Spasić: Pravosuđe da ignoriše pritiske u vezi Jovanjice
Alo

 

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta, za medije je izjavio:

"Potpuno je neprihvatljiv pritisak u vezi slučaja "Jovanjica", koji pravi nekoliko TV i nekoliko štampanih medija, uz dvojicu policajaca nezadovoljnih svojim statusom i nekolicionom opozicionih predstavnika. Tumačenje dokaza, izvrtanje izjava stranaka u postupku, interpretacija događaja i neprimeren pritisak na sud nisu u duhu niti zakona niti međunarodno prihvaćenih pravosudnih praksi", navodi generalni sekretar Spasić.

On dodaje da je očigledan cilj oko Jovanjice da se diskredituju državni organi, a najpre predsednik Republike Aleksandar Vučić, kao politička figura koju očigledno ne mogu pobediti na izborima, što u korelaciji sa ometanjem sudskog postupka postaje opasan presedan, koji pravosuđe mora da ignoriše.

Na kraju, Spasić zaključuje:

"Sudski postupak u vezi Jovanjice ne sme biti politički proces, koji za cilj ima napad na predsednika države, članove njegove porodice, ali i ministra unutrašnjih poslova, već mora biti sproveden na osnovu zakona i bez pritisaka na sud. Apsolutno je nedopustivo i nezakonito da nekoliko medija, dvojica policajaca nezadovoljnih svojim radno-pravnim statusom i nekoliko opozicionih političara već presuđuje i tako u svoje ruke preuzima nadležnost Specijalnog suda".

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading