 dinara po litru na ime povraćaja akcize, a na svim drugim pumpama moguće je ostvariti povrat akcize od 50 dinara po litru.

Zakon o naknadama koji je usvojen 26. oktobra definiše smanjenje iznosa za odvodnjavanje u 2023. godini za 50 odsto i potpuno ukidanje ove naknade u 2024. godini, uređenje tržišta terminske prodaje na način da će vlada doneti zaključak kojim će obrazovati tim, koji za cilj ima usaglašavanje zakonodavnog okvira u kome će primarni proizvođač moći samostalno da izvozi i u kome će se naći model za terminsku prodaju.

BONUS VIDEO

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading