"RAČUNAJTE NA NAS, UVEK SMO NA STRANI PRAVDE" Snažna poruka podrške Srbiji
Tanjug/Zoran Žestić

„Ovakav stav smatramo dokazom čvrstog prijateljstva“, rekao je Orlić.

Kako se navodi u saopštenju Narodne skupštine, Orlić je Alijeva izvestio o izuzetno teškoj situaciji na Kosovu, za koju je, kako je naglasio, isključivi krivac kosovski premijer Aljbin Kurti, kao i o njegovoj užasnoj kampanji etničkog čišćenja srpskog naroda.

Poručio je da Srbija ostaje opredeljena za dalji razvoj i postizanje novih rezultata u sferama ekonomije, infrastrukture, investicija, kao i za saradnju sa svojim prijateljima iz Azerbejdžana.

Orlić je zahvalio predsedniku Alijevu na značaju koji pridaje sveobuhvatnim bilateralnim vezama sa Srbijom i preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Naglasio je da su odnosi Srbije i Azerbejdžana na istorijski najvišem nivou, zasnovani na uzajamnom poštovanju, razumevanju i međusobnoj podršci.

Orlić je potvrdio posvećenost Srbije sprovođenju Zajedničke izjave dvojice predsednika, u kojoj se, između ostalog, ističe značaj razmena poseta i saradnje na parlamentarnom nivou, u cilju dodatnog učvršćivanja prijateljstva i jačanja obostrano korisne saradnje između dve zemlje.

Sagovornici su potvrdili da Srbija i Azerbejdžan, jednoglasno i principijelno, poštuju međunarodno javno pravo, principe UN i pružaju uzajamnu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu.

Predsednik Alijev je tokom sastanka naglasio da se, zahvaljujući izgrađenom prijateljstvu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koje prate predstavnici obe države i građani Srbije i Azerbejdžana, konstantno razvijaju i unapređuju partnerstvo i odnosi između dve zemlje. Takođe, poručio je da će zvanična poseta predsednika Skupštine Srbije dodatno ojačati uspostavljene bilateralne veze, i istakao značaj nastavka saradnje Srbije i Azerbejdžana, kako na nivou dvojice predsednika, tako i na nivou dve vlade i dva parlamenta.

Alijev je još jednom potvrdio da će se čvrsta podrška teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije nastaviti i u budućnosti, kao i da će Azerbejdžan stajati uz našu zemlju i zastupati njene interese i u međunarodnim forumima i organizacijama.

„Računajte na Azerbejdžan, jer smo uvek uz svoje prijatelje i na strani pravde“, rekao je Alijev.

Tokom sastanka predsednika Alijeva i Orlića bilo je reči o konkretnim koracima za jačanje saradnje i iskazana je obostrana spremnost da se po svim pitanjima od značaja za dve zemlje i dva naroda nastave razgovori i intenzivan zajednički rad.

Na sastancima Orlića tokom boravka u Bakuu prisustvuju i predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Azerbejdžanom Dušan Marić, kao i ambasador Srbije u Azerbejdžanu Dragan Vladisavljević.

 

@alo_portal Ministar odbrane Miloš Vučević odbacio je danas optužbe prištinskih vlasti da je Srbija obučavala i naoružavala Srbe na Kosovu i Metohiji! #alo #milošvučević #alodnevnenovine #alonovine #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading