Siniša Mali primio u oproštajnu posetu Čen Bo
Foto: Tanjug/Tanjug

Potpredsednik Vlade se zahvalio ambasadorki Čen Bo na energiji i posvećenosti koju je uložila u sprovođenje zajedničkih uspešnih projekata Srbije i NR Kine, i dodao da je veliki deo tog uspeha upravo njena zasluga, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Ambasadorka Čen Bo je istakla da joj je drago što je svedočila ubrzanom napretku Srbije u poslednje četiri i po godine, te dodala da veruje da je taj period najuspešniji u poslednjih 30 godina.

Ona je rekla i da je njena zemlja na raspolaganju Srbiji u smislu deljenja iskustva kada je reč o organizaciji specijalizovane izložbe Ekspo 2027, s obzirom na to da je Šangaj 2010. godine bio domaćin Svetske izložbe Ekspo 2010.

Siniša Mali primio u oproštajnu posetu Čen Bo

Tanjug

 

Ambasadorka je čestitala Srbiji na izboru za domaćina ove prestižne izložbe, i ministru Siniši Malom koji je rukovodio radnom grupom koja se bavila kandidaturom Srbije.

Sagovornici su se saglasili da će se ekonomska saradnja dve zemlje dodatno razvijati u narednom periodu, a s obzirom na veliki broj aktuelnih i planiranih projekata. Potpredsednik Vlade Siniša Mali je poželeo ambasadorki Čen Bo mnogo uspeha u daljem radu, dodaje se u saopštenju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading