brnabić lekari
Foto: Alo/Peđa Vučković

Glavne tačke sporazuma obuhvataju utvrđivanje plata zaposlenih u zdravstvu kroz socijalni dijalog sa reprezentativnim sindikatima, određivanje drugih primanja zaposlenih u skladu sa odredbama Posebnog kolektivnog ugovora za zdravstvenu delatnost i razmatranje drugih pitanja koja utiču na materijalni i radno-pravni položaj zaposlenih u zdravstvu.

Takođe, dogovoreno je formiranje Radne grupe koja će se baviti analizom postojećeg normativnog okvira, predlaganjem mera za unapređenje sistema, kao i definisanjem rokova za sprovođenje predloženih promena.

Ovim sporazumom Vlada Republike Srbije i sindikati pokazuju posvećenost unapređenju sistema zdravstva i stvaranju boljih uslova rada za zaposlene u ovoj važnoj oblasti. Predložene promene doprineće podizanju kvaliteta zdravstvenih usluga i poboljšanju radnih uslova svih zdravstvenih radnika.

Vlada Republike Srbije zahvalna je na saradnji i spremnosti sindikata na dijalog, a sve u cilju poboljšanja i jačanja sektora zdravstva i uslova rada svih zaposlenih.

BONUS VIDEO

@alo_portal Čeda se slomio pa zaplakao na pomen Jelene! Celu emisiju “U RINGU” sa Čedomirom Jovanovićem možete pogledati na našem YouTube kanalu #alo #alonovine #alodnevnenovine #cedajovanovic #cedomirjovanovic #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #fypシ゚viral ♬ Sad - Ewine Goelt

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading