STO DANA RADA VLADE: Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali za Alo!: Nastavili smo politiku rasta, razvoja i mira
Foto: Alo/Foto: Alo/Nikola Todorović

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali je za Alo! istakao da „aktuelna Vlada Srbije nastavlja da sprovodi državnu politiku očuvanja rasta, razvoja, mira koju je Srbija trasirala pre više od deset godina“.

- Razlika je, a time je i njihova uloga značajnija i doprinos veći, što članovi Vlade to čine u nikad težim svetskim okolnostima, pa su potrebni veći napori. Mnogi ministri su na ovim važnim pozicijama novi pa je 100 dana rada kratak period za veće rezultate, ali kao potpredsednik ove Vlade imam optimizam i uveren sam da će opravdati poverenje koje su dobili i da će svi zajedno doprineti snazi Vlade da Srbija sa što manje teškoća prebrodi sve izazove koji nas čekaju. U resoru finansija, ovih 100 dana je kontinuitet politike vođenja javnih finansija, budući da je meni ovo drugi mandat u istom resoru. Izazov je održati sve do sada postignuto, zadržati efekte do sada sprovedenih reformi, nastaviti ih, održati s mukom postignutu stabilnost javnih finansija, što i činimo i što je, svakako, ako bih morao da izdvojim, najznačajniji rezultat u ovih 100 dana novopostavljene vlade. Svi drugi rezultati proizlaze iz toga - nedavni uspeh Srbije na međunarodnom tržištu kapitala kada su strani investitori pokazali koliko cene sve do sada urađeno i koliko veruju u nastavak prosperiteta Srbije jer su u naše državne obveznice uložili 1,75 milijardi dolara, dok je potražnja znatno premašivala ovu cifru, zatim nastavak politike podizanja životnog standarda rastom plata i penzija, koja bi dala mnogo veći rezultat da uvezena inflacija nije uticala na naš život, ali smo dali sve od sebe da to makar ublažimo, dalje smanjenje nezaposlenosti, ekonomski rast uprkos činjenici da evropske i svetske ekonomije klize ka recesiji, smanjenje javnog duga - istakao je on.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading