Ministar Jovanović na 15. jubilarnoj konferenciji „Siva knjiga 2023“
Foto: Alo/Foto: Alo!

Jovanović se ovom prilikom zahvalio NALEDu na zajedničkom radu, posvećenosti, digitalnim projektima, reformama i saradnji sa Vladom Republike Srbije čime je NALED postao deo revolucionarnih promena ka stvaranju moderne, prosperitetne Srbije, regionalnog lidera.

„Pre 6 godina, malo ko je mogao da poveruje da Srbija može da bude jedan od lidera 4. industrijske revolucije. Predvođeni vizijom, odlučnošću i poverenjem predsednice Vlade Ane Brnabić, na vreme smo prepoznali jedinstvenost istorijskog trenutka, razvojne šanse kroz digitalizaciju, inovacije, tehnologiju i nauku, a o tome koliko smo uradili govore rezultati“, izjavio je Jovanović i podsetio da je Vlada Srbije na Globalnom samitu u Dubaiju prepoznata kao jedna od najinovativnijih vlada na svetu.

Ministar Jovanović je istakao da je Srbija za više od pola decenije digitalizovala javnu upravu i stvorila transparentniju i efikasniju eUpravu u službi svih građana. Danas je na Portalu eUprava registrovano gotovo 1,7 miliona eGrađana, a samo elektronskom razmenom podataka po službenoj dužnosti građanima je ušteđeno blizu 150 miliona odlazaka na šaltere.

„Svi dosadašnji rezultati, bili su i ostaju, proizvod zajedničke čvrste odluke da Srbiju transformišemo i promovišemo kao izvor znanja, inovacija, napretka, državu povoljnih prilika, lidera u regionu. Veliki izazovi su pred nama ali sam siguran da ćemo posvećenim radom i entuzijazmom, kao i do sada, uspeti da im odgovorimo. Svakodnevno kreiramo uslove za bolji i kvalitetniji život svih naših građana“, rekao je ministar Mihailo Jovanović.

Siva knjiga sadrži 100 najznačajnijih preporuka privrede, lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva za otklanjanje administrativnih prepreka poslovanju u Srbiji i predstavlja jedan od važnih dokumenata kojim se rukovode državne institucije u planiranju i sprovođenju regulatornih reformi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading