MINISTAR VUČEVIĆ O EVROPSKOM PREDLOGU: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ponovio šta je za Srbiju neprihvatljivo
Foto: Printscreen/Foto: Screenshot Insajder

“Rekao bih da je vrlo jasno da nije prihvaćeno pošto nije potpisano, nema tu velike dileme, nije to pitanje tumačenja, već pitanje da li ste potpisali neki dokument. Prihvaćeno je da bude nastavak razgovora po toj platformi. Mislimo da je dobro da Srbija ostane za stolom, a ne da bude na stolu”, rekao je Vučević.

Ministar Vučević navodi da za Srbiju i dalje postoje “crvene linije” koje su neprihvatljive i zbog čega ništa još i nije potpisano.

“Prihvaćeno je da to bude nastavak razgovora po toj platformi i da se govori o implementacionom planu, da vidimo šta može da se prihvati i šta da realizujemo u narednom periodu. Ono što je po meni mnogo bitnije, jeste medijska kanonada da je 27. februara 2023. ’sudnji dan’ u Srbiji, da se sprema izdaja, da se zna da će Vučić nešto potpisati. Ali nije potpisao, i onda nikom ništa”, naveo je on.

Komentarišući navode visokog predstavnika Evropske unije Žozepa Borelja o tome da su se obe strane sporazumele oko predloga, te da se time više neće baviti, Vučević je rekao da sumnja u tu tvrdnju.

“Ako se oni neće baviti time, onda ne znam, lakše je svima. Rekao bih da će se baviti i da je to prihvaćeno kao koncept, kako je rekao predsednik Vučić. Šta će se implementirati i potpisati, da li će se uopšte nešto potpisati, mislim da u ovom trenutku to niko ne zna”, naveo je.

Vučević dodaje da je cilj ostanak za pregovaračkim stolom i izbegavanje “scenarija iz devedesetih”.

Na pitanje koliko je predlog uopšte dobar osnov za pregovore zbog segmenata koji se odnose na uključivanje Prištine u međunarodne institucije, Vučević je rekao da su iznete primedbe.

“Mi se tome protivimo, to smo poslali i pismeno na šest strana ‘non pejpera’, Republika Srbija je zvanično odgovorila i iznela svoje primedbe na predlog sporazuma. Zato što se protivimo toj odredbi i nije potpisan sporazum. Ponoviću, nismo saglasni sa svim stvarima koje pišu. Crvena linija za Srbiju jeste da se od nje traži da prizna Kosovo kao nezavisnu državu, odnosno da se Srbija saglasi da tzv. Kosovo može da bude članica Ujedinjenih nacija”, rekao je Vučević.

VUČEVIĆ O ODLUČNIM POTEZIMA PREDSEDNIKA VUČIĆA: Pamtiće ga istorija po nesalomivoj volji, dužni smo mu podršku, moja je bezuslovna

Dodaje i da “nema kosovske nezavisnosti dok se Srbija sa time ne usaglasi”, a da je za sve dalje pregovore ključno formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO), na osnovu Briselskog sporazuma.

“ZSO je predviđena u prethodnom sporazumu iz Birsela 2013. godine. Niko nam nije rekao da taj sporazum nije na snazi, naprotiv, prekjuče su potvrdili u Briselu da je na snazi Briselski sporazum i da postoje obaveze ugovornih strana”, naveo je.

“Ljudski deficit u vojsci je problem i SAD-a, kao i mnogo bogatijih država u svetu”

Govoreći o podatku da je Srbija uložila 700 miliona evra u novo oružje, Vučević navodi da je to zasnovano na procenama izazova, opasnosti i bezbednosnih rizika.

“To što je ulagano ili će biti ulagano u vojnu industriju, nije samo kupovina naoružanja i vojne opreme, jedan deo paketa se odnosi na modernizaciju i nove tehnologije u sistemu odbrambene industrije Srbije”, rekao je.

O trendu napuštanja vojske i navodima da je u prva tri meseca prethodne godine vojsku napustilo više od 70 oficira i podoficira, Vučević negira, dodajući da je u poslednje dve godine zabeležen rast broja pripadnika Vojske Srbije.

“Ljudski deficit u vojsci je problem i SAD-a, kao i mnogo bogatijih država u svetu. To je razlog zašto neke države koje mi vidimo kao sinonim za demokratiju i socijalno odgovorno društvo, vraća ili ima vojne rokove, jer ne mogu da popune vojni sastav”, dodaje Vučević.

“Postoji naredba predsednika da se ide u modernizaciju naoružanja i vojne opreme”

Na pitanje o nabavljanju bespilotnih letelica i njihovoj svrsi u oblasti odbrane, Vučević kaže da je reč o naredbi predsednika da se vojna oprema modernizuje.

“Postoji naredba predsednika kao vrhovnog komandanta da se ide u modernizaciju naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije, plus imate iskustva sa ukrajinskog ratišta, pa je zaključak struke da ono što počinje da dorminira na ratištu jesu besposadne letelice, tenkovi, između ostalog i dronovi kamikaze. Mi smo u procesu proizvodnje nekoliko besposadnih letelica u domaćoj industriji”, naveo je.

Na opasku da se takvim naoružanjem trguje po sajmovima, Vučević dodaje da svi proizvođači koji se obrate Tehničko-opitnom centru Vojske i prođu testiranje, i ako Vojska Srbije utvrdi da to funkcioniše i odgovara potrebama, može da se priča o komercijalnim aspektima aranžmana.

“Ovde se pravi percepcija da Željko Mitrović, vlasnik Pinka, sad pravi dronove. On ne pravi dronove nego ima neke inženjere koji projektuju to. Upoznao sam neke od njih, momci su docenti i profesori na fakultetima, imaju stručno znanje. Da li je to dovoljno za Vojsku, to može da se dobije kao forma odgovora kroz Tehničko-opitni centar Vojske”, rekao je.

Govoreći o aferama koje se odnose upravo na naoružanje, Vučević je naveo da su one plasirane iz drugih država.

“Brine me sve ono što je usmereno protiv odbrambene industrije Srbije. Bilo je afera koje su plasirane iz drugih država kroz ljude ili medije u Srbiji koje su direktno uticale na položaj određenih delova namenske industrije. ‘Krušik’ je najbolji primer, gde je napad išao iz jednog medija iz Bugarske, gde je ista takva firma konkurent našem ‘Krušiku’”, rekao je Vučević, dodajući da su mnoga pitanja u vezi sa tim za pravosuđe, a ne za njega.

“Srbija se 2000. godine odlučila za kapitalizam. To znači da je državna i privatna imovina jednaka. (…) Privatne kompanije mogu da se javljaju da kupuju od domaćih proizvođača i da dalje prodaju u skladu sa zakonskom regulativom. To nije zabranjeno. Da li je državna kompanija u tom trenutku ili u nekom od segmenata mogla da dobije cenu na trećem tržištu, to jeste upitno, ali to je i zakonomernost tržišta”, rekao je.

Na kraju, Vučević je negirao tvrdnje o tome da je Srbija prodavala oružje zaraćenim stranama u Ukrajini.

“Srbija nije prodala nijedan metak, minu, granatu ili pušku bilo kojoj zaraćenoj strani na ukrajnskom ratištu i to će ostati politika Srbije. Mi imamo pravo da prodamo ono što proizvodimo svim kupcima koji donesu sertifikat kao krajnji korisnik, i koji daju potvrdu da neće dalje prodavati to naoružanje i vojnu opremu bez saglasnosti proizvođača”, rekao je Vučević.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (593)

Loading
Milan

02.03.2023 08:42

Predsednik Vucic nikada nece priznati laznu jednostrano proglaseno Drzavu Kosovo, niti ce podrzati njihovo pristupanje u UN. Za predsednika Vucica KiM jesu i uvek ce biti deo Srbije.

Lana

02.03.2023 11:03

@Milan - Predlog je odličan i predstavlja veliku pobedu predsednika

Ruska bokerica

02.03.2023 08:42

Evropski predlog nije prihvaćen pošto ništa nije potpisano, već je samo reč o platformi za nastavak pregovora Beograda i Prištine, rekao je ministar odbrane Srbije Miloš Vučević.

Lule

02.03.2023 11:26

@Ruska bokerica - Reč je o nečem bezveze što nikoga ne obavezuje a gde predsednik pokazuje svu svoju moć i mudrost

Milica

02.03.2023 08:42

Predsednik Vucic se svom snagom bori za Srbiju!

Marko

02.03.2023 08:44

Vučić će voditi koliko god je još razgovora potrebno, ali nikada neće odustati od KiM kako bi ovi iz opoziciji želeli!

Ruska bokerica

02.03.2023 08:46

Prihvaćeno je da bude nastavak razgovora po toj platformi. Mislimo da je dobro da Srbija ostane za stolom, a ne da bude na stolu”, rekao je Vučević.

Lila

02.03.2023 08:46

Formiranje ZSO čekamo evo 10god! Ako se poštuje sporazum, onda hajde da vidimo zašto Priština koči!

loko

02.03.2023 08:47

Mi smo rekli svoje ali ga Zapad pritiska vise nego Albance.

Ruska bokerica

02.03.2023 08:48

Za Srbiju i dalje postoje “crvene linije” koje su neprihvatljive i zbog čega ništa još i nije potpisano.

Vojkan

02.03.2023 08:49

Srbija se zalaže za normalizaciju odnosa, ali Priština je ta koja otežava.

Baks

02.03.2023 08:49

Vucic je postavio crvene linije i svakako nece potpisati nista sto ih prelazi.

milos

02.03.2023 08:51

Nikada nece Vucic dopustiti da Čazma tvorevina tkz. Kosovo udje u UN.

Ruska bokerica

02.03.2023 08:51

27. februara 2023. ’sudnji dan’ u Srbiji, da se sprema izdaja, da se zna da će Vučić nešto potpisati. Ali nije potpisao, i onda nikom ništa”, naveo je on.To je dokaz lazljive politike opozicije.

Marko

02.03.2023 08:52

Srbija je odavno postavila crvene linije i toga se drzi.

mire

02.03.2023 08:53

Vucic se uvek vodio tom politikom i uz njega smo,Srbija ce dijalogom i razgovorom a oni kako hoce.

Todor

02.03.2023 08:53

Dokument će se potpisati onda kada to nama bude odgovaralo.

žare

02.03.2023 08:54

Dijalog i samo dijalog,Srbija ce nastaviti da vodi samostalnu spoljnu politiku bez bilo cijeg uticaja.

Maja

02.03.2023 08:55

Srbija ima principe i gleda samo sopstvene interese od kojih nece odstupati.

miki

02.03.2023 08:56

Da je zivot tezak na KiM pokazuje i sam narod koji se, bukvalno receno, bori za goli zivot.

dule

02.03.2023 08:57

Jednom za svagda mora biti jasno, Kosovo je Srbija.Vucic jasno da im stavi do znanja da sa nama nema igre

Tamara

02.03.2023 08:57

Vučić jako dobro zna šta radi i dokle može da ide

mile

02.03.2023 08:58

Predsednik Vučić je jasno stavio do znanja gde su crvene linije i šta donosi formiranje ZSO.

Sanja

02.03.2023 08:58

Razgovori moraju biti nastavljeni ali to ne znači da ćemo pristati na bilo šta

jovo

02.03.2023 08:59

Svima ja jasno da je uslov formiranje ZSO, Kutri to pokusava da izbegne.Priština se ponasa neodgovorno i samo provocira.

Ivana

02.03.2023 08:59

Srbija je nasa jedina i najlepsa zemlja i nemamo druge. Zato moramo da se ujedinimo i borimo za EU put Srbije i sigurnu i bolju buducnost.

Sanja

02.03.2023 08:59

Vučić je odbranio interese Srbije u Briselu, nije prihvatio ultimatum i postigao je cilj, a to je da nastavimo dalje da razgovaramo.

Bojana

02.03.2023 08:59

Gradjani znaju da Je Vučić nepopustljiv po pitanju interesa Srbije

Ivana

02.03.2023 09:00

Važno je da Srbija sačuva mir, da ne srlja u nove ratove, sve ostalo je manje važno. Važno je da razgovaramo.

igor

02.03.2023 09:00

Verujemo pregovaračke sposobnosti predsednika Vučića.

ratko

02.03.2023 09:00

Nece se Vucic nikada odreci Kosova i Metohije i svog naroda.Vucic se bori za nas narod na KiM u svakom trenutku.

Ivana

02.03.2023 09:00

Puna podrska predsedniku Vucicu za ispravnu i mudru politiku koju vodi. Svaka mu cast na neiscrpnoj energiji koju ulaze u Srbiju. Zivela Srbija!

mane

02.03.2023 09:00

Biće teško jer racionalnog pristupa sa prištinske strane nema.Teški razgovori na kojima Vučić neće odstupiti od interesa Srbije.

slavko

02.03.2023 09:00

Priština uopšte ne pokazuje volju za saradnjom samo provocira.

Rade

02.03.2023 09:01

Vucic je neko ko realno sagledava situaciju i ko se istinski bori za narod i svoju zemlju

Sanja

02.03.2023 09:01

Ono sto je sigurno jeste da Srbija nikada nece ni formalno ni neformalno prihvatiti nezavisnost lazne drzave Kosovo, kao ni ulazak tzv.Kosova u UN

nataša

02.03.2023 09:01

Srbiju ima crvene linije koje su neprihvatljive i zbog čega ništa još i nije potpisano.

Ivana

02.03.2023 09:01

Srbija će uvek težiti tome da zaštiti svoj narod, ma gde god on živeo!

sasa

02.03.2023 09:01

Biće teško ali se nadam dobrom za Srbiju jer pregovara istinski borac za Srbiju.

igor

02.03.2023 09:02

Dijalog treba da se nastavi i da dodje do pomaka u istom,ali to ponajvise zavisi od Pristine koja je do sada izbegavala obaveze iz Sporazuma i opstruisala dijalog

MILE

02.03.2023 09:02

Nece dozvoliti Vucic da KiM udje u UN jer to bi znacilo priznanje nezavisnosti i on to nece dozvoliti,zeli ovu diplomatsku krizu resiti samo mirnim putem ,rat nikome nije doneo dobro.

maki

02.03.2023 09:02

Može samo da se razgovara, ali nikavog priznanja ineće biti.

aca

02.03.2023 09:02

U šiptarskom jeziku ne postoji reč racionalnost.Ocuvanje mira i stabilnosti je prioritet svih prioriteta kom tezimo

Maša

02.03.2023 09:03

Ništa nije prihvaćeno i ništa nije potpisano! Znamo gde su crvene linije!

Ksenija

02.03.2023 09:03

Vučić ništa nije potpisao,prihvatio je samo nastavak razgovora što je u interesu Srbije.

lola

02.03.2023 09:03

Srbija nikada neće pristati na nešto manje od onoga što zaslužuje naš narod na KiM.

Rade

02.03.2023 09:04

Vucic je pravi borac i neko ko se istinski i kao lav bori za Srbiju i gradjane,u ovom slucaju Srbe na KiM,kada znate da s druge strane imate coveka koji sve vreme minira i opstruise svaki vid dogovora,pre svega dijalog,a to je svakako Aljbin Kurti

Мира

02.03.2023 09:04

Председник не мења свој став. Стоји иза својих речи.

igor

02.03.2023 09:04

Razgovori ce svakako biti teski jer siptari ne pokazuju ni najmanju dozu razuma i postovanja,ali sta je tu je,mi smo za mir i stabilnost i da se svi potpisani sporazumi postuju!

tode

02.03.2023 09:05

Prvo osnivanje ZSO pa sve ostalo Vučić se jasno držisvojih stavova.

igor

02.03.2023 09:05

Predsednik Vučić je na prethodnom sastanku obrisao i pod i tavan sa Kurtijem.

Sima

02.03.2023 09:05

Vučić nikada neće potpisati, voli narod na KiM!

aki

02.03.2023 09:06

Ciljj svakog o sastanka je ostanak za pregovaračkim stolom i izbegavanje scenarija iz devedesetih.

Sima

02.03.2023 09:06

Neka se prodane duše ne nadaju Vučićevom potpisu!

pv

02.03.2023 09:06

700miliona ulozenih u opremanje, kako vojske i namenske industrije je odličan rezultat za svaku državu veličine Srbije

lana

02.03.2023 09:08

Srbija nije prodala nijedan metak niti pušku bilo kojoj zaraćenoj strani na ukrajnskom ratištu.

caca

02.03.2023 09:08

Srbija nikada neće dozvoliti da nas bilo ko ucenjuje,već će se čvrsto boriti za svoje stavove!

Lenka

02.03.2023 09:08

Srbija je uvek spremna za nastavak dijalog i pronalazenje kompromisnog resenja, ali postoje ,,crvene linije" koje nisu prihvatljive.

Sima

02.03.2023 09:09

Znamo da Vučić nikada potpisati neće, boriće se do zadnjega dana lavovski!

vanja

02.03.2023 09:09

Predsednik je jasno istakao stavove Srbije i Kurti će morati da prihvati formiranje ZSO ili od pregovora nem ništa.

Biljana M

02.03.2023 09:10

Ostanak Srbije za pregovarackim stolom je veoma mudra odluka kojom se cuva mir, i stvara prilika za dolazak do resenja koja bi bila povoljna po srpski narod.

Sima

02.03.2023 09:10

Vučić je ozbiljan političar a ne šarlatan, nikada neće priznati KiM.

Mirko

02.03.2023 09:10

Definitivno je pravi potez Vučevic kao ministar. Potpisa nema , da sačekamo formiranje ZSO. Da pričamo dalje.

Elena

02.03.2023 09:11

Krajnje je vreme da Pristina pocne da postuje odredbe potpisanih sporazuma i formira ZSO.

kole

02.03.2023 09:11

Mnogo smo uložili u modernizaciju naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije, i ulagaće se još i više.

Duca

02.03.2023 09:12

Ma nema predaje , potpisano nista nije. Samim tim nema potrebe se vraćati na ovo dok ZSO ne bude formirana.

Lina

02.03.2023 09:12

Srbija je spremna za normalizaciju odnosa, ali se nece odreci dela svoje teritorije.

Laza

02.03.2023 09:12

Modernizacija vojske i opreme je neophodna jer jačanje vojske dovodi do porasta ugleda države ali i do ekonomskog rasta.

Dora

02.03.2023 09:13

Srbija ima svoje stavove od kojih ne odustaje

oliver

02.03.2023 09:13

Mnogo smo uložili u modernizaciju naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije, i ulagaće se još i više.

Ivana

02.03.2023 09:14

Nema sumnje će da se Srbija umeti da sačuva svoje nacionalne interese.

Tamara

02.03.2023 09:14

Kad je vojska u pitanju sada se mnogo pažljivije o njima vodi računa. Vučić shvata kolika je važnost dobro uredjene vojske

ema

02.03.2023 09:14

Jedno je sasvim sigurno a to je da Srbija nikada neće priznati nezavisnost tzv Kosova i dopustiti tzv Kosovu da bude član UN.

Milan

02.03.2023 09:14

Srbija je pravedna zemlja i zemlja zakona tako da ne bi nikada trgovala oružjem pogotovu u situaciji rata bez zakonske regulative i pravila trgovine oružjem.

Ravnaja

02.03.2023 09:14

Evropski predlog za KiM je takav kakav je. Na nama je da se borimo da ne bude na stetu naseg naroda. Neke stavke iz sporazuma su za nas neprihvatljive i predsednik je to glasno i jasno rekao. Postoji granica preko koje se ne prelazi.

Olga

02.03.2023 09:15

Moderna i opremljena vojska garant je bezbednosti drzave i njenih gradjana i zato u istu treba ulagati.

Sanja

02.03.2023 09:16

Pred Srbijom je dug put za resavanje trenutne situacije na KiM, ali predsednik je optimista i ne odustaje od zacrtanog cilja.

Duca

02.03.2023 09:16

Можемо разобарати колико хоће, али ништа нећемо потписати!

Ceca

02.03.2023 09:16

Razgovori su naporni i teški, ali uz jaku volju, predsednika Vučića i neoborive argumenate, praćeni zakonima, Srbija ne odustaje.

Miloš petković

02.03.2023 09:16

jasno da nije prihvaćeno evropski predlog pošto nije potpisano, nema tu velike dileme

Ivana

02.03.2023 09:17

И борба се наставља и биће тешка али ми одустати нећемо никада од наших националних интереса!

Slobodan Bjelic

02.03.2023 09:17

Ulaganjem u vojsku i njenu modernizaciju dovešće do toga da će posao dobiti mnogi naši stručnjaci iz te oblasti kao i mladi koji će svoj talenat i znanje moći da ispolje u svojoj zemlji i da za to budu dobro plaćeni.

Nada

02.03.2023 09:17

Potpisaćemo sve što je prihvatljivo za Srbiju i naravno da nećemo potpisati ono što nam je neprihvatljivo, zdrav razum.

Gaga

02.03.2023 09:17

Priznanje i stolica u UN ne dolaze u obzir a sve ostalo će biti stvar dugih pregovora. Za Srbiju dobra odluka.

Radmila

02.03.2023 09:17

Za razliku od Pristine Srbija je ispostovala odredbe potpisanih sporazuma i krajnje je vreme da to i uradi i druga strana.

Sima

02.03.2023 09:17

Šta god na kraju da bude znamo da će se Vučić boriti najbolje što bude mogao.

Vesna Mitrović

02.03.2023 09:18

Prihvaćeno je da bude nastavak razgovora po toj evropskoj platformi gde će Srbija jasno da zahteva formiranje ZSO

Isidora

02.03.2023 09:18

Vidljivo je poboljšanje stanja u vojsci

Darko

02.03.2023 09:19

Mnogo je vojska bila unazađena od strane prethode vlasti i treba ulagati u vojsku i vratiti Jos sjaj i slavu.

Sima

02.03.2023 09:19

Vučić će razgovarati koliko god da treba ali Kosovo nikada priznati neće!

Tanja

02.03.2023 09:19

Moramo nastaviti mučne pregovore jer je to nama u interesu, nije nam potrebno da nas etiketiraju kao nekooperativne i da snosimo posledice zbog toga.

Miloš Nešković

02.03.2023 09:19

Vučić je rekao da za Srbiju i dalje postoje “crvene linije” koje su neprihvatljive i zbog čega ništa još i nije potpisano.

Biljana 015

02.03.2023 09:19

Nas cilj je da izbegnemo scenarijo devedesetih, i nas predsednik kao vrhunski diplomata za sada to veoma uspesno radi. Dijalog i samo dijalog do kompromisnog resenja jer ratni sukobi nikome dobro doneli ne bi.

Sima

02.03.2023 09:20

Vučić ima stavove i svoje granice, njega nije lako odvratiti od njegovih namera.

Yanko43

02.03.2023 09:20

Svima je jasno sta Srbija nece prihvatiti i sta je za nas crvena linija.

Nataša

02.03.2023 09:20

Srbija nikada neće prihvatiti nezavisnost

Bane

02.03.2023 09:21

Sa šiptarima moramo da imamo koliko toliko dobre komšijske odnose ali se ne odričemo Kosova i Metohije i to svima mora da bude jasno.

Zec

02.03.2023 09:21

Vučević je odličan političar, podžava maksimalno politiku Vučića i jasno mu je da je interes Srbije odbranjen i ovog puta.

Jukota

02.03.2023 09:22

Naša vojska je ozbiljna i jaka i treba ulagati i modernizovati je jer će u budućnosti ona biti ta koja će preuzeti mesto garanta mira i bezbednosti u regionu.

Bojana

02.03.2023 09:22

Očigledno da nekima smeta što Srbija ima jaku vojsku

Sima

02.03.2023 09:22

Mislim da im je Vučić jasno dao do znanja da sa Srbijom i njim samim nema igre.

Yanko43

02.03.2023 09:22

Srbija je za dijalog i kompromisno resenje ali nije za to da joj se uzima deo teritorije.

Aleksija Radivojčević

02.03.2023 09:22

Alekdandar Vučić nikada neće priznati lažnu državu Kosovo.

Dragana

02.03.2023 09:22

Možemo prihvatiti prrdloge koji ne povređuje interese Republike Srbije.

Vera

02.03.2023 09:22

Potpis na sporazumu ne postoji, to je jasno. Koliko puta treba podvući do koje granice Srbija ide, da nema govora o ikakvom potpisivanju.

Jakov

02.03.2023 09:23

Možemo da vodimo pregovore i 100 godina ali se ne odričemo onog što je naše.

Jovana

02.03.2023 09:23

Predsednik će svakako insistirati na oformljenju ZSO.

Marković

02.03.2023 09:23

Vučić je jasno rekao preko čega ne prelazi i toga se i drži za dobrobit svog naroda.

Miloš petković

02.03.2023 09:23

Vučić će u narednim pregovorima da bude jasan i da kao i na prethodnom sastanku insistira na formiranju ZSO na prostoru KiM

Sima

02.03.2023 09:23

Vučić će zaštititi svoj narod kako u Srbiji tako i na KiM, svi smo mi jedno.

Jovan

02.03.2023 09:24

Nema predaje nema povlaçenja , složno za Srbiju. Jedinstvo nam treba . Vučevic sjajan ministar.

Aleksija Radivojčević

02.03.2023 09:24

Vučić ima svoje ja, i nikada neće da poklekne ucenama kada je u pitanju KiM.

Milica

02.03.2023 09:24

Naša bezbednost je osigurana uz jaku i razvijenu vojsku

Dragana

02.03.2023 09:24

Nećemo prihvatiti deo predloga koji se odnosi na predlog članstva KiM u UN.

Ana

02.03.2023 09:24

Dokle više mora da ponavlja na šta neće da pristane? Čovek se lepo izjasnio, ne prihvata pritiske i neće izdati svoj narod, kao žuti.

Ana

02.03.2023 09:24

Postoje stavke u predlogu koje Vučić ne može da prihvati

Mirko

02.03.2023 09:25

Interes naroda je Vučiću na prvom mestu zato i neće popustiti pritiscima i potpisati nešto što nije u skladu sa njegovim ciljevima.

Bojana

02.03.2023 09:25

Divim se istrajnoj borbi predsednika Vučića za Srbiju i Kosovo i Metohiju.

Aleksa

02.03.2023 09:25

Dobro je što Srbija ne odstupa od formiranja ZSO. To je ključni preduslov svih daljih pregovora sa Prištinom.

Sima

02.03.2023 09:25

Vučić će uvek biti samo za nastavak razgovora, ništa drugo ne dolazi u obzir.

Aleksija Radivojčević

02.03.2023 09:25

Jedini pravi predsednik koji se iskreno bori za svoju zemlju Srbiju i Srpski narod!

Olga

02.03.2023 09:25

Nije Vučić protiv predloga u globalu ali ima stavki preko kojih ne može da pređe

vera

02.03.2023 09:26

Srbija veruje Vučiću , idemo dalje u sigurne pregovore gde se borimo za KiM i formiranje ZSO .

Lena

02.03.2023 09:26

Indirektno se traži od Vučića da prizna lažnu državu,ako dozvoli da ona uđe u UN samim time on ju je priznao

Dragoslav

02.03.2023 09:26

Predsednik Vucic se svom snagom bori za Srbiju i nase gradjane.

Hari

02.03.2023 09:26

Ništa potpisano nista promenjeno. ZSO i dalje prioritet i to je važno. Podrška politici Vučića.

Hari

02.03.2023 09:26

Ništa potpisano nista promenjeno. ZSO i dalje prioritet i to je važno. Podrška politici Vučića.

Zoro

02.03.2023 09:26

Vučic nista nije izdao ni predao.Nastavlja se dijalog.

Jovan

02.03.2023 09:26

Narod je dao poverenje Vučiću i on to poverenje i opravdava i verujem i znam da neće ništa potpisati na štetu svog naroda.

Aleksija Radivojčević

02.03.2023 09:27

Aleksandar Vučić se srcem i dušom bori da sačuva mir i KiM.

Ena

02.03.2023 09:27

Vučić je rekao u lice predstavnicima EU šta je za njega neprihvatljivo

Nina

02.03.2023 09:27

Vučić nikada neće podleći pritisku, on odlučno stoji pri svojim stavovima. Svidelo se to nekome ili ne.

Uroš

02.03.2023 09:27

Neka zapadni mentori pritisnu svoju šiptarsku bebu pa nek počnu sa formiranjem ZSO.

Goran

02.03.2023 09:27

Opozocija spinuje i laže o nekakvoj toboznjoj kapitulaciji Srbije u Briselu, a istina je da je Vučić povukao crvene linije i da nema govora o priznanju nezavisnosti KiM.

Lazar

02.03.2023 09:27

Vucic je uvek bio uz svoj narod i zemlju i zbog toga ima ogromnu podrsku gradjana.

Ivana

02.03.2023 09:27

Razgovore moramo nastaviti tu nema dileme

Lenka

02.03.2023 09:28

Ostaje nam da čekamo,da vidimo kako će se EU ponašati ,da li će doći do izmena plana

sasa

02.03.2023 09:28

Iskreno, vreme je da EU odredi rok Kurtiju za formiranje ZSO, tek nakon toga mogu dalji razgovori da krenu.

Aleksija Radivojčević

02.03.2023 09:28

Narod zna da se Aleksandar Vučić srcem bori za KiM.

farik

02.03.2023 09:28

Narod Srbije je uz svog predsednika Vučića i skroz podržava njegovu borbu koju vodi za naš narod. Ima jasnu politiku i jasne ciljeve koji su najbolje rešenje za naš narod

Mina

02.03.2023 09:28

Nastavak pregovora se mora desiti, Kurti mora da shvati da stvari u državi ne funckionišu kao u zatvoru. Dakle prava mora da se poštuju.

Olga

02.03.2023 09:28

Vučić je rekao svoje sve dok postoje pojedine stavke u predlogu on ga neće potpisati

Miladin

02.03.2023 09:28

Opozicija je jedna bleda senka nekih malih političara koja će uskoro skroz izbledeti jer narodu više ne mogu da prodaju ni jednu jedinu laž.

Ivan

02.03.2023 09:28

Vucic je svima jasno stavio do znanja nase stavove

Sanja

02.03.2023 09:28

Mislim da Srbija treba da ostane neutralna i da se ne meša u sukobe u Ukrajini

Branko

02.03.2023 09:29

Za Vučića je KiM neodvojivi deo Srbije i nema govora o priznanju nezavisnosti lažne države.

Heks

02.03.2023 09:29

Vučić će uspeti u svemu što je nameravao, neće moći više Kurti da vedri i oblači nad narodom na KiM. Verujem da je pravda teška, ali dostižna.

stevo

02.03.2023 09:29

Stav Srbije je jasan, mema priznanja, ali smo zato za razgovor i da se do resenja doeje mirnim putem

Marko

02.03.2023 09:29

Vucic nikada nece potpisati nesto cime bi ugrozio drzavu

Novak

02.03.2023 09:29

Predsednik Vučić može godinama da vodi pregovore ali nikada neće staviti svoj potpis na legalizaciju nasilne secesije našeg dela teritorije.

Iva

02.03.2023 09:29

Zapad ako želi da Vučić prihvati plan moraće da izbaci neke stavke iz njega

Žarko

02.03.2023 09:29

Vučić nikada neće odustati od Kosova i Metohije!

mima

02.03.2023 09:29

Мора се наставити са преговорима и не сме се одустати од истих, до неког помака се доћи

Malina

02.03.2023 09:30

Opozicija napadima na Vučića i lažima pokušava da opravda plate koje dobija od Kurtija.

stefan

02.03.2023 09:30

Vucic se u Briselu hrabro borio i vodio interesima Srbije i srpskog naroda na KIM

Rade

02.03.2023 09:30

Predsednik Vučić je pravi državnik koji se herojski bori da sačuva srpski Kosmet.

Iva

02.03.2023 09:30

Jasno je da Srbija ne da Kosovo i ne da Srbe. Pregovaraćemo, ali ne pristajemo ni na šta što nam ne ide u korist.

Maja

02.03.2023 09:30

Ono što piše u predlogu je priznavanje lažne države

Petar

02.03.2023 09:30

Naravno da Vučić neće dozvoliti da Kurti pokušava da vrši pritisak na njega i da maltretira srpski narod. Nema predaje, ZSO se mora formirati

Aleksija Radivojčević

02.03.2023 09:30

Aleksandar Vučić se uvek bori za Srbiju i Srpski narod na KiM kada je najteže i nikada ne odustaje.

Patak

02.03.2023 09:31

Da se formira ZSO i da se normalizuju odnosi na KIM, to je ono zasta se Srbija zalaze od samog pocetka

Dejan

02.03.2023 09:31

Predsednik Vucic nikada nece priznati KiM, ove lazne patriote mogu samo da se nadaju, pokazali su da nikada dobro nisu mislili Srbiji.

Tijana

02.03.2023 09:31

Vučić će ostvariti obećano, kao i sve što je do sada realizovao.

Jela

02.03.2023 09:31

Vučićev potpis se nikada neće naći na tom sramnom predlogu

Sava

02.03.2023 09:32

Šiptari moraju da formiraju ZSO pa tek onda da se nastave pregovori, drugačije ne ide.

Dejan

02.03.2023 09:32

Vučić je jasno rekao da nema predaje i da će se svim srcem boriti da sačuva Kosovo u Srbiji.

ada

02.03.2023 09:32

Србија има своје ставове и границе од којих даље неће ићи у преговорима, толерисања Куртијевог непоштовања до сада договореног је доста било

Aleksija Radivojčević

02.03.2023 09:32

Srbija ima svoj stav i to je svima jasno!

Pavlovic

02.03.2023 09:32

Mirno resenje znaci komrpromis i da se najpre formira ZSO, to je uslov svih uslova po meni

Tanja

02.03.2023 09:32

Nema predaje, Vučić nikada neće dozvoliti da odstupi od svojih stavova. Narod mu veruje i zahvalan je na svemu što je do sada uradio za nas.

Petar

02.03.2023 09:32

Nastavljamo pregovore! Dug je put kojim idemo. Tek se treba razrešiti pitanje Kosova.

zagorkapatrnozic

02.03.2023 09:33

Vučić je izričit u nedopustivim zahtevima-nema nezavisnosti Kosova i Metohije,nema ulaska u UN.

brane

02.03.2023 09:33

Mislim da je više bezpotrebno kvazi patriotskoj opoziciji prevoditi šta je predsednik po ko zna koliko puta ponovio:"Nema priznanja Kosova"!!!

stevica

02.03.2023 09:33

Posustajanja niti predaje nece biti, jer to ni u kom slucaju nije opcija za Srbiju

ada

02.03.2023 09:34

За Србију је неприхватљиво и на то неће пристати никад, а то је да призна Косово као независну државу , као и да се сагласи да иста буд чланица ЕУ

Caja

02.03.2023 09:34

Nema priznanja lažne države Kosova, to je naša crvena linija i ne odstupamo od nje.

Aleksija Radivojčević

02.03.2023 09:34

Beskrajna podrška najboljem predsedniku koji štiti svoj narod da živi u miru.

Maja

02.03.2023 09:34

Predsednik Aleksandare Vučić se svim silama bori za Srbiju!

Macak

02.03.2023 09:34

ZSO je nesto na sta se Pristina obavezala pre 10 godina i na ovaj ili onaj nacin se ista mora formirati

nikola

02.03.2023 09:34

Vucic zna sta je u interesu naseg naroda i toga se i drzi.

Ilija

02.03.2023 09:35

Vuciceva politika Nasu zemlju stabilizuje i pokazuje cvrstinu u ovim pregovorima

Ana

02.03.2023 09:35

Srbija je neutralna u ucescu izmedju zaracenih strana u Ukrajini,jasno ima svoj stav o tome!

Ilija

02.03.2023 09:35

Vuciceva politika Nasu zemlju stabilizuje i pokazuje cvrstinu u ovim pregovorima

Jelena

02.03.2023 09:35

Vučić neće da odstupi od svega što je obećao našem narodu. ZSO će se sigurno formirati, podrška za sav napor i trud.

Slave

02.03.2023 09:35

Преговори су веома битни да се наставе првенствено ради првог корака који Курти треба да уради а то је формирање ЗСО

Rasta

02.03.2023 09:36

Borba nasa za KIM nikada nece prestati, cakstavise, bice jos jaca u nadolazecem periodu

nikola

02.03.2023 09:36

Bitno nam je da sledimo nase ciljeve a to je uspostavljanje mira i stabilnosti.

Aleksija Radivojčević

02.03.2023 09:36

Aleksandar Vučić se bori časno i pošteno za svoj narod na KiM.

Ziko

02.03.2023 09:36

Nista Vucic nije potpisao sa razlogom. Nisu ispunjeni uslovi koji bi bili povoljni za Srbiju i necemo sebi skakati u stomak.

rg

02.03.2023 09:36

a za Srbiju i dalje postoje “crvene linije” koje su neprihvatljive to je cinjeinica

Lola

02.03.2023 09:36

Vucic je covek sa stavom! Stoji iza svojih principa

Anja

02.03.2023 09:36

Pregovori ce se nastavljati ali svaki put ce biti bezuspesni za dalji razgovor ukoliko se ne prihvati ZSO!

Slave

02.03.2023 09:37

Србија је спремна и увек отворена по питању наставка дијалога с тим да га обе стране поштују

rvvr

02.03.2023 09:37

Evropski predlog nije prihvaćen pošto ništa nije potpisano, već je samo reč o platformi za nastavak pregovora Bg-a i Pristine

nikola

02.03.2023 09:37

Uz mudru politiku koju vodi Vucic cemo uspeti da izadjemo na kraj sa svim izazovima.

Kosta

02.03.2023 09:37

Opozicija samo olajava Vučića, udruženi sa Kurtijem misle da su jači i da će ostvariti svoju jedinu želju, a to je nezavisnost KiM. To se neće desiti dok je Vučić na vlasti.

Plavooki

02.03.2023 09:37

Sve dok se ne ispuni obeveza Kurtija da formira ZSO, Srbija nema šta da se dalje dogovara, to sigurno

Milica

02.03.2023 09:37

Vuciceva politika je zaslužna sto se Srbija nalazi u dobroj situaciji u ovim pregovorima

nikola

02.03.2023 09:37

Predsednik Vucic nikada nece priznati laznu jednostrano proglaseno drzavu Kosovo.

Ana

02.03.2023 09:38

Vučić je svima rekao u lica šta je neprihvatljivo za Srbiju i sprski narod. Dakle, opozicija može samo da izmišlja i laže. Kurti mora da se pomiri sa istinom.

nikola

02.03.2023 09:38

Vučić će voditi koliko god je još razgovora potrebno, ali nikada neće odustati od KiM.

Cuperak

02.03.2023 09:38

Srbija nije u lakoj poziciji, ali izaći ćemo iz svega ovoga kao pobednici.Predaja nije opcija

Milica

02.03.2023 09:38

Vucic je vec rekao crvene linije se ne mogu nikada preci i to je kraj

Ana

02.03.2023 09:38

Vucic brani i stiti interese naroda i to je dokazao.

88

02.03.2023 09:38

Republika Srbija je zvanično odgovorila i iznela svoje primedbe na predlog sporazuma.

Stefan

02.03.2023 09:38

Predlog nije prihvaćen jer ništa nije potpisano. Nastavljamo razgovore i nastavljamo da se borimo za Srbiju.

Lena

02.03.2023 09:38

Evropski predlog ne moze biti prihvacen kada se zasniva na nelogicnosti za nase interese.

Srdjan

02.03.2023 09:39

Predsednik Vučić će voditi koliko god je još razgovora potrebno da se dođe do dogovora koji je u najboljem interesu Srbije.

Jovan

02.03.2023 09:39

EU prijedlog nije loš. Desni dio opozicije mnogo histeriše. Niko ni ne namjerava da prizna Kosmet.

Esa

02.03.2023 09:39

Nista nije potpisano i to je istina. A da ce se razgovarati dalje stoji.

Marko

02.03.2023 09:39

Vucic nikada nece izdati Srbiju i svoj narod

čoki

02.03.2023 09:39

Vučić ima jasnu politiku, važno mu je da sačuva Srbiju i njen narod

nikola

02.03.2023 09:39

Vucic se svim silama bori za svoj narod i drzavu.

Mila

02.03.2023 09:39

Vucic je bio u pravu kad je rekao ako bude trebalo i vreme da kupuje za Srbiju ,kupovace !Ko iole razmislja shvatio je!

nikola

02.03.2023 09:39

Vucic se svim silama bori za svoj narod i drzavu.

Marijana

02.03.2023 09:40

Vučić nikada neće prihvatiti predlog u kome se navodi prihvatanje tzv. Kosova, postoje crvene linije koje nikada neće preći ma ko god bio sa druge strane

Jelena

02.03.2023 09:40

Srbija se zalaže za stabilnost i pregovore, ali Priština je ta koja otežava.

Helena

02.03.2023 09:40

Opozicija želi da sruši Srbiju i Vučića ali nećemo im to nikada dozvoliti.

Ilija

02.03.2023 09:40

KiM je oduvek bio i uvek ce ostati deo Srbije. Vucic je to dao do znanja svima

Cedomir

02.03.2023 09:40

Vučić je jasno rekao koje su crvene linije i to mora da bude jasno svima. Što se tiče ostalog dijalog mora da postoji i kompromisi moraju da se prave sa obe strane. Ljudi moraju na KiM da žive u miru i da budu bezbedni.

nikola

02.03.2023 09:40

Vucic je uvek tu za svoj narod i svoju drzavu i zato ga i podrzavamo.

Radovan

02.03.2023 09:41

Koliko god se opozicija trudila da svojim lažnim izjavama ponizi i uvredi Vučića neće moći. Svi znaju o kakvim se lažovima radi.

Irena

02.03.2023 09:41

Vučić se iskreno i hrabro bori za KiM!Nikada neće priznati lažnu državu Kosovo i njeno članstvo u UN!

Nenad

02.03.2023 09:41

Na sledecu rundu pregovora Srbija ce izaci jos spremnija!

nikola

02.03.2023 09:41

Srbija se zalaže za normalizaciju odnosa, ali Priština uvek pravi probleme.

Ivan

02.03.2023 09:41

Srbija ne odustaje od svojih ciljeva, uprkos svim pritiscima

Aleksa

02.03.2023 09:41

Vučić se uvek trudi da vodi politiku mira, uvek je za konstruktivan razgovor i dogovor, ali granice preko kojih se ne prelazi jasno su svima stavljenje do znanja

lekić

02.03.2023 09:41

politika koju Vodi vlada Srbije na čelu sa Vučićem ima jasne stavove i jasne pricipe. to je da se formira ZSo kao garant za nesmetano i normalno funkcionisanje građana srpskih opština. da imaju svoj platni promet zajedno sa Srbijom

Renata

02.03.2023 09:41

Dobro kaze Vucevic, cilj je nastavak pregovora i izbegavanje scenarija iz devedesetih. A da ce Vucic priznati Kosovo, nece. A to je rekao milion puta

JelenaS

02.03.2023 09:41

Predsednik je jasno predstavio stav Srbije. Kurti će morati da prihvati formiranje ZSO ili od pregovora nem ništa.

Uroš

02.03.2023 09:42

Evidentno je da je Srbija ta koja se zalaže za mir i normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine ali druga strana to osporava.

Jeca

02.03.2023 09:42

Opozicija samo ume da Laze i izmislja niko nece potpisati kapitulaciju i ostale gluposti

Darko

02.03.2023 09:42

Vučić će se do poslednjeg atoma snage boriti za interese Srbije i srpskog naroda na KiM!On nikada neće izdati svoj narod i svoju državu!

Aca

02.03.2023 09:43

Nebitno da li je potrebno voditi još jedan ili pet razgovora, predsednik neće odustati od Srbije! Idemo dalje!

Dejan

02.03.2023 09:43

Uslovi koji su postavljeni Srbiji ne odgovaraju i zbog toga nema potpisivanja nikakvih dokumenata.

Lidija

02.03.2023 09:43

Pred nama je dug put za rešavanje trenutne situacije na KiM, pritisci su veliki ali verujem da će predsednik uraditi sve što može da dobije rezultat u najboljem interesu Srbije.

Милана

02.03.2023 09:43

Наш председник се свим снагама бори за српски народ и за очување територијалног интегритета наше државе. Он никада неће признати Косово

nikola

02.03.2023 09:43

Dok je Vucica uspecemo da se izborimo sa svim izazovima koji dolaze.

Ivica

02.03.2023 09:43

Nedopustivo je da opozicija pokušava da se mesa u ove pregovore ovim lazima

Sara

02.03.2023 09:44

Ako Evrpski zvanicnici nece petljati prste onda ce bana biti mnogo lakse!

Taki

02.03.2023 09:44

Ne vidim razlog za polemiku oko Vučićevog stava. Jasno i precizno je, nebrojeno puta već, ponovio da se crvene linije neće prelaziti. Znači, nikad on neće priznati nezavisnost KiM, niti njegov ulazak u UN.

Dijana

02.03.2023 09:44

Vučić se neumorno bori i maksimalno zalaže za što više interese Srba na KiM!On ni jednog trenutka neće odustati od formiranja ZSO!

Biljana 015

02.03.2023 09:44

Nas cilj je da izbegnemo scenarijo devedesetih, i nas predsednik kao vrhunski diplomata za sada to veoma uspesno radi. Dijalog i samo dijalog do kompromisnog resenja jer ratni sukobi nikome dobro doneli ne bi.

elvis

02.03.2023 09:44

politikom naše vlade možemo da postignemo mnogo po pitanju mira i sigurnosti na Balkanu . imamo jaku i odgovornu politiku ,Vučić sve to jasno i zastupa na sastancima sa EU liderima

Oliver

02.03.2023 09:44

Dokle god Vučić bude na čelu Srbije KiM nikada neće biti država za sebe.

Andrijana

02.03.2023 09:45

Za razliku od Prištine Srbija poštuje odredbe potpisanih sporazuma i krajnje je vreme da to i uradi i druga strana.

nikola

02.03.2023 09:45

Za predsednika Vucica KiM jesu i uvek ce biti deo Srbije.

Mica

02.03.2023 09:45

Predsednik se bori za Srbiju i nikada nece odustati od svojih ciljeva koji su uvek u korist Srbije i naroda!!!

Darija

02.03.2023 09:45

Predsednik Vučić će voditi koliko god je još razgovora potrebno, ali nikada neće odustati od KiM i postavljenih crvenih linija, kako bi ovi iz opoziciji želeli ta im se želja neće ispuniti, jer narod dobro ih je snimio.

Dejan

02.03.2023 09:45

Vučić je jedini koji našem narodu na KiM može da garantuje miran i normalan život,narod veruje u njega!

keri

02.03.2023 09:46

jasna je naša politika , Vučić je jasno promoviše na svim pregovaračkim sastancima i nadamo se da će na sledećem uspeti da izbori formiranje ZSO

Filip

02.03.2023 09:46

Formiranje ZSO je neophodno, za nastavak pregovora. To je sasvim jasno.

Ana

02.03.2023 09:47

Predaja nije opcija, boricemo se do kraja za ono što je naše!

narod

02.03.2023 09:47

Narodu je jasno da ana čelu države ima odgovornog i jakog lidera Vučića, zalaže se za mir i stabilnost u regionu

Милош

02.03.2023 09:47

Председник Вучић се свим снагама бори за КиМ. Прошла власт је све могуће зезнула и сад Вучић све то исправља.

Ognjen

02.03.2023 09:47

Od početka pregovora Priština je ta koja pravi problem i ne poštuje dogovoreno!Naša država se uvek trudila da ispoštuje sve dogovore,sada je red na njih,za početak formiranje ZSO!

ALO

02.03.2023 09:48

Ko zna sta su oni sve trazili da se potise! Srpski narod bi treabalo da bude miran jer je za pregovarackim stolom Vucic !

Ziko

02.03.2023 09:48

Srbijs ce uvek biti za stolom a nikada na stolu.

Maja

02.03.2023 09:48

Briselski sporazum se mora poštovati. Priština to već jednom mora da shvati i da se urazumi.

MAX

02.03.2023 09:50

Trebalo bi da mu svi gardjani Srbije daju bezuslovu podrsku!

Danijela

02.03.2023 09:50

Kod Vučića se vidi odlučnost u borbi za interese našeg naroda na KiM,ma koliko trajali pregovori on će istrajati u ciljevima Srbije i srpskog naroda!

Anja

02.03.2023 09:50

Drzava danas jaca jer Vucic vodi odgovornu i odlicnu politiku, i u svim situacijama Vucic cuva interese Srbije!

Nina

02.03.2023 09:51

Predsednik Vučić nikada neće potpisati ništa, što bi išlo na štetu srpskog naroda.

Ana

02.03.2023 09:52

Srbija ima jasan stav od kog nece odustati!

Marijana

02.03.2023 09:52

Bez obzira koliko god Priština izbegavala,uskoro će morati da prihvati formiranje ZSO!

Luka

02.03.2023 09:53

Nikada nećemo odustati od Kosova i Metohije. Nastavićemo da se borimo za našu Srbiju, za mir i stabilnost i naše Kosovo i Metohiju. Podrška predsedniku Vučiću.

Ruska bokerica

02.03.2023 09:53

Evropski predlog nije prihvaćen pošto ništa nije potpisano, već je samo reč o platformi za nastavak pregovora Beograda i Prištine, rekao je ministar odbrane Srbije Miloš Vučićević.

Srdjan

02.03.2023 09:53

Vucic se i dusom i telom, svim snagama, bori za interese gradjana Srbije, a ne za interese Evrope. Bori se za Srbiju i za teritorijalni integritet nase teritorije!

Ana

02.03.2023 09:53

Srbija ce razgovorom i kompromisom sve resiti ali stoji iza svojih stavova

Gaga

02.03.2023 09:55

Predsednik uvek raditi za dobrobit Srbije !

Marko

02.03.2023 09:55

Tadic i kompanija su unistavali svaki delic Srboje, prodali je i izdali je, a Vucic je dize na noge i bori se za soj narod i nas teritorijalni integritet svim snagama!!! Vucic nikada nece priznati KiM. Vucic nije prodana dusa kao Tadic, Ponos i Jeremic.

Žana

02.03.2023 09:56

Ulaganje u Vojsku Republike Srbije, koja je garant našeg mira, nikada ne može biti pogrešna investicija. Imamo jaku vojsku i nastavljamo sa jačanjem.

Ana

02.03.2023 09:57

Gradjani Srbije znaju da se Vucic bori za nacionalne interese Srbije

Jovan

02.03.2023 09:57

Zahvaljujući nasem predsedniku Vučiću Srbija je podignuta na noge u svakom pogledu. Sačuvan je mir i stabilnost.

Dušan

02.03.2023 09:57

Iskreno se ponosimo našom zemljom Srbijom i predsednikom Vučićem. Hvala mu na svemu što čini za srpski narod.

Gaga

02.03.2023 09:58

Srbija cuva nacionalne interese ,ima svoj stav od koga nece odustati !

Rade

02.03.2023 09:58

Srbija je zahvaljujući ozbiljnosti njenog predsendika Vučića stala na svoje noge. Oporavila privredu, ekonomiju i vojsku. Sad je ozbiljna država sa kojom može da se razgovara, ali ne i ucenjuje.

Iva

02.03.2023 09:59

Dijalog Beograda i Prištine je neophodan. Takođe, ZSO se mora formirati i tu nema dileme.

Dusan

02.03.2023 09:59

Srbija ima svoj stav i ciljeve koje neće pogaziti ni zbog koga, pogotovo ne zbog Kurtija i njegove mafije. Opozicija navija za to da Srbija propadne, ali sve dok je predsednik Vučić na vlasti, to se neće desiti.

Lazar

02.03.2023 09:59

Vučić je više puta dao do znanja da nema pomeranja crvenih linija!

Kosta

02.03.2023 10:00

Vučić je istakao da je formiranje ZSO od krucijalnog značaja za naš narod na Kosovu i Metohiji.

Saša

02.03.2023 10:00

Šta je sa svim onim lažima koje je opozicija plasirala u javnost? Šta je sa informacijama da će predsednik da izda Srbiju a pritom to nikada ne bi uradio? Ko će da odgovara za sve te klevete?!

Ana

02.03.2023 10:00

Sve sto Vucic radi je u nacionalnom interesu Srbije i naroda

Nikola

02.03.2023 10:00

Formiranje ZSO čekamo više od 10godina. Priština je jedina koja koči sve pregovore!

Nemanja

02.03.2023 10:01

Zapad mora da shvati da Vučić neće menjati svoje svoje stavove i ciljeve!On je mnogo toga uradio,sada je red da Priština uradi nešto!

Aleksija Radivojčević

02.03.2023 10:01

Srpski narod na KiM ima velkog zaštitnika a to je Aleksandar Vučić.

Nikola

02.03.2023 10:01

Opozicionari mole Boga da predsednik Vučić odustane od pregovora i da Kosovo i Metohija pripadnu teroristima i lopovima. To se nikada neće desiti!

Teodor

02.03.2023 10:01

Predsednik Vučić se svim svojim snagama bori za Kosovo i Metohiju i za srpski narod koji živi tamo na tim prostorima.

Marina

02.03.2023 10:02

Za Srbiju i dalje postoje “crvene linije” koje su neprihvatljive i zbog čega ništa još i nije potpisano.

Teodor

02.03.2023 10:02

Za predsednika Vučića, kao i za ceo srpski narod, KiM će uvek pripadati samo Srbiji i nikome više!

Ilija

02.03.2023 10:02

Srbija je ispoštovala sve dogovore,sada je red na Prištinu da ispoštuje svoj deo.Prvenstveno formiranje ZSO,a zatim i ostalo!

Ilija

02.03.2023 10:02

Srbija je ispoštovala sve dogovore,sada je red na Prištinu da ispoštuje svoj deo.Prvenstveno formiranje ZSO,a zatim i ostalo!

Janko

02.03.2023 10:02

Nikada nismo sumnjali u odgovornost i odluke predsednika Vučića. Apsolutna podrška i ogromna zahvalnost za sve što čini za srpski narod.

Ziko

02.03.2023 10:02

Crvene linije su neprihvatljive za Srbiju i to se mora resiti.

Marko

02.03.2023 10:02

Predsednik Vučić nikada neće priznati lažnu državu Kosovo, niti ce podržati njihovo pristupanje u UN.

Stanko

02.03.2023 10:03

Svi koji su lagali javno, treba krivično da odgovaraju za uvrede i klevete!

Igor

02.03.2023 10:03

Predsednik Vučić nikada neće izdati srpski narod, nikada neće izdati ni Kosovo i Metohiju!

Sara

02.03.2023 10:03

Imamo mi svoje crvene linije od kojih neodstupamo i koje su svima poznate.Nismo mi ne znam ti kakva država pa da sa nama radi ko šta hoće.

Filip

02.03.2023 10:04

Hvala predsedniku Vučiću, koji se bori za srpski narod, za mir i stabilnost, za jaku i snažnu Srbiju.

vlade

02.03.2023 10:04

predsednik Vucic vodi sjanu polutiku i narod mu veruje, jasno je stavio granice crvene linije i to mora da se postuje.

vule

02.03.2023 10:06

Vučić za razliku od prethodnika čini sve da građanima obezbedi bolje uslove za život.

Sanja

02.03.2023 10:07

Teške odluke zahtevaju velike lidere a to je svakako predsednik Srbje, Vučić

Tamara I

02.03.2023 10:07

Srbija vodi mudru i odgovornu politiku gde su naši nacionalni interesi na prvom mestu. Predsednik je u pravu kada kaže da jednu državu imamo.

Мира

02.03.2023 10:08

Вучић је увек спреман да сачува националне интересе свог народа.

Borka

02.03.2023 10:08

Predsednik Vucic je jasno stavio do znanja sta je za Srbiju neprihvatljivo, nikada necemo priznati laznu drzavu Kosovo.

Uroš

02.03.2023 10:10

Tenzije su sada podignute neće nam biti lako da očuvamo mir i stabilnost

zlobnica

02.03.2023 10:10

Вучић дуги низ година ради на очувању интереса Србија и бори се за Србију.Народ га подржава и то је најбољи показатељ да ли ради добро или не. А резултати говоре више од речи.

Srna

02.03.2023 10:11

Vučic nikad nece prihvatiti nesto sto je lose za Srbiju!

mik

02.03.2023 10:11

Drugog predloga sem ovog evropskog nema tako da moramo samo o njemu razmisljati.

Брограђанин

02.03.2023 10:12

Овога пута сам дао подршку вучићу јер је нама доста ратова и сукоба.Мислим да једини он има капацитет да преговара и да извуче оно најбоље за ову земљу.

Milan

02.03.2023 10:13

Srbija je postavila crvene linije i ima svoj stav!

Rakic

02.03.2023 10:13

Vučić ništa nije potpisao. Ne prelazimo preko crvene linije

gale

02.03.2023 10:14

Vučic nikada nece priznati laznu drzavu Kosovo!

Julija

02.03.2023 10:14

Rezultati i napredak države se i postižu onda kada se nacionalni interesi postave iznad svih ostalih. To je jedini za sada uradio Vučić.Njemu je Srbija na prvom mestu.

Nikola

02.03.2023 10:15

Predsednik zna koje su granice neprihvatljove za Srbiju.

Tanja

02.03.2023 10:16

Vučic ce se uvek boriti za najbolji interes Srbije!

Milovan

02.03.2023 10:16

Tzv. Kosovo nece nikada biti drzava, uvek ce biti deo Srbije.

Nana

02.03.2023 10:17

Na formiranje ZSO se čeka već 10god, jeste da je Srbija uvek za da se sve resi mirnim putem, ali Kurtija malo treba pritisnuti, premise se izmotava

Lena

02.03.2023 10:17

Predsdenik Vucic se uvek vodio tom politikom i uz njega smo,Srbija ce dijalogom i razgovorom sve resiti.

Toma

02.03.2023 10:18

Srbija neće prihvatiti nezavisnost KiM niti da KiM uđu u UN

Tara

02.03.2023 10:19

Govoriće se o implementacionom planu ali Srbija ništa nije potpisala

Ana

02.03.2023 10:20

Vučić nikada neće odustati od KiM i spreman je da vodi nebrojano razgovora ako treba, al priznanje nece potpisati.

Hani

02.03.2023 10:20

Predstoji nam nova runda dijaloga. Svakako.

Milena

02.03.2023 10:21

Aleksandar Vucic je potpuno jasan i transparentan. Kljucni korak koji vodi ka resenju situacije na KIM jeste formiranje tj povratak ZSO jer to je garancija mira Srbima i Vucic nece odustati od tog zahteva

Bojan

02.03.2023 10:21

Opozicija moze misliti sta hoce tzv. Kosovo nece biti priznato.

Milica

02.03.2023 10:21

Predaja nije opcija. Vučić ništa nije potpisao, a otišao je na razgovor spreman da se bori za Srbiju i svoj narod

Niko

02.03.2023 10:22

Vučić je postavio jasne granice, šta je za Srbiju prihvatljivo, a šta nije

Ana

02.03.2023 10:23

Situacija na KIM se mora resiti sto pre i Srbija je spremna na dogovore ali Predsednik Vucic nece pristati na bilo sta sto ce ugroziti Srbe sa KIM

Nina

02.03.2023 10:23

Slažem se, ništa nije potpisano samo je postojao razgovor, i neprekidna borba Vučića za svoj narod. Do pobede!

Nina

02.03.2023 10:23

Slažem se, ništa nije potpisano samo je postojao razgovor, i neprekidna borba Vučića za svoj narod. Do pobede!

Baki

02.03.2023 10:23

Vučić neće odustati od KiM i svog srpskog naroda

ostoja

02.03.2023 10:23

Srbija ima neke stvari koje neće prihvatiti i to je sada samo ponovljeno.

Rozalija

02.03.2023 10:23

Naše je da pregovaramo sve dok ne postignemo dogovor koji je za nas prihvatljiv! Vučić neće odstupti od svojih načela!

Vaki

02.03.2023 10:24

Opozicija se bavi lažima. Ništa Vučić potpisao nije!

Lidija

02.03.2023 10:26

Vucic vodi politiku mira kako u Srbiji tako na KIM podjednako bez presedana tako da za dogovor i kompromis je otvoren ali ne i pritiske i manipulacije kojima je konstantno izložen

Gogi

02.03.2023 10:26

Prihvaćen je samo koncept, odnosno platforma razgovora i ništa drugo.

Mia

02.03.2023 10:26

Vučić nije potpisao,znači nije ni prihvatio sta tu opoziciji nije jasno?

Dejan

02.03.2023 10:27

Srbija nije, nitiće potpisati nezavisnost lažne države Kosovo. Svesni smo veličine borbe i napora koje Vučić ulaže za svoju državu

Daki

02.03.2023 10:27

Nema nezavisnosti KiM ako se Srbija sa tim ne usaglasi.

Maja

02.03.2023 10:28

Кључна реченица : Избећи сценарио из деведесетих! Значи, одлично то ради Вучић и не дозвољава да нас оптуже за несарадњу.

Slavica

02.03.2023 10:28

Za nas je ne prihvatljivo priznanje lazne države KiM!Sve ostalo može da se resi za pregovaračkim stolom!

Dejan

02.03.2023 10:28

Vučić zna šta priča i ne priča ništa što nema osnova a da iza toga nema jasne argumente zbog kojih se ništa ne potpisuje!

Anja

02.03.2023 10:28

Vzčić se lavovski bori za interese Srbije i neda KIM ! Možemo samo da se ponosimo i da damo bezruslovnu podršku predsedniku zajedno sa Vučevićem!

Miljana

02.03.2023 10:28

Srbi koji zive KIM moraju ziveti spokojno i u mir, da niko na njih ne puca i ugrozava njihove zivote i to imperativ svih dogovore i kompromisa za koje se zalaze predsednik Vucic

Milan

02.03.2023 10:29

Borba za Srbiju je neprestana, Vučić ne staje u borbi za Srpske nacionalne interese

Goca

02.03.2023 10:30

Zna se koje su naše crvene linije i to će uvek tako ostati!Mi nedamo KiM!Dobro je da uvek može da se razgovara o drugim rešenjima za Kosmet!

Viki

02.03.2023 10:30

Vucic nikada nece dati KiM, i nece uraditi nista sto nije dobro za Srbiju.

Mica

02.03.2023 10:31

Za predsednika Vucica KiM jesu i uvek ce biti deo Srbije.

Petar

02.03.2023 10:31

Srecni smo sto imamo Vucica kao predsednika, a on nece predati tzv. Kosovo.

Ana

02.03.2023 10:31

Sta ce opozcija kada je jadna i kada imaju lose ciljeve, Rusiti Vucica po svaku cenu je bolest. Stavljati mu na teret kapitulaciju je jos strasnije.

Dara

02.03.2023 10:31

Vucic nikada nece priznati laznu drzavu Kosovo

Radica

02.03.2023 10:32

Prioritet i imperativ svih dogovora i kompromisa za koje se zalaze predsednik Vucic jeste da Srbi koji zive na KIM moraju ziveti spokojno i u miru, da niko na njih ne puca i ugrozava njihove zivote.

Eva

02.03.2023 10:32

Vučić će voditi koliko god je još razgovora potrebno.

Steva

02.03.2023 10:32

Srbija se uvek zalagala za normalizaciju odnosa, Priština je ta koja koči

Janko

02.03.2023 10:32

Kosovo i Metohija ce uvek biti deo Srbije

Eva

02.03.2023 10:33

Vučić nikada neće odustati od KiM kako bi ovi iz opoziciji želeli!

Aleksej

02.03.2023 10:33

Mora da postoji neki plan za resenje odnosa, i resenje KIM-a. Nije to samo potpis, ako i jeste, pa zna Vucic sta potpisuje. Pa toliko se godinama bori za svoju zemlju.

Nena

02.03.2023 10:33

Vucic se bori za svoju drzavu, pravican je i realan.

Nana

02.03.2023 10:34

Vučić je odbranio interese Srbije u Briselu, nije prihvatio ultimatum, pridržavao se svojih ciljeva i principa

dare

02.03.2023 10:34

Predsednik Vucic nikada nece uraditi nista sto bi nanelo stetu nasoj drzavi.

Anaa

02.03.2023 10:34

Ako se poštuje sporazum, onda hajde da vidimo zašto Priština koči!

Raša

02.03.2023 10:35

Најважније од свега је то што Вучић све искрено каже народу и држи се тога и пред светским моћницима! Иста ситуација је и око овог ЕУ плана.

Goca

02.03.2023 10:35

Srbija je bila i ostace vojno neutralna drzava.

Jovo

02.03.2023 10:36

Srbija ima principe i gleda samo sopstvene interese.

Vesa

02.03.2023 10:36

Treba da se vidi implementacioni plan, da se dalje razgovara, bice i potpisa, ali ne i kapitulacije. Dakle, zna Vucic sta je najbolje u ovom momentu.

Hana

02.03.2023 10:36

Srbija nikada nece dozvoliti bilo kakve ucene

Tika

02.03.2023 10:38

Vučić je odbranio interese Srbije u Briselu

Nana

02.03.2023 10:38

Predsednik Vučić se nikada neće odreci Kosova i Metohije i svog naroda, nit će potpisati nešto što nije u interesu države

Milka

02.03.2023 10:38

Vidimo da se Vučić svim silama bori za našu zemlju.

Ena

02.03.2023 10:38

Predsednik Vucic se svom snagom bori za svoju drzavu. Samo napred!

Mirko

02.03.2023 10:39

Priznanja nece biti, ali bice dogovora, teskih razgovora, i verujem da ce dobra odluka nase vlasti, uroditi plodom i dati dobar rezultat.

Dzoni

02.03.2023 10:39

Jednom za svagda mora biti jasno, Kosovo je Srbija.

Beba

02.03.2023 10:40

Sve dok ne stavimo naš paraf ništa nije potpisano i ništa se ne podrazumeva.

Čemo81

02.03.2023 10:40

Vučić dosledno čini sve kako bi zaštitio srpske interese na Kosovu i Metohiji i to mora svima da bude jasno!

Jana

02.03.2023 10:40

Evropski predlog je za Srbiju neprihvatljiv ako nas obavezuje na nesto sto Srbija ne zeli.

Ana

02.03.2023 10:41

Za Srbiju postoje “crvene linije” koje su neprihvatljive a ti su članstvo KiM u UN i priznavanje nezavisnosti KiM, sto Srbija nikada nece prihvatiti.

Miko

02.03.2023 10:41

Potpisaćemo sve što je prihvatljivo za Srbiju i naravno da nećemo potpisati ono što nam je neprihvatljivo.

Joakima

02.03.2023 10:41

Veoma je važno da Srbija ostane za pregovaračkim stolom i da se razgovorom izbegne scenario iz devedesetih.

Milovan

02.03.2023 10:42

Predsednik je jasno i glasno rekao šta su crvene linije

Nada

02.03.2023 10:42

Srbija ima svoj stav, Kurti treba da formira ZSO da bi se pregovori nastavili

jelena

02.03.2023 10:42

Vucic nikada nece odustati od KIM. Dzaba se ovi iz opozicije nadaju!

Mica

02.03.2023 10:43

Predsednik se jasno i glasno bori za svoju Srbiju i naravno da nece tako lako pristati da potpise priznanje o laznoj drzavi Kosovo,ne predaje se tako lako.

Sign

02.03.2023 10:43

S obzirom da Vučić nije potpisao, samim tim nije ni prihvatio predlog EU u Briselu!

Sava

02.03.2023 10:44

Razgovori moraju biti nastavljeni, a to ne znači da Srbiju mogu da ucenjuju i prete

Dunja

02.03.2023 10:44

Vucic ce razgovarati,praviti sporazume ali predati se svakako nece,ni nas ni laznu drzavu Kosovo.

Milka

02.03.2023 10:44

Predsednik je svestan koliko još mora pregovora da obavi, i mislim da je spreman još toliko samo da bude mira

Srki

02.03.2023 10:45

Ne mozemo priznati postojanje jedne lazne drzave koja je sastavni deo nase zemlje.KiM je vekovima deo Srbije,ona je koren nase drzavnosti i duhovnosti.Podvukli smo crvene linije i od njih necemo odstupiti nikada.

Red

02.03.2023 10:45

Svima, a posebno čelnicima EU mora biti jasno da naša država ima crvene linije u pregovorima, koje su nepromenljive!

Kaja

02.03.2023 10:46

Bolje je hiljadu dana razgovarati nego jedan dan ratovati.

Olja

02.03.2023 10:46

Dok je Vučić na vlasti nikada nece priznati nezavisnost tkz. Kosova

Petar

02.03.2023 10:46

Predsednik se uvek zalagao za mir i da se sve resi sporazumima,a Kurti je taj koji probleme pravi nekim nasilnickim potezima,sto mu nije potrebno.

Andrijana

02.03.2023 10:47

Stav predsednika je i vise nego jasan.

Sonja

02.03.2023 10:47

Vrse pritisak na predsednika a koliki god da je pritisak on nece tako lako predati laznu drzavu Kosovo.

Bojan

02.03.2023 10:47

Vučić je uvek govorio istinu i da neće da ponizi Srbiju

Petar

02.03.2023 10:48

Koliki god da su izazovi pred nama,mi kao jedna zajednica naroda verujemo i prepusteni smo predsesniku koji daje sve od sebe da nadje resenje i narodu obezbedi mir.

Stevan

02.03.2023 10:48

Vucic se zalaze za mir i nikada se nece odreci naseg naroda na KiM.

Krusik

02.03.2023 10:48

Država Srbija se neće odreći prava na izvoz proizvoda naše namenske industrije jer ova industrija trenutno ima ogroman stepen profitabilnosti!

Toma

02.03.2023 10:48

Predlog nije prihvacen jer nije potpisan, trreba potpisati sporazum ako je u interesu Srbije

Roki

02.03.2023 10:48

Predlozi su predlozi a naše je da čuvamo Srbiju i nacionalne interese, kao što Vučić radi.

Dok holidey

02.03.2023 10:49

Formiranje ZSO je inperativ od toga nema odustajanja!

Ilija

02.03.2023 10:49

Vučić zna da vodi Srbiju i šta ne smemo da prihvatimo

Slavka

02.03.2023 10:50

Srbija nece pristati na priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije.

Baki

02.03.2023 10:50

Tezak put se nastavlja, ali verujemo u dugorocnu pobedu Srbije!

Ines

02.03.2023 10:50

Srbija je jaka država sa predsednikom koji zna kako da je vodi

Stanka

02.03.2023 10:50

Sbija treba da ostane za stolom i nastavi pregovore, Priština mora da postuje Briselski sporazum i osnuje ZSO

Sasinka

02.03.2023 10:50

Dok je Vucic predsednik mi nikada necemo priznati nezavisnost tzv. Kosova.

Olgica

02.03.2023 10:51

Srbija je uvek bila za kompromis i postovanje sporazuma, Pričtina koči i ne ispunjava sporazum

Markić

02.03.2023 10:52

Vučić je uvek otvoreno govorio šta se od nas traži i šta mi možemo i ne možemo

Mira

02.03.2023 10:52

Srbija prihvata dalje razgovore i dalje pregovore, ali ne prihvata priznanje nezavisne lazne drzave Kosovo.

Zoki

02.03.2023 10:52

Samo mudra politika koju vodi Vucic moze sacuvati mir.

Ilija

02.03.2023 10:52

Predsednik nikada nije lagao narod i uvek je govorio štaq se dešava.

mare

02.03.2023 10:53

Mnogo puta su nas pritiskali,ali dzaba.

Bora

02.03.2023 10:53

Kompromisu tezimo, ali to ne znaci da pristajemo na sve fantazije Aljbina Kurtija.

Aleksa

02.03.2023 10:53

Srbija i njen predsednik vode politiku mira i stabilnosti, treba razgovarati ali bez ucena

Bojan

02.03.2023 10:53

Ima raznih predloga a mi znamo da moramo čuvati Srbiju

Ilija

02.03.2023 10:55

Nikad predsednik nije skrivao ništa od nas, ni u najgorim trenutcima

Ilija

02.03.2023 10:55

Nikad predsednik nije skrivao ništa od nas, ni u najgorim trenutcima

Aleksandra

02.03.2023 10:55

Neprihvatljivo je da Srbija prizna nezavisnost, to se neće desiti do god je Vučić na vlasti

Milos

02.03.2023 10:55

Vučić je jasno izneo stav Srbije, a to je da srbija nikad nece priznati nezavisno KiM.

Lola

02.03.2023 10:55

Predsednik se bori za mir i stabilnost svoje zemlje i nikada nece priznati kim

Markić

02.03.2023 10:55

Vučić nikada neće potpisati nešto na štetu Srbije

Nemanja

02.03.2023 10:56

Predsednik se lavovski bori za zemlju i nas narod.

Marijaa

02.03.2023 10:56

Zna se koje su crvene linije preko kojih Srbija nece preci!

Bu

02.03.2023 10:56

Što je najjača fora i levi i desni bi voleli iz lične obesti da je pao potpis u Briselu.

Milos

02.03.2023 10:56

Razgovora i dijaloga moze biti jos bezbroj puta ali se stav Srbije nece menjati.

Sara

02.03.2023 10:57

Nikada necemo priznati laznu drzavu Kosovo! KiM je srce Srbije!

Krle

02.03.2023 10:57

Predsednimk zna da vodi zemlju i da pregovara, za razliku od Žutih koji su upropastili Srbiju

Panter

02.03.2023 10:58

Ovaj predlog svoje kapitulacija Srbija neće da prihvati.

Sanja

02.03.2023 10:58

Vucic se srdacno bori za Srbiju! Vreme je da ga svi podrzimo! Udruzeni zastitimo Srbiju!

Milos

02.03.2023 10:59

Priština je ta koja treba da ispostuje sporazume i formira ZSO.

Nikola

02.03.2023 10:59

Vucic ce voditi koliko god razgovora treba i svojom mudrom politikom sacuvati nas narod na KiM.

Ziko

02.03.2023 11:00

Srbija ne moze da prihvati crvene linije.

Sara

02.03.2023 11:00

Podrzimo svi predsednika u borbi za Srbiju i KiM

Milos

02.03.2023 11:01

Vucic se u Briselu borio za interes Srbije, nije podlegao pod pritiskom.

Sanja

02.03.2023 11:03

Vučić nikada neće odustati od KIM. Boriće se do kraja. Opozicija moze samo da priča gluposti kao sto to uvek rade.

Nebojsa

02.03.2023 11:03

Vucic se bori za nas narod i nece se nikada odreci KiM.

Славица

02.03.2023 11:05

Опозиција може само да се поклони председнику Вучићу на посвећености свом народу

Andrejka92

02.03.2023 11:05

Predsednik Vucic ce sa svim sto ima braniti interes Srpskog naroda na Kosovu, a ovi iz opozicije sto ocekuju priznanje nezavistnosti, mogu da im kazem da mogu samo da sanjaju!

Ziko

02.03.2023 11:05

Srbija se zalaze za mir, to je najocigledije do sada sto su drugi mogli da primete, ali ne prelazimo preko nasih principa.

caca

02.03.2023 11:05

Predsednik Vučić se svom snagom bori za svoju zemlju i svoj narod!

LELA

02.03.2023 11:05

Kosovo je Srbija! Necemo odustati od onoga sto je nase.

Ziko

02.03.2023 11:07

Nece Kurti da se slozi sa nasim zahtevima i to je to.

caca

02.03.2023 11:07

Borba za Srbiju nikada neće da prestane,predsednik će se uvek boriti za interese svoga naroda!

Jelena

02.03.2023 11:08

Vucic nece ispuniti zelje opoziciji i odustati od Kosova.

Andrejka92

02.03.2023 11:08

Gde su sada ovi lazovi iz opozicije sto su pricali da se sprema izdaja, da se svi izvinite Predsedniku Vucicu?

Vajta

02.03.2023 11:08

Evropski predlog je sraman, nema potpisivanja!!!

caca

02.03.2023 11:09

Srbija neće odustati od svojih ciljeva,i boriće se za mir i stabilnost!

Maja

02.03.2023 11:10

Vucic vodi odgovornu politiku i ne sumljam 6 njegove pregovore i dogovore. Znam da nece pristati na nista manje od onog sto narod Srbije zasluzuje.

Ziko

02.03.2023 11:10

Vucic nikada nece priznati takozvano Kosovo. Ne moze se prisvojiti drzava nekome ko nikada nije imao tu drzavu teritorijalno kao svoju.

JANA

02.03.2023 11:11

Pregovorima i dogovorom cemo doci do resenja, a ne silom i pritiscima.

Goran

02.03.2023 11:12

Predlog EU je zicer za Kurtija, dakle... Nema potpisivanja, nema ničega što je protiv interesa Srbije.

Nebojsa

02.03.2023 11:12

Vucic nece nista potpisati sto prelazi crvenu liniju i tako ce sacuvati nasu zemlju i narod.

Una

02.03.2023 11:14

EU baš ima za cilj da nipodaštava Srbiju, da je sroza totalno. Srećom, Srbija na čelu sa Vučićem nije ni nalik onoj kada je Jeremić odučivao kako će i šta biti sa Kosovom. Vučić se bori za srpske interese.

Vlada

02.03.2023 11:16

Srbija je uvek bila za normalne pregovore, ali nije i Pristina, mi imamo svoje stavove i interese koje cemo nastaviti da branimo u pregovorima.

Bata

02.03.2023 11:16

Svi bi hteli da se pitaju oko budućnosti srpske teritorije, svi daju neke predloge, ali nema đidanja, što bi rekli klinci. Samo se Srbi pitaju, i srpski predsednik, a Vučić jako dobro čuva srpske interese i narod Srbije.

Sale

02.03.2023 11:16

Samo se sa pregovorima moze i sacuvati mir.

Ziko

02.03.2023 11:16

Istinski borac za Srbiju, kao i za Kosovo i Metohiju. Vucic ne dozvoljava da se predju linije nase tolerancije.

Luka

02.03.2023 11:18

Vucic nikada nece priznati laznu drzavu Kosovo, nastavicemo svim silama da se borimo za interese Srbije.

Ziko

02.03.2023 11:18

Vucic je za izbegavanje situacije koja se desila devedesetih. Sve ce uciniti da se to ne desi.

Ziko

02.03.2023 11:19

Ne damo Kosovo i Metohiju jer je to nasa svetinja od vajkada.

Lazar

02.03.2023 11:21

Vucic je spreman za dijalog, ali se nikada nece odreci svog naroda.

Dejan

02.03.2023 11:21

Članstvo tzv kosova u UN ne dolazi u obzir.

Kosta

02.03.2023 11:22

Jaka vojska predstavlja i stiti jaku drzavu, ulaganje u nju ce doprineti ocuvanju nasih granica i bezbednosti naseg naroda.

Aleksandra

02.03.2023 11:22

Predsednik Vučić sa svom snaagom se bori za državu tako i za svoj narod . Predlog je najbolji i zista predstavlja veliku pobedu predsednika. Samo napred.

Boki

02.03.2023 11:23

Nikada kao do sada nije ulagano u nasu vojsku, mozemo biti ponosni sa opremom i tehnikom kojom raspolazemo danas.

Bilja

02.03.2023 11:24

Nema priznanja dok je na celu drzave Vucic.

Luka

02.03.2023 11:24

Samo mudra politika koju vodi nas predsednik moze sacuvati mir i mi mu beskrajno verujemo.

Tamara

02.03.2023 11:24

Gradjani podržavaju to što smo nepokolebljivi kad su naši stavovi u pitanju

Joca

02.03.2023 11:25

Srbija nikada nije posustala u teskim vremenima, siguran sam da ce politika koju vodi predsednik Vucic izboriti najbolje za interese naseg naroda na KiM.

Bilja

02.03.2023 11:25

Zao nam je sto su nase laznjak patriote uskacene za to da Vucic nesto potpise pa da oni imaju razlog za ulicu.

Nina

02.03.2023 11:25

Nikada nećemo odustati od Kosova i Metohije. Nastavićemo da se, mirnim putem, borimo za očuvanje mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji.

MOSI

02.03.2023 11:25

Za predsednika Vucica KiM jesu i uvek ce biti deo Srbije

Bojana

02.03.2023 11:26

Način na koji Vučić vodi pregovore ima veliku podršku gradjana

Ilija

02.03.2023 11:27

Srbija na celu sa Vucicem ima jasan pristup i definisane linije ispod kojih nikad nece ici. sedimo za pregovarackim stolom i trudimo se da dodjemo do kompromisa.

Bojana

02.03.2023 11:27

Vučić je siguran i dobar lider i to se u pregovorima vidi

Bilja

02.03.2023 11:27

I ovo sto se blati nasa namenska industrija...sve je to od opozicije. Vise ne birsju sredstva

Miroslav

02.03.2023 11:27

Нема потписа ... Све је јасно као дан , не разумем одакле онда толико вести, коментара на ту тему

Nataša

02.03.2023 11:28

Vučić donosi odluke koje su dobre za Srbiju i to niko ne može da porekne

Bilja

02.03.2023 11:28

Jako je bitno da ostanemo za pregovarackim stolom.

Vlada

02.03.2023 11:28

Предаја ни продаја није опција

Giga

02.03.2023 11:29

Srbija se zalaze za mir i ka tome tezi uz napredak u svakom domenu.

Milija

02.03.2023 11:29

Vucic nikad nece priznati nikakvu nezavisnost niti bilo sta drugo sto nije u korist srpskom narodu i srpskom KiM. sedimo za pregovarackim stolom i diplomatski se trudimo da zastitimo srpske interese.

Ivana

02.03.2023 11:29

Za Srbiju je dobro da ojačava vojsku

Cile

02.03.2023 11:29

Преговарати се мора јер је друга опција рат

Zoka

02.03.2023 11:30

Odlicna definicija. Srbija za stolom, a ne na stolu.

Isidora

02.03.2023 11:30

Pametno je da se ne mešamo u sukobe

Lena

02.03.2023 11:30

Srbija nikada nece priznati nezavisnost lazne drzave Kosovo.

Nikola

02.03.2023 11:30

Vucic se zalaze za normalizaciju odnosa i zastitu srpskih interesa. Nikad nece potpisati nikakvo priznavanje ili bilo sta cime se rusi teritorijalni integritet nase drzave.

Bojan

02.03.2023 11:30

Naša država na čelu sa Predsednikom Vučićem pokazala je da je uvek za razgovore i za mirno rešavanje svih spornih pitanja.

Mico Vekic

02.03.2023 11:31

Наставак преговора води ка нормализацији односа

Mimica

02.03.2023 11:31

Vucic je veoma odgovoran prema svom narodu i odlicno zna sta govori i kada

Bane

02.03.2023 11:31

Za nas narod i drzavu je neprihvatljivo ikakvo nametanje resenja.

Nenad

02.03.2023 11:31

Srbija napreduje iz dana u dan u svakoj sferi, zalaze se za ocuvanje mira i brine za svoj narod na KiM.

Аlen

02.03.2023 11:31

Мир нема цену, мора се разговарати

Sima

02.03.2023 11:31

Vucicevu snagu u borbi za nase interese nista ne mzoe da umanji.

Nikola

02.03.2023 11:32

Vucic je spreman da saslusa evropski predlog i sve druge predloge ali je isto tako postavio jasne linije ispod kojih srpski narod nikad nece ici.

Unica

02.03.2023 11:32

Stvari su jasne, svidelo se to nekima ili ne, postoji nesto sto je za nas prihvatljivo i ono sto nije.

Olja

02.03.2023 11:32

Zato celokupna Srbija stoji iza predsednika u borbi za nas.

Nataša

02.03.2023 11:32

Drago mi je da vidim da nećemo popustiti kod predloga koji su nama neprihvatljivi

Bora

02.03.2023 11:32

Црвене линије се знају и преко њих се неће ићи

Nena

02.03.2023 11:33

Vucic ce znati sta je najbolje za nasu zemlju, Bori se za nju na najbolji nacin.

Helena

02.03.2023 11:33

Niko ne moze da nam namece neka resenja ako cemo iskreno.

Tamara

02.03.2023 11:33

Jaka vojska je stub svake jake i stabilne zemlje

Ljuba

02.03.2023 11:33

Vucicevic odlicno zna koliko je jaka i vredna svaka izgovorena rec predsednika Vucica. To nam daje sigurnost

Mila

02.03.2023 11:34

Zasto bismo mi bilo sta potpisali kada oni nisu ispunili ni osnovno, formiranje ZSO.

Cule

02.03.2023 11:34

Нема потписа , то су преговори, а да се избегну сукоби

Sanja

02.03.2023 11:34

Možemo da budemo ponosni na to koliko smo za vojsku poslednjih godina uradili

Gasa

02.03.2023 11:34

Razgovori ce se nastaviti sasvim sigurno. To uopste nije ni problem.

Nikolina

02.03.2023 11:35

Vucic mudro pristupa platformi i spreman je da saslusa. pruzamo ruku kompromisu i miru ali nikakva priznavanja ne dolaze u obzir.

Nikola

02.03.2023 11:35

Treba teziti ka razgovoru i dogovoru, ali dvosmernom, ne jednosmernom!

Tamara

02.03.2023 11:35

Mi smo na svoju vojsku uvek bili ponosni

Bole

02.03.2023 11:35

Nema ništa od priznanja ... Kosovo je srce Srbije

Verica

02.03.2023 11:35

Srbija zna za sta se bori zajedno sa Vucicem, a to je da necemo okrenuti ledja nasim gradjanima na KIM.

Данко

02.03.2023 11:35

Вучић је председник који чува своје грађане како у Србији тако и на КиМ, а опозиција више од немоћи не зна како да наступи па лупањем глупости покушава да привуче пажњу

Marko

02.03.2023 11:35

Dijalog, dijalog i samo dijalog, ali sve ima svoje limite!

slavoljub

02.03.2023 11:36

Borba predsednika Vucica za Srbiju je neprekidna. Uslov za dalje pregovore jeste formiranje ZSO.

Cicko

02.03.2023 11:37

Преговарати се мора или ратовати , трећа опција не постоји

Uroš

02.03.2023 11:37

Najvaznije je da se ostane za pregovarackim stolom i sacuva mir po svaku cenu. Vucic to odlicno radi i nece dozvoliti greske iz 90ih.

Санела

02.03.2023 11:37

Прво формирање Заједнице српских општина па тек онда може да се разговара даље, став Србије је јасан!

Fiki

02.03.2023 11:37

Protivimo se i ne dozvoljavamo da nam Kurti namece njegove hiro ite zelje. Sa takvim predlozima se ne slazemo.

Ilija

02.03.2023 11:38

Vucic je odlicni diplomata koji je svestan tezine svojih odluka. Jasno je da se zalaze za mir po svaku cenu ali isto tako da nikad nece preci crvene granice koje smo postavili kao drutvo i koje su za nas neprihvatljive.

Mico Vekic

02.03.2023 11:38

Све је боље него ратовати, нека се преговара

Kokica

02.03.2023 11:39

Kakva njihova prodaja oruzja.Pa protivnici se sluze svakojakim neistinama da bi narusili lepu sliku gradjana o nasem drzavnom rukovodstvu.

Aca

02.03.2023 11:39

Vazno je da to resenje bude u skaldu sa nasim Ustavom.

Milos

02.03.2023 11:39

Ja glas dajem pridruzivanju Srbije EU. Smatram da mi tu i pripadamo!

Milica

02.03.2023 11:40

Niko ne moze znati ni reci sta ce biti , predsednik zna sta je sada i da taj sporazum za nas nije prihvatljiv.

Helga

02.03.2023 11:40

Mi cenimo svakoga ali isto tako necemo dozvoliti da nas gaze.

zoran

02.03.2023 11:40

Vučević odlično prepoznaje izazove države i ulaže tamo gde je najpotrebnije.

Yova

02.03.2023 11:41

Ne zelim da nam se ponove scenariji iz davnih devedesetih. Nikako. To je iza nas ostalo, i ne ponovilo se.

Dragan

02.03.2023 11:41

Vlada Kosova mora da shvati da Srbija nikada nece priznati nezavisnost Kosova i clanstvo u UN!

Lolita

02.03.2023 11:41

Vucic nece potpisati nista sto bi bilo na stetu za nase gradjane.

Uroš

02.03.2023 11:42

Vucic je prihvatio jedino nastavk pregovora i dogovora. Postavio je jasne linije preko kojih nikad necemo preci.

filip

02.03.2023 11:42

Važno je da jačamo našu vojsku i vodimo mudru politiku.

Nikolina

02.03.2023 11:43

Apsolutni cilj Vucica je ostanak za pregovarackim stolom i ocuvanje mira. Necemo napraviti gresku kao sto je bila 90te.

Goran

02.03.2023 11:44

Srbija odgovornom i mudrom politikom uspeva da se izbori za sebe.

goran

02.03.2023 11:44

Ima još puno da se pregovara, da bi se usvojio Predlog. Mora i druga strana da ispuni svoje obaveze.

Miroslav

02.03.2023 11:44

Odlicno poznajemo predsednikovu politiku i jasno je da nista nece biti potpisano , a sto bi stetilo nasem narodu

Ljiljana

02.03.2023 11:45

Jasno je kao dan da je uslov za nastavak razgovora i nalazenje resenja sa nase strane formiranje ZSO. Citavu vecnost cekamo na ispunjenje pristinske obaveze definisane Briselskim sporazumom.

Petar

02.03.2023 11:45

Nije prihvaćen nikakav predlog, KiM je Srbija, već nastavak pregovora koji je neminovan a šta bismo drugo, Vučić radi samo ono što je najbolje za Srbiju, kad bi se opozicija ugledala na njega gde bi nam kraj bio!

Miljan

02.03.2023 11:45

Srbija ce izvoljevati pobedu na kraju svega!

dragan

02.03.2023 11:45

Najvažnije je da se formira ZSO, Vučić od toga ne odstupa.

Ugljesa

02.03.2023 11:46

Srbija je danas jedna snazna i samostalna drzava!

maša

02.03.2023 11:46

Predsednik jasno i nedvosmisleno pokazuje da neće odustati od svojih zahteva i borbe za Srbe na KiM.

Ugljesa

02.03.2023 11:47

Kosovo moze da nastupa samo kao celina uz Srbiju i neminovno je da ce se ovo jednom i dogoditi

Чора

02.03.2023 11:47

Србија неће дозволити да се пређе "црвена линија", а о томе говоре јасни ставови председника Вучића.

Milica

02.03.2023 11:48

Ministar je rekao sve ono sto je cinjenica, vlast nije pogresila sto je bas ovaj gospodin postavljen za ministra vojske!

katarina

02.03.2023 11:49

Vučić se ne plaši da iznese primedbe na Predlog i svim snagama se bori za formiranje ZSO.

Miomir

02.03.2023 11:49

Kosovo je Srbija, nase poreklo, nasa istorija, nase postojanje!

miloš

02.03.2023 11:50

Ja bih rekao da sve više ljudi odlazi u vojsku jer su uslovi rada značajno poboljšani.

vojnik

02.03.2023 11:51

Vojska se značajno modernizovala u odnosu na prethodne godine, o platama da ne pričam.

Mia

02.03.2023 11:52

Neverovatno je kako Zapad sve pogresno radi, umesto da udara u srz problema, odnosno da pritiska Albance, to radi Srbiji....

nenad

02.03.2023 11:53

Kurti bi trebao da se uozbilji i preuzme deo odgovornosti za celokupnu situaciju na KiM.

Bole

02.03.2023 11:54

I vrapci na grani već znaju šta je crvena linija za Srbiju,a šta je ono na čemu Srbija prvo insistira,znali su to i evropski predlagači ,znao je to i Kurti

nikola

02.03.2023 11:54

Samo se od Vučića očekuje nešto, a od Kurtija? Šta će on da ispuni od svojih obaveza.

Ana

02.03.2023 11:54

Srbija se bori na svom putu ka Evro integracijama, ali nećemo pristati na svakakve predloge.

Nele

02.03.2023 12:00

Predstavljen plan koji ukazuje na dalje korake ka rešavanju problema i stabilizaciju izmedju Beograda i Prištine.

Јанко

02.03.2023 12:00

Србија ће се борити и никада одустати неће од свог народа и своје територије. Живео Вичић

Vuja

02.03.2023 12:00

Vučićev stav je jasan da nema niti će ikada biti priznanja lažne države a oni mogu da daju predloge i pregovaraju do sutra.

Milorad

02.03.2023 12:12

Svedoci smo raznih gluposti i laži koje opozicija iznosi posle sastanka

Ana

02.03.2023 12:13

Ljudi prate rezultate rada, napretka zemlje. I zato je njihov izbor Vucic a ne Kurti.

Marina

02.03.2023 12:25

Predsednik Vucic nikada nece priznati laznu jednostrano proglaseno Drzavu Kosovo, za predsednika Vucica KiM jeste i uvek ce biti deo Srbije.

Marina

02.03.2023 12:27

Predsednik Vucic nikad nece prihvatiti laznu drzavu Kosovo ma koliko opozicija to prizeljkivala.

Slavica

02.03.2023 13:56

Reč je o platformi za nastavak pregovora između Beograda i Prištine.

Dragica

02.03.2023 13:58

Evropski predlog nije prihvaćen, radi se o nastavku pregled između Beograda I Prištine.

Nenad

02.03.2023 13:59

Predsednik mudro vodi pregovore,nije ništa potpisao.

Dragica

02.03.2023 14:02

Predsednik Vučić neće nikada priznati lažnu državu Kosovo i neće dozvoliti da uđe u UN.

vlajko

02.03.2023 14:45

Nas predsednik Vucic nece priznati nikada lazno tzv kosovo !

Mile

02.03.2023 18:00

Vučić nikada neće prihvatiti ništa što je protiv interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Iv

02.03.2023 18:16

Za Srbiju niji prihvatljiv ni jedan predlog koji je protiv interesa Srbije i srpskog naroda na Kosovu, to je granica preko koje se ne prelazi.

Iv

02.03.2023 18:18

Predsednik će saslušati predlog, ali ukoliko isti nije u interesu Srbije, naravno da ne može biti prihvatljiv.

Iv

02.03.2023 18:20

Kosovo nije nezavisna država, nego je sastavni deo Srbije i tako će uvek i biti.

Iv

02.03.2023 18:22

Dok je Vučić na vlasti interes Srbije će biti na prvom mestu i ništa važnije od toga ne postoji.

Iv

02.03.2023 18:24

Najbitnije je da se dijalog nastavi, kao bi se postiglo kompromisno rešenje i smirile tenzije.

Nada

02.03.2023 18:56

Vucic se odlicno drzi zna sve kako moze i sta moze i gradjani ne treba da brinu.