Srđa Trifković
Foto: Printscreen/Happy TV

– Ako bude održan popis po iole civilizovanim pravilima, očekujem da će biti najmanje 35, 36 odsto Srba i preko 50 odsto onih koji govore srpkim jezikom – istakao je Srđa Trifković.

On je saopštio da produkljanskim elementima ne odgovora istinito prikazivanje stanja na terenu i da će zbog toga na sve načine pokušati da spreče održavanje popisa.

– Dukljani protestvuju jer su svesni da su raniji popisi bili manipulisani od strane režima Mila Đukanovića kojem je bilo stalo da Srba bude što manje. Sada će se videti koliko ih stvarno ima. Zato pokušavaju to da spreče na sve načine i uz podršku Evropskog parlamenta – ukazao je profesor.

Prema njegovom mišljenju, Evropski parlament je jedna besmislena institucija, tačnije pričaonica na koju se uopšte ne treba osvrtati.

– Evropski parlament je deponija potrošenih i neuspešnih političara evropskih stranaka. Kada ne znaju šta će sa njima, oni ih pošalju u sinekuru Evropskog parlamenta. A i Strazbur je lep grad i oni tamo sa užitkom obilaze vinograde i dvorce po Alzasu i Loreni o trošku evropskih poreskih obveznika – kazao je Trifković.

Dodaje da ima izvesnu skepsu prema Jakovu Milatoviću i Milojku Spajić, ali da je u pogledu ličnog integriteta predsednik Crne Gore daleko superiorniji u odnosu na novoizabranog premijera.

– Ne treba zaboraviti njegovo prisustvo na Uskršnjoj liturgiji u podgoričkom hramu, što je bio ipak jedan očigledan potez i poruka gde, barem u duhovnom smislu, on stoji – zaključio je Trifković.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading