Milan krkobabić
Foto: Alo/Milan Obradović

„Zadruge su nužnost opstanka sela, mislim, pre svega, na evropski model zadrugarstva koji je danas prisutan u Srbiji. A praksa potvrđuje da svuda gde postoje uspešne zadruge i sela su živa - sa bogatim kulturnim i sportskim životom“, istakao je Krkobabić.

U ime organizatora, dobrodošlicu polaznicima Treće zadružne škole poželela je mr Jelena Nestorov Bizonj, predsednica Zadružnog saveza Vojvodine, koja je govorila o primerima uspešnih zadruga AP Vojvodine, među kojima ima i takvih koje bi poželele mnoge razvijene evropske zemlje.

Skupu su se obratili i Miloš Vuković, direktor zemljoradničke zadruge „Zadrugar“ Bač, Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine i Petar Samolovac, pomoćnik Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine.

Milan Krkobabić

Ристо Костов

 

 

Na okruglom stolu „Stanje i izazovi u poljoprivredi i zadrugarstvu“ svoje stručne poglede saopštili su profesori Novosadskog univerziteta: Žarko Ilin, Vitomir Vidović i Aleksandar Sedlar.

Učesnici i gosti Treće zadružne škole obišli su zemljoradničke zadruge: „Zadrugar“ Bač, „Agrolika“ Bački Gračac i „Nagy ret“ Doroslovo.

BONUS VIDEO

@alo_portal "NE SKIDAM OSMEH SVOJ, JER ON JE PREDSEDNIK MOJ" Baka pročitala Vučiću pesmu, pa dobila aplauz #alodnevnenovine #alo #predsedniksrbije #aleksandarvucic #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading