PRETNJE IZ EU SU NEISTINITE, KOLIKO I LICEMERNE Ministar Vulin oglasio se iz Nju Delhija o pritisku na Beograd
Foto: MUP Srbije

- Pretnje koje nam dolaze iz Evropske unije da će nam ponovo biti uvedene vize i ukinuta vizna liberalizacija su neistinite, koliko i licemerne - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji predvodi delegaciju Srbije na 90. zasedanju Generalne skupštine Interpola u Republici Indiji. 

- Ako je problem Evropske unije što je preko Srbije došlo negde oko 500 građana Burundija koji su zatražili azil, onda je verovatno još veći problem nekoliko miliona ljudi koji su došli iz Sirije ili Avganistana. Nije Srbija započela rat u Siriji, nije Srbija vladala Avganistanom 20 godina, nije Srbija pokrenula Arapsko proleće u Tunisu odakle nam, takođe, dolaze migranti - napomenuo je ministar Vulin.

„Ako Evropska unija ima potrebu da kažnjava Srbiju zato što nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji, zato što odbija da prizna Кosovo i zato što odbija da napusti Republiku Srpsku, neka nađe bar neki istinit razlog. Dovoljno su bili i licemerni i lažljivi", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, reagujući na najnovije pritiske Evropske unije na Srbiju.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading