OGLASIO SE AMBASADOR ĐURIĆ Jedan od najvažnijih zadataka za snaženje Srbije je jačanje njene pozicije u SAD
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

On je na platformi „X“ (nekadašnji Tviter) napisao da je zahvalan kolegama i prijateljima iz SNS-a zato što su ga, i nakon tri godine odsustva iz aktivnog stranačkog života, predložili i izabrali za novi mandat u SNS, i tom prilikom čestitao predsedniku stranke Milošu Vučeviću na izboru novog rukovodećeg tima, i svima poželeo uspešan nastavak zajedničke borbe i zalaganja.

„Nastojim da svoj trenutni zadatak, koji mi je poverio predsednik Vučić i uz čiju ga podršku obavljam, izvršavam u korist čitavog našeg društva bez razlike, uz zaista mnogo uloženog truda da se unapredi način na koji je Srbija predstavljena i doživljena u Vašingtonu“, naveo je Đurić.

Dodao je da je, visoko zacrtani cilj da se postave temelji i izgrade mehanizmi za jačanje srpske pozicije u SAD i u teškom vremenu čuva srpska pozicija po nizu osetljivih pitanja, njemu ostavio veoma malo prostora za bilo šta drugo.

„Ovo smatram i jednim od strateških, generacijskih zadataka od značaja za snaženje i obnovu Srbije i važno je da bude nastavljen i kada zajedno sa porodicom više ne budem boravio u Vašingtonu. Zahvalan sam svima onima koji razumeju šta radim i koji me poznaju dovoljno da znaju da ovakav ovdašnji moj rad i trud, specifične okolnosti, kao i prostorna i vremenska distanca ni u kom slučaju ne znače i distanciranje od ideja i vrednosti oko kojih smo se okupili još 2008. godine, kada smo osnivali Srpsku naprednu stranku“, istakao je on.

Dodao je da je SNS, kroz deceniju iskušenja koje vršenje vlasti po svojoj prirodi predstavlja, dokazala da je osvedočeno najbolji dostupan društveni mehanizam za snaženje i oporavak otadžbine i da sa nestrpljenjem čeka priliku za nastavak političke borbe za to da se stvari u Srbiji menjaju na bolje. Ukazao je da je "radeći u službi države, ponosan na to što je u mnogim oblastima na bolje promenjena stvarnost rezultat decenijske politike SNS i Aleksandra Vučića".

„Čvrsto verujem da se naša zemlja i narod nalaze u jednom od odlučujućih i formativnih perioda svoje celokupne istorije. Nije vreme za svođenje računa, niti za profiterstvo na kritici i samokritici, već za još veći trud, polet i zajedništvo u pravljenju i sprovođenju planova za budućnost. Nema granica onome što možemo postići ako se ujedinimo i potrudimo. Topao i bratski pozdrav svima. Živela Srbija“, poručio je Đurić.

 

@alo_portal Putarina na deonici auto-puta Ruma-Šabac biće besplatna do Nove godine 😎 #alodnevnenovine #alo #predsedniksrbije #aleksandarvucic #putevisrbije ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading