KRIVELJA DOBIJA SAVREMENU INFRASTRUKTURU Meštani sela iskazali veliku zahvalnost ministarki Đedović: Vi ste prva koja nas je posetila i sela sa nama (VIDEO)
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Posle više desecenija meštani Krivelja, u blizini Bora dobiće priliku da žive u modernom seoskom naselju, koje će osim osnovne infrastruture, vodovoda, kanalizacije i grejanja, imati i ustanove poput škole, ambulante, a rudarske aktivnosti ni na koji način neće uticati na njihovu svakodnevicu.

Ovo je poručila Dubravka Đedović, ministarka energetike i rudarstva, koja je danas razgovarala sa meštanima koji su joj preneli sa kojim se dugogodišnjim problemima suočavaju.

 

- Želela sam da se na licu mesta uverim u situaciju u Krivelju i kažem meštanima da ih država podržava i da verujem da konačno idemo u pravom smeru za njihovo preseljenje. Posle više desecenija dobiće priliku da žive u modernom seoskom naselju, koje će osim osnovne infrastruture, vodovoda, kanalizacije i grejanja, imati i ustanove poput škole, ambulante...a rudarske aktivnosti ni na koji način neće uticati na njihovu svakodnevicu. Dok se to ne desi, meštanima Krivelja moraju se obezbediti uslovi za normalno funkcionisanje, zbog čega je naša inspekcija više puta reagovala. Grad Bor je već preduzeo korake ka izradi prostornog plana novog naselja, a posle intenzivnih sastanaka u Ministarstvu rešeno je 16 od 18 nasleđenih spornih pitanja i odlučno idemo ka održivom i sprovodivom rešenju - poručila je ministarka.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading