"KURTI SANJA RAT I SUKOBE" Petković: Želi da sever KiM uvede u sukobe
Foto: Tanjug/tanjug/AP Photo/Boris Grdanoski

"On je danas naredio svojoj odbornici Aidi Ferati  da na sednicu Skupštine opštine u severnoj Kosovskoj Mitrovici  uvrsti tačku dnevnog reda o otvaranju mosta na Ibru koji deli severni u južni deo grada i koji predstavlja važan bezbednosni bedem za Srbe na KiM.

Cilj ovog Kurtijevog jednostranog i protivpravnog poteza jeste da dovede do novih tenzija i provokacija na račun mirnog srpskog naroda na severu KiM.

Za to koristi svoje nelegitimne i lažne predstavnike i odbornike na severu Kosova i Metohije. Za ovu odluku glasalo je 11 odbornika iz Prištine, dok je jedan bio uzdržan i jedan odbornik protiv.

Otvaranje mosta na Ibru deo je dijaloga Beograda i Prištine, a ne lokalnih Kuritjevih nelegalnih gaulajtera. 

O ovom poslednjem ratnohuškačkom potezu Kurtija odmah sam obavestio sve međunarodne prestavnike, kao i posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka i očekujemo da smire i zauzdaju Kurtija koji sve čini da pobegne od obaveze formiranja Zajednice srpskih opština i uništi dijalog u Briselu 2. maja. 

Nema napretka ni normalizacije odnosa dok god Kurti povlači ovakve jednostrane poteze kojima ceo sever KiM hoće da uvede u ratno stanje i na zapadu je da takve poteze Prištine spreče", rekao je Petković.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ljubiša

28.04.2023 12:48

Treba mu ispuniti želju, ali ne datiu da posle pobegne sa KiM nego ga loviti kao što je to radila OZNA.