ALO! ISTRAŽUJE ŠTA JE POZADINA MISTERIOZNE KRAĐE U PARIZU: OVK teroristi zastrašuju sudije, tužioce i svedoke!
Youtube/Printscreen

Ovako analitičar Stevica Deđanski za Alo! ocenjuje šokantno saznanje da je nedavno u Parizu obijen stan sudije koji sudi u tribunalu za zločine terorističke OVK. I, da sve bude još gore, to nije prvi slučaj, jer je malo pre toga obijen i stan sudije iz Brisela.

Ono što je posebno simptomatično jeste to što nije odneto ništa osim laptopova sa podacima, iako je u stanovima bilo i nakita i drugih dragocenosti.

TRI KANDIDATA

Kako kaže Deđanski, istraga bi morala da utvrdi šta je tačno odneto i da li se među dokumentima u laptopima nalazi i nešto što bi moglo da ugrozi istrage i suđenja u Hagu.

ALO! ISTRAŽUJE ŠTA JE POZADINA MISTERIOZNE KRAĐE U PARIZU: OVK teroristi zastrašuju sudije, tužioce i svedoke!

EPA/JERRY LAMPEN

 

U ovom holandskom gradu sudi se ili će se suditi Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju i mnogim drugim liderima terorističkih snaga. Nažalost, 95 odsto onoga što im se stavlja na teret odnosi se na zločine počinjene nad njima nelojalnim Albancima, dok će, očigledno, zverstva počinjena nad pripadnicima srpskog naroda ostati nekažnjena.

Kako su napisali francuski mediji, na meti je bio jedan od troje francuskih sudija koji sude teroristima iz OVK u Hagu. Među njima su dvojica muškaraca i žena, međutim, ime nije navedeno, pa se ne može zaključiti o kome se tačno radi.

Uglavnom, jedan od Francuza je Nikolas Giju, koji je bio takozvani pripremni (moglo bi se reći istražni ili sudija za prethodni postupak) sudija u slučaju Hašima Tačija. Drugi je Žilbor Biti, koji je u veću koje sudi Saljihu Mustafi i Pjetru Šalji. Treća osoba iz Francuske je sutkinja Mišel Pikar. Ona je predsedavajuća u veću koje sudi Nasimu Haradinaju i Hismiju Gucatiju. Čiji je stan opljačkan teško je reći i postoji velika mogućnost da šira javnost to nikada neće ni saznati.

HVALA GUJONU

A evo šta je objavio francuski Žurnal di dimanš:

- Iz stana je iznet jedino laptop, koji sadrži veoma osetljive podatke o sudskim procesima koji su u toku, dok su nakit i ostali vredni predmeti netaknuti. Slična pljačka se nedavno dogodila u Briselu, gde je jednom sudiji istog specijalnog suda za zločine OVK ukraden kompjuter.

gujon

Foto: Alo/Dejan Briza

 

 

Podsetimo, za nezapamćen skandal možda se ne bi ni saznalo da Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu pri Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, nije preneo tekst iz francuskih medija i ukazao na to da se dešava nešto čudno.

Zasad jedan osuđeni

Dosad je osuđen samo jedan pripadnik terorističke OVK, Saljih Mustafa, koji je 16. decembra prošle godine dobio 26 godina zatvora. Naravno, zbog zločina nad Albancima. O srpskim žrtvama ni reči.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading