POČINJE GRADNJA AUTO PUTA BEOGRAD-ZRENJANIN-NOVI SAD Vesić: To će bitno rasteretiti saobraćaj na Zrenjanincu i Pančevačkom mostu
Foto: Printscreen/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

- Ovo je nova saobraćajnica koju je za narednu godinu najavio lično predsednik Vučić još u novogodišnjem obraćanju. To će bitno rasteretiti saobraćaj na Zrenjanincu i Pančevačkom mostu - rekao je Vesić u Beogradskoj hronici, gde je obrazložio i šta je sve urađeno u Beogradu za 100 dana rada vlade.

Brza saobraćajnica između Surčina i Novog Beograda gotovo je završena i zvanično će biti otvorena 31. marta, rekao je Vesić i dodao da će do tada početi radovi i na petlji Jakovo, koju je obećao lično predsednik Vučić kada je nedavno obilazio radove na brzoj saobrsćajnici Surčin - Novi Beograd.

Svi koji žive u Zemunu i Novom Beogradu, kao i u drugim delovima grada, od 31. marta moći će direktno da izađu na auto-put "Miloš Veliki", a da ne koriste auto-put Beograd - Šid, koji će biti rasterećen.

- Obilaznica oko Beograda do Bubanj potoka biće završena 1. juna. Tokom ovih 100 dana vlade probijen je i tunel Beli potok, a kada se završi obilaznica kompletan trazitni saobraćaj moći će da bude izmešten sa Gazele, što je važno zbog smanjenja gužvi i smanjenja zagađenja. Dakle, oni kojima Beograd nije destinacija, neće više biti prinuđeni da idu kroz grad - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, već je ugovoreno projektovanje poslednjeg dela obilaznice, dužine 31 kilometar, od Beograda do Pančeva, sa velikim drumsko-železničkim mostom kod Vinče, sa kojim se dobija i veza Banata sa obilaznicom.

- Izgradnjom mosta kod Vinče, paralelno se gradi i železnička obilaznica oko Beograda, kako više ni jedan teretni železnički saobraćaj kome Beograd nije destinacija, neće morati da ulazi u gras - izjavio je Vesić.

- Do početka letnje sezone biće završen i novi terminal na aerodromu Nikola Tesla, zahvaljujući kojem će kapacitet aerodroma biti 15 miliona putnika - rekao je on.

Podsetio je da je prošle godine beogradski aerodom prihvatio oko šest miliona putnika.

- Imaćemo novi moderan aerodrom, rešićemo trenutne gužve, a završen je i novi kontrolni toranj, kao i nova umetnuta pista. Upravo kreće rekonstrukcija stare piste izgrađene 60-ih godina - rekao je Vesić i dodao da je zaista mnogo planova i projekata u Ministarstvu koje vodi.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading