Ministar Mihailo Jovanović razgovarao je sa Majklom Milerom o aktivnostima na donošenju medijskih zakona
Foto: Alo/ministarstvo informisanja i telekomunikacija

Jovanović je informisao Milera o planovima i aktivnostima ministarstva za donošenje medijskih zakona, te da su u prethodna tri meseca formirane Radna grupa za izmene i dopune Nacrta zakona o javnom informisanju i medijima, Radna grupa za izmene i dopune Nacrta zakona o elektronskim medijima i Radna grupa za donošenje Akcionog plana za sprovođenje Strategije razvoja sistema javnog informisanja u RS za period 2020-2025, u periodu 2023-2025. godine.

 

 

Jovanović je istakao da se proces donošenja ovih pravnih okvira odvija transparentno uz konsultovanje novinarskih i medijskih udruženja, pri čemu se posebna pažnja posvećuje usklađivanju sa EU regulativom. On je takođe izvestio Majkla Milera da je Ministarstvo završilo  Nacrt zakona o elektronskim komunikacijama koji će se uskoro naći pred ministrima u Vladi RS nakon čega ulazi u skupštinsku proceduru.

Ministar se zahvalio predstavniku Generalnog direktorata Evropske komisije za susedstvo i pregovore  na svesrdnoj pomoći konsultanata iz EU, čime Srbija preuzima primere najbolje prakse iz razvijenih medijskih društava.

Majkl Miler je izrazio zadovoljstvo generalnom ambicijom da se ubrza izrada važnih zakonodavnih dokumenata i pružio podršku za nastavak saradnje posebno u procesu daljih konsultacija i usklađivanja sa principima EU.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading